am 4 saptamani de sarcina si endometriom de 8, 5 cm

04-09-2009
Marya4
Nu este medic/terapeut
Marya4
Buna ziua,

In urma unui control de rutina, am depistat sarcina in 4 saptamani si o formatiune mare de 8, 5 cm, care apasa uterul si impiedica dezvoltarea bebelusului. rezultatele analizelor sunt urmatoare:
OS-26, 2/20, 8 mm cu structura normala
OD-29, 6/20, 9 mm cu imag sugestiva de corp galben. retrouterin formatiune de 82, 8/59, 8mm cu aspect de endometriom.
Va rog mult, spunte-mi, pot pastra sarcina cu acest endometriom? mentionez ca ne dorim acest copilash enorm. exista vreun tratament pe care il pot face pentru a stopa evolutia endometriomului si pt a favoriza dezvoltarea bebelusului? doctorii au spus ca este un miracol ca am ramas insarcinata cu acest endometriom.
ajutati-ma, va rog, sunt disperata.
8 comentarii
0
04-09-2009, ora 14:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Este o tumora ovariana mare, care, probabil este fixata de uter cu aderente.Este un miracol ca ai ramas insarcinata pentru ca acest gen de tumora este cauza de infertilitate.Ce consistenta are tumora, nu s-a vazut la ecografie? Avand in vedere marimea, nu exista alt tratament decat cel chirurgical.De obicei se intervine nu mai devreme de luna a III-a- a IV-a , pentru ca este pericol de a se declansa un avort, dar, uneori, situatia impune si abordarea chirurgicala inainte de luna a III-a.Riscul producerii avortului datorita interventiei chirurgicale este de cca. 20%.Complicatia cea mai frecventa a acestei tumori este rupura, infectand cavitatea peritoneala cu un lichid foarte iritant.Deci aceasta tumora trebuie operata, caci exista riscuri mari de a se complica si pune in pericol bebelusul ; si asta trebuie sa se faca in primul trimestru de sarcina, caci cu cat uterul creste in dimensiuni, cu atat va fi mai greu de intervenit.Ai timp sa vorbesti cu un ginecolog bun, cu experienta, care va umbla cu grija si blandete si va indeparta tumora.Numai bine!
0
05-09-2009, ora 10:59
Marya4
Nu este medic/terapeut
Marya4
Multumesc frumos pt raspuns. Sunt disperata pt ca vrem sa pastram bebelusul. am fost la spitalul Panait Sarbu ( Giulesti) din Bucuresti, acolo mi s-a depistat si m-au chemat joia viitoare, 10.09.09, si atunci vor stabili doctorii ce vor face.vor sa vada cum evolueaza chistul in saptamana asta si cum evolueaza si sarcina.nu s-a vazut compozitia chistului la ecografia intravaginala.vor face oare o biopsie?
deci exista posibilitatea sa pastrez copilul si sa nu fie afectat de operatie?exista vreun regim alimentar ?ce fel de operatie va fi pt a nu afecta copilul in uter?va rog mult, ajutati-ma.
0
06-09-2009, ora 09:39
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Regimul alimentar nu exista in astfel de cazuri. Acea tumoare este in afara uterului, in spate, de asta se si intervine in primul trimestru de sarcina, pentru ca dimensiunea uterului este mica ; chirurgul nu are treaba cu ce este in uter ; pericolul consta in faptul ca, in momentele cand uterul este manevrat si dat putin la o parte pentru a se vedea si a se scoate cat mai bine tumoarea, se pot declansa contractii uterine care pot provoca un avort. Dar, cum ti-am spus, riscul nu este asa mare si un chirurg bun va sti cum sa procedeze.Tu stai linistita si nu te mai gandi, ce va fi va fi, medicii vor sti cum sa procedeze.
0
06-09-2009, ora 21:23
Marya4
Nu este medic/terapeut
Marya4
am inteles, atunci o sa vedem ce va fi joi. va voi scrie in momentul in care se va finaliza totul. sa dea Dumnezeu sa iasa bine. Va multumesc pt incurajari!
0
01-12-2009, ora 16:02
Marya4
Nu este medic/terapeut
Marya4
Buna ziua, dna doctor
am ajuns la 17 saptamani de sarcina si tumora nu a mai crescut in dimensiuni, a stagnat la 8.5 cm. medicii nu au vrut sa o scoata prin operatie, au vrut sa vada cum evolueaza sarcina.am simtit si primele miscari ale bebelusului, m-am atasat foarte tare de el. parerea Dvs care este ? mai exista riscul sa pierd sarcina si acum? medicii sunt in continuare sceptici. as aprecia tare mult daca mi-ati raspunde.

Multumesc anticipat.
0
10-12-2009, ora 12:32
mihaela-laura
Nu este medic/terapeut
mihaela-laura
Buna ziua

Marya, aceeasi problema o am si eu acum doar ca eu am 7 saptamani si chistul meu e de 5.5 cm...si eu sunt disperata ca mi-a zis medicul ca nu poate face nimic pana nu am 12 saptamani dar ca e pericol pentru sarcina...sper sa fie bine
daca ai timp da-mi si mie niste sfaturi ca nu sunt prea bine psihic...ms
0
29-12-2009, ora 20:10
Marya4
Nu este medic/terapeut
Marya4
Buna Mihaela,

Te inteleg foarte bine prin ce treci, si eu intrasem in depresii.insa acum am ajuns la 21 sapt, tumora a ramas la 8.5cm, am facut ieri morfologia si mi s-a spus ca bebelusul este sanatos, nu a fost afectat de ea.problema care o am este ca s-a deplasat undeva mai in spate, si este foarte periculos pt copil.si eu stau cu frica tot timpul, asta e, nu pot sa renunt la copil, , asa cum au spus doctorii.
0
25-03-2016, ora 13:30
ili_mar
Nu este medic/terapeut
ili_mar
Buna ziua! Vreau si eu sa stiu daca lucrurile au mers bine cu bebeii vostri cu aceste formatiuni.Ma intereseaza deoarece si eu am o situatie complicata, avand un adenomiom(endometriom in muschiul uterului). Nu am reusit sa obtin o sarcina, iar in urma RMN -ului mi s-a recomandat fertilizare in vitro deoarece o operatie laparoscopica ar putea duce la pierderea uterului din cauza hemoragiei(chistul are 6 cm) iar daca s-ar reusi extirparea chistului, cusatura mare a uterului ar putea ceda in cazul unei sarcini. Pe de alta parte, la clinica de fertilizare mi s-a spus ca tot varianta laparoscopiei e cea mai indicata, chistul putand sa provoace avort.Va rog din suflet, un raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: