am 32 de ani si sufar de dureri de articulatii

12-05-2011
ion cristina
Nu este medic/terapeut
ion cristina
In urma unei radiografii am fost diagnosticata cu vertreba de tranzitie lombosacrata cu posibil listeziu vertebral la accest nivel. Si coxatroxa cu protuzie acetabulara bilaterala. Am dureri la toate articulatile de circa 3 ani insa de aproape 1 an acestea sunt mai dureroase, in sensul ca in timpul noptii ma trezesc cu dureri mari de genunchi si umeri, iar atunci cand cineva incearca sa ma traga deoparte prinzandu-ma de brat simt cum ma doare efectiv osul. Doresc sa imi spuneti ce inseamna acest diagnostic si cum se poate trata la varsta mea.
3 comentarii
0
15-05-2011, ora 18:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles exact cateva detalii cu adevarat importante: varsta, greutate, ocupatie si sporturi practicate, antecedente traumatice, reumatologice, metabolice, vasculare, neurochirurgicale, cardiace, hepatice, renale etc.
Ceea ce ati citat este doar interpretarea data de catre radiolog unor radiografii, absolut nesemnificativa, fiind despreinsa de conteztul clinic.
Pentru a fi relevante, radiografiile trebuie studiate direct, de catre neurochirurg, in timpul examinarii clinice directe.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
15-05-2011, ora 20:54
ion cristina
Nu este medic/terapeut
ion cristina
Am 32 de ani, 49 de kg., munca mea presupune activitati pe care le efectuez stand jos, la birou, dar presupune si activitati care necesita efort fizic. activitati sportive am practicat dintotdeauna. scrima, canotaj. dupa ce am aflat ca am scolioza m-am axat mai mult pe alergatul in aer liber. Sunt o fire care nu poate trai fara miscare si cred ca am dus acest lucru la extrema. De la varsta de 20 de ani am mers la sala si am practicat fitnes, asta presupunand si ridicarea de greutati. Jos, la incheietura piciorului drept (glezna) am suferit o fisura cauzata de o cazatura usoara cu rolele. Acum 3 ani sufeream de dureri de tibie, in sensul ca simteam ca sunt foarte fragile, ma dureau cand mergeam si eram tot timpul atenta la cum ma deplasez, pentru ca inainte sa imi fisurez incheietura piciorului simteam o sensibilitate crescuta la glezne. Am probele de circulatie, in sensul ca peretii vaselor sunt slabite si aceasta problema a avansat foarte rapid de la incidentul cu rolele, atunci fiindu/mi pus piciorul in ghips o perioada de o luna. la o analiza de coagulare a sangelui mi-a fost recomandat sa iau o pastila de aspenter pe zi. de asemenea, iau detralex de aprox. 2 ani. am mai avut probleme cu tranzaminatele intr-o perioada, acestea fiind crescute. Mama mea sufera de cocxatroza si atroza generalizata si este cardiaca. Probleme am mai avut si am de foarte mult timp cu constipatia, balonari. De asemenea, am probleme de concentrare, uit repede ce vroiam sa fac sau sa zic insa si auzul mi-a scazut. Am stari usoare de ameteala. La schimbarea de vreme ma dor foarte rau umerii si imi intepeneste partea stanga astfel incat nu mai reusesc sa intor capul pe acea parte. mai sufar de scolioza. Mi s-a mai intamplat sa simt junghiuri puternice pe omoplati pe care le simteam pana in piept. Cam atat din cate imi amintesc. Va multumesc frumos pentru ca incercati sa ma ajutati.
0
15-05-2011, ora 21:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Cred ca este vorba despre un sindrom tipic de suprasolicitare sportiva.
Sfatul meu este sa opriti imediat orice activitate sportiva pentru vreo 2-3 luni si sa observati evolutia situatiei actuale.
Daca persista anumite suferinte puteti incepe cu o consultatie clinica la neurochirurg (pentru problema coloanei vertebrale) si apoi la ortoped (pentru celelalte probleme articulare).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  •