alunita

22-09-2009
sella
Nu este medic/terapeut
sella
buna voi trece direct la subiect e cam mult de povestit:):mama mea are o alunita cu forma nedefinita de un maroniu inchis(nu stiu daca dintotdeauna a avut aceeasi nuanta) care in timp a crescut nu pot sa va spun dimensiunile exacte cert este ca depaseste 1 cm in diametru.stiu ca prezenta acestei alunite poate fi/este periculoasa pt mama insa e greu sa o conving sa mearga la un specialist, presupun ca ii este frica de rezultat(desi nu inteleg, avand in vedere ca nu ii sta in fire sa evite astfel de probleme, prefera sa nege mai nou, un posibil pericol)in urma cu cateva luni de zile in acelasi loc ca si la ea (langa sanul drept usor spre axila)mi a aparut o alunita tot cu o forma nedefinita insa de un cafeniu deschis care observ ca se mareste ca si in cazul ei, la culoare nu s a inchis inca.i am spus si ei dar cum va spuneam a negat ca ar fi de aceeasi natura.eu insa ma gandeam ca poate o "mostenesc".as dori sa stiu daca in iasi este vreu cadinet de dermatologie specializat in care sa se poata cauteriza astefel de alunite sau daca este vorba in cazul acesta numai de o operatie estetica ce poate indeparta alunitele(poate ca e vorbe de acelasi lucru si nu stiu:)))as dori daca stie cineva sa mi spuna deasemenea cam la ce pret (cu aproximatie)ajunge o astfel de operatie.riscul pe care il impune prezenta unor astfel de alunite stiu ca e mare daca stiti cumva detalii...va multumesc mult pt sfaturi
2 comentarii
0
23-08-2012, ora 22:29
AnielaDiana
Nu este medic/terapeut
AnielaDiana
Draga Sella, eu mi-am scos pe 6 august o alunita
Eu am fost la dermatolog pentru a-mi exciza o alunita care se afla intre sani si era de marimea unghiei de la degetul mare. Era din nastere, de forma ovala, proeminenta, ca o conopida, de culoare maro, cu marginile regulate. S-a marit odata cu inaintarea in varsta (am 46 de ani), nu m-a durut niciodata, nu a sangerat si nu am lovit-o, foarte rar aveam mancarimi. medicul de familie si dermatologul mi-au spus de foarte mult timp s-o scot pentru ca are risc de malignizare. S-a uitat cu dermatoscopul la ea. Mereu am crezut ca trebuie sa ascult vorba din popor "nu umbla la ea".

Mi-am luat inima in dinti si m-am dus la dermatolog la Brasov pentru a o scoate. Bineinteles ca inainte am studiat pe internet si sfaturile medicilor, dar si marturiile persoanelor care au trecut prin asa ceva. Pe 6 august 2012 am excizat alunita. Mi-a facut anestezie locala cu xilina (ca la masea), cateva intepaturi in jurul alunitei care nu au durut deloc. Dupa 10 minute a luat bisturiul si a taiat in jurul alunitei cu margine de siguranta, asta a durat vreo 5 minute, apoi a cusut in doua plane cu doua ate resorbabile in interior si 6 ate in exterior. Cam 4 cm este cusatura. Nu am simtit nimic. In 15 minute a fost facuta cusatura, deci 30 de minute in total. Tot ceea ce a taiat a pus intr-un recipient si am mers cu el la analiza anatomopatologica (biopsie). A doua zi am mers la pansat, iar apoi m-am pansat eu: apa oxigenata, spirt, oximed, kanamicina si pansament steril. Foarte bine s-a prins pielea. A saptea zi mi-a scos 3 ate si a 10-a zi mi-a scos si celelalte 3 ate si mi-a venit si rezultatul de la biopsie. A fost OK. Fara atipii, adica fara celule canceroase. Am rasuflat usurata. Acum am o crema foarte buna recomandata de medic pentru cicatrizare cu care ma dau de doua ori pe zi.

Operatia in sine a fost extrem de simpla. Pe mine nu m-a speriat taietura, ci rezultatul biopsiei. Indemn pe toata lumea care are o alunita si medicul dermatolog ii recomanda excizia dupa ce a fost studiata cu dermatoscopul sa nu mai stea si sa o scoata. Eu atat de mult m-am consumat din cauza ei... In fiecare dimineata puneam mana sa vad daca este acolo, daca nu cumva s-a rupt, sau daca nu si-a schimbat forma. La mare imi puneam un sutien care sa nu lase razele soarelui sa patrunda la ea. De vreo 25 de ani, de cand mi s-a spus prima oara sa o scot, mereu mi-a fost o mare greutate in minte si in suflet. Oricum daca se rupe s-au isi schimba forma trebuie scoasa de urgenta, si-atunci de ce sa mai amani pana cand poate fi prea tarziu?

Medicul care mi-a excizat-o este un om deosebit, cu experienta, foarte deschis, foarte implicat, am avut foarte mare incredere in el si nu mi-a inselat asteptarile. A facut o arta din cusatura asta. Mi-a spus ca peste 3 luni abia daca se mai observa. Nu-mi vine sa cred ca am scapat de ea! Nu mai stati cu alunite mari! E atat de simplu!

Medicul meu este Ion Sorin Cotet si lucreaza la MedLife Brasov, str. Livada Vulturului. Aveti incredere si actionati fara frica daca este cazul. Va urez sanatate, nadejde in Dumnezeu si incredere in medic!
0
10-08-2016, ora 21:12
Biancaionela
Nu este medic/terapeut
Biancaionela
Sotul meu a fost la dr.Roxana Chirila de la Elytis Hospital.Cand si-a verificat el alunita era chiar o promotie de prima consultatie gratuita.Nu includea si biopsia.Oricum, eu recomand cu incredere
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.