alimentatia sanatoasa a copiilor de 1-3 ani

27-12-2007
silviuta
Nu este medic/terapeut
silviuta
va rog frumos daca poate sa imi rasp un medic, cam ce ar trebui sa manace un copil de 1-3 ani din ce alimente isi poate trage vitaminele de care el are nevoie zilnic si ce alimente il poate ajuta pot sa ii dau pt imunitate?daca acestea se fierb isi pierd proprietatile?
6 comentarii
0
01-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Carne de pui sau peste alb fiarta, rasol, sub diferite forme (perisoare, mixata), supe de pui, de legume (morcovi, cartofi, zarzavaturi), branza de vaci, iaurt, oua de gaina, mamaliguta, paine, placinte, cereale, lapte de vaca (pasteurizat), legume proaspete (rosii, salata, ardei, castraveti) si fructe proaspete (mere, citrice, struguri, banane).
Ceea ce nu se recomanda - carene de porc sau vanat, salamuri, conserve, prajeli, alimente condimentate cu boia, piper, ardei iute, boia, sucuri acidulate, alimentatie tip fast-food. Cu precautii alimentele alergizante - albusul de ou, capsuni, fragi, ciocolata, alune.
Pentru cresterea imunitatii, pe langa vitamina C din fructe sau sucuri proaspete de fructe, exista siropuri din plante gen Septilin, care cresc imunitatea impotriva infectiilor respiratorii.
Prin firbere se distruge vitamina C; in lipsa fructelor proaspete se poate administra Pikovit sirop sau Cal-C-Vita.
0
01-01-2008, ora 00:00
silviuta
Nu este medic/terapeut
silviuta
va multumesc f mult pt raspuns, as vrea insa sa va mai intreb daca ii pot da copilului si vitamina C sub forma de picaturi, se gaseste in farmacii, mi-a zis o mamica si daca e bine 10 picaturi pe zi, credeti ca este buna pt copil?
0
09-01-2008, ora 00:00
silviuta
Nu este medic/terapeut
silviuta
inca ceva as vrea sa intreb, un dr endocrinolog mi-a spus ca sa nu dau copiilor mei zahar sau dulciuri si sunt de acord, mi-a zis ca o lingurita de zahar pe zi este enorm si pt un om dar pt un copil, acum eu vreau sa va intreb cu ce as putea sa indulcesc ceaiul copiilor ?pt ca daca ar fi zahar nu e bine ca e mult, daca e miere imi e teama ca copii sa nu faca botulism chiar daca unul are 1 an si jumatate si altul 3 ani, iar ca sa indulcesc cu zaharina am auzit ca nici aceea nu e stralucita, deci ce ma sfatuiti sa fac?ce fel de indulcitori sa folosesc?
0
09-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Sincera sa fiu, nu stiu in ce masura o lingurita de zahar la ceai e o problema, avand in vedere ca in tratatele de pediatrie existau dilutii la laptele de vaca in care se adauga 5% zahar. Cred ca e de preferat o lingurita de zahar (din cate am auzit exista un tip de zahar brun din import care e mai putin rafinat) decat zaharina, care e produs de sinteza. In general e bine, intr-adevar, ca dulciurile rafinate sa fie in cantitate mica in dieta copilului, dar reducerea lor completa se recomanda doar la copilasii obezi sau cu diabet.
0
10-04-2008, ora 00:00
iamandi
Nu este medic/terapeut
iamandi
am si eu o intrebare, va rog. fetita mea este racita, la organele genitale. dupa tratament cu biseptol si bai calde cu ceaiuri adecvate, s-a blocat psihic si nu mai poate face pisu decat daca o bag in apa calda cu funduletul. alte metode sunt? sau cat v-a face asa? cand isi revine la normal, sa faca la olita?
0
10-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Dupa o infectie urinara pentru care i s-a recumandat Biseptol, poate ramane o stare de jena la urinat, dar cel mai probabil va trece in timp. Repetati urocultura pentru a vedea daca s-a rezolvat complet infectia si efectuati o ecografie abdominala pentru a examina aparatul uro-genital.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul alimentației copilului în primii ani de viață asupra sănătății mentale și personalității acestuia
  • Importanța monitorizării alimentației în primele 24 de luni de viață
  • Un nou program îi ajută pe copiii mici să capete autocontrol și obiceiuri alimentare sănătoase
  • Importanța accesibilității alimentelor acasă pentru o dietă sănătoasă a copilului mic
  •