alimentatia dupa 1 luna de perfuzii

17-07-2012
dilimandri
Nu este medic/terapeut
dilimandri
Buna seara!Prietena mea in urma unui accident de masina( 1 iunie) a fost operata de mai multe ori la un picior(deoarece 'plesnea' operatia) si o data la burta.A avut uterul rupt.Osul piciorului(tibia probabil)a fost aschiat iar muschiul destul de grav afectat.
Dupa cca 1 luna de perfuzii, a slabit cca 10 kg si a incercat sa manance dar orice mananca, vomita...incearca si in prezent cu supe si piureuri dar tot nu poate sa manance...
Are si o stare de depresie, moral scazut deoarece de pe 5 iunie pana in prezent e in Germania, suportand mai multe operatii, durerea, ii e dor de casa, ii e dor de mine(plange uneori de dor...) are 28 de ani.
Probabil i-as ridica moralul si starea de spirit daca aveam bani sa ma duc la ea dar nu pot decat sa astept sa se simta mai bine si sa vina in tzara.
Intrebarea mea este:ce ar trebui sa faca pt a manca din nou fara sa verse?
Multumesc!

PS:Este in incapacitate temporara de munca si probabil v-a dura destul de mult recuperarea.Se incadreaza in vreun grad de invaliditate/handicap, temporar, pentru care ar putea beneficia de un asistent personal sa aibe grija de ea pana se recupereaza?Care sunt pasii?
Multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul