alergie sau ce altceva?

23-07-2007
luizanka
Nu este medic/terapeut
luizanka
De trei saptamani am o mancarime groaznica pe piele care se manifesta astfel: incepe sa ma manace pielea si daca ma scarpin apar niste dungi umflate albe si pe margini rosii, insotite de extinderea zonei de mancarime; sau: daca pe piele exercit o presiune cu un obiect tare(de ex. stau cu bratele rezemate de muchia mesei, ma sterg cu prosopul dupa ce m-am spalat, etc.) imi apar blande mari si pruriginoase; cand ma pieptan, scalpul ma mananca ingrozitor, iar de multe ori ma manaca si talpile si palmele. In concluzie, am observat ca aceasta mancarime apare la stimularea circulatiei pielii. Am fost la medicul de familie si mi-a prescris Claritine si mixtura mentolata, pe care le-am folosit 3 saptamani si...nimic.In cele din urma m-a trimis la un examen coproparazitologic si mi-au iesit chisturi de giardia, asa ca de 4 zile am inceput tratamentul cu Tinizol, dar mancarimile tot nu dispar si sunt foarte sacaitoare. In speranta ca imi veti da un sfat, va multumesc anticipat!
27 comentarii
0
23-07-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca ai facut o urticarie acuta care s-a cronicizat. Sfatul cel mai bun ar fi sa te adresezi unui medic dermatolog pentru a-ti prescrie un tratament corect si un regim alimentar adecvat. Avand in vedere faptul ca boala s-a cronicizat, in mod sigur va trebui sa apelezi si la preparate cortizonice. Tratamentul giardiei iti va evidentia doua lucruri : 1. Sigur nu iti va trece urticaria !
2. Sigur nu vei scapa de giardia!
Concluzie : tratamentul pentru giardia este inutil !
0
26-07-2007, ora 00:00
luizanka
Nu este medic/terapeut
luizanka
Multumiri(cam tarzii) pentru sfaturi! Am consultat un medic alergolog care a pus diagnosticul de dermografism si mi-a prescris un tratament cu dexametazona si alte cateva medicamente. Bine ca i-am dat de capat si, inca odata, multumirile mele! Toate cele bune!
0
06-09-2007, ora 00:00
fina
Nu este medic/terapeut
fina
daca este posibil sa-mi dai si mie tratamentul pe care l-ai urmat, te rog mult !!!
0
06-09-2007, ora 00:00
fina
Nu este medic/terapeut
fina
Exact aceleasi simptome am si eu si acum cand am citit articolul sper din tot sufletul sa pot rezolva problema la fel ca tine si sa nu fie alceva !! AI luat dexametazona si mai ce ???
0
06-09-2007, ora 00:00
luizanka
Nu este medic/terapeut
luizanka
daca imi dai adresa ta de mail...
0
06-09-2007, ora 00:00
fina
Nu este medic/terapeut
fina
buna ziua, ma numesc florina si va rog sa-mi trimiteti un raspuns daca stiti cumva un doctor bun endocrinolog deoarece vreau sa-mi fac niste analize.e posibil sa am un fibroadenom la sanul drept si vreau neaparat sa merg la un medic.. -
0
06-09-2007, ora 00:00
fina
Nu este medic/terapeut
fina
de ce dureaza asa de mult ???
0
06-09-2007, ora 00:00
fina
Nu este medic/terapeut
fina
de ce dureaza asa de mult ???
0
08-09-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Dexametazona este un corticoid care se prescrie de catre medic in doze diferite, in functie de gravitatea bolii si de greutatea pacientului. In plus, calea de administrare este injectabila, asa ca ar fi bine sa mergi si tu, fina, la un specialist !
0
09-09-2007, ora 00:00
fina
Nu este medic/terapeut
fina
Sub nici o forma n-as fi luat medicatia de capul meu insa in cazul meu deja am consultat 2 medici si eram curioasa de tratament.Acum oricum ca l-am aflat urmeaza sa mai fac un set de analize dupa care in colaborare cu medicul voi incerca si un alt tratament...
0
17-11-2007, ora 00:00
alina1979
Nu este medic/terapeut
alina1979
Va rog daca se poate sa imi spuneti daca in urma tratamentului ( care a durat cat timp? ) v-a trecut totul si sunteti bine. Eu am aceeasi problema de 5 saptamani, cam de 4 iau alerid, care doar calmeaza mancarimile si inrosirea; daca uit sa iau o data, totul revine din nou. Medicul mi-a spus ca trebuie sa fac 3 luni tratament, si dupa mai vorbim, oricum la vindecare sa nu ma astept mai repede de 5 ani.
De asemenea, voiam sa va intreb daca pana la urma v-ati dat seama de la ce a aparut la dvs acest dermografism ( giardia, sau altceva)? va multumesc
0
18-11-2007, ora 00:00
luizanka
Nu este medic/terapeut
luizanka
eu iau tratament de 5 luni si in afara ca mi-a disparut mancarimea la altceva nu mi-a ajutat, medicul meu a incercat sa elimine orice posibila cauza, inclusiv giardia pe care am depistat-o la analiza copro. La fel ca si tie, draga alina1979, mi s-a spus ca tratamentul e de lunga durata si sa am rabdare. Si eu daca intrerup medicatia am aceeasi stare de mancarime si roseata intensa a pielii. Acest dermografism nu are cauze bine determinate si de aceea e atat de gru sa scapi de el. Multa sanatate iti doresc si daca vrei putem tine legatura prin mail. -. Cu bine!
0
14-01-2008, ora 00:00
nickbrai
Nu este medic/terapeut
nickbrai
Toti cei care aveti probleme dermatologice, respectiv alergii e bine sa stiti ca sunt determinate de un concurs de factori, care sunt strict legati de modul de viata: stres, alimentatie, oboseala, expunere la frig, consum excesiv de alcool, tutun, cafea, etc.
Incercati o detoxifiere a organismului cu regim alimentar strict si mese cat mai sanatoase. includeti in alimentatie usturoiul, patrunjelul si semintele crude de dovleac pentru parazitoze. un pic de sport va fi ceva in plus. SANATATE!
0
16-03-2008, ora 00:00
Florin18
Nu este medic/terapeut
Florin18
si eu am aceeasi problema...doctorul mi-a spus ca am dermografism.am consultat un alergolog care mi-a prescris xyzal si telfast...am luat 3 sap...si degeaba.am facut niste analize care mi le-a prescris alergologul si toate au iesit negativ(giardia+altele)...deobicei incepe o mancarime dupa ce mananc ciocolata..sau alte dulciuri.am tinut regim de dulciuri cat timp am luat xyzal...si degeaba...nu stiu ce sa mai fac...un sfat daca se poate...multumesc !
0
17-03-2008, ora 00:00
alina1979
Nu este medic/terapeut
alina1979
Nu am mai scris destul de mult timp aici, dar revin pentru ca stiu cat de deprimanta a fost pentru mine situatia atunci si cat timp am petrecut pe site-uri americane cautand.. o speranta.

In orice caz, voiam sa va spun ca mie mi-a trecut, am scapat de dermografism ( am avut din octombrie, dupa o excursie in Franta pana exact cu 2 zile inainte de Craciun
Cu ce? xyzal picaturi ( 10 dim si 10 seara) (recomandat de al 3-lea medic la care am fost, dr. Tataru Alex - cluj; multumesc mult, dl. doctor); nu mai stiu exact cat timp l-am luat (de prin noiembrie pana la Craciun); cred ca mi-a prescris si niste ranitidina, dar aici marturisesc, nu prea am fost serioasa- am citit pe undeva ca efectul ei adaugat nu ar fi prea semnificativ.
Insa succesul s-a datorat cred si altui fapt : tot din noiembrie am inceput sa beau ZILNIC aproape un litru si jumatate de ceai de trei frati patati, papadie, coada soricelului, urzica, amestec. ( Desi imi facusem analizele la ficat si imi iesisera bine, eu cred ca inainte servisem cam multe "suplimente" pt slabit - a se vedea site-urile cu produse pt sportivi). Intr-o zi am zis : nu mai iau medicamentele, ci doar ceaiul; si asta a fost (ei, vreo 2 zile au mai aparut mancarimi si urme rosii, dar oricum mai lejere; si m-am abtinut sa ma scarpin). Am continuat cu ceaiul inca vreo o luna dupa Anul Nou, si chiar acum imi mai fac uneori cate un "coctail" - cu un pic de miere si lamaie e chiar bun.
A, si inca ceva : atunci nu m-am atins de inghetata sau topping, tortilla cips, cioco, alune, activia, pe care le adoram (si le consumam destul de des; acum m-am intors doar la cioco si tortilla); plus am facut o vizita la dentist (care mi-a spus ca nu am nimic) si un detartraj (pentru linistea mea)
Doriti un sfat: vedeti ce spune nick deasupra: DETOXIFIERE si un pic de sport, sa scapati de stres (poate fi si asta o cauza) ; fiti pozitiv si credeti ca va fi bine. Va doresc multa sanatate.. fiti perseverent cu medicamentele si nu uitati de ceai
0
04-01-2009, ora 13:03
vasile1980
Nu este medic/terapeut
vasile1980
in luna iulie 2008 mi s-a umflat buza de sus, pleopele si fata.am fost la alergologie, am facut teste dar nu am iesit la nimic alergic.doctorul mi-a dat xyzal 1 luna dar o data pe saptamana tot ma umflam dar numai buza.am facut analiza toxocara-canish si a iesit pozitiv.dr.mi-a dat ca tratament 3 saptamani sa iau zentel si in continuare xyzal 1 pe zi dar nu si pe cata perioada pot lua.de 2 luni jumate am luat cate 1 pastila de xyzal si nu m-am mai umflat nici buza nici pleopele care erau mai putin umflate decat buza.ce pot sa fac.as vrea sa nu mai iau pastile o perioada pentru ca momentan ma simt bine si nu ma umflu, sau trebuie sa iau permanent.daca da cat timp;afecteaza cu ceva organismul anialergicele pe perioada indelungata de timp.mananc aproape orice dar oua, carne de porc salamuri afumaturi nu.multumesc din suflet.
0
27-05-2009, ora 12:25
isadin
Nu este medic/terapeut
isadin
In anul 2007 am facut si eu tratament cu xyzal si am tinut un regim alimentar destul de drastic. Timp de un an si cinci luni nu am mai avut nimic. Acum, in luna mai 2009 am gustat cateva capsuni ( toata iarna am consumat capusni) si a inceput din nou sa ma umflu la buze. Chiar nu mai stiu ce fac, ce medicamente sa mai iau. Va rog sa ma ajutati. Cazul meu a fost ca al lui vasile 1980. Astept un raspuns -. Va multumesc.
0
27-05-2009, ora 23:45
gyna23
Nu este medic/terapeut
gyna23
eu am dermografism shi am mai avut akm 8 ani...nu mai tin minte exact ce anume am luat de mi'a trecut intr'o luna!!!dar akm am de 3 saptamani si e ingrozitor, am luat claritin, incerc sa tin un regim (adik doar anumite fructe shi legume, carne de pui shi doar dak e proaspat la gratar sau cuptor..fara lactate, dulciuri si paine) am renuntat la claritin si akm incerc sa fac ceva cu ceaiurile trei frati patati, menta shi urzik!shi mai iau shi vitamine.ulei de dovleac shi de somon shi pastile pt giardia pt k cineva mi'a zis k asta ar putea fi cauza ce mi'a declansat urticaria!!!dar pot s spun... de knd am renuntat la claritin am niste mankrimi ingrozitoare shi mai dau cu alcool mentolat ceea ce ajuta dar f putin... eu sunt curioasa dak ar fi posibil s fie cauzata de giardia sau dak e bun tratamentul p kre il iau?nu m pot duce un specialist pana in august knd vin in tara:-s asa k asta e tratamentul de kre am auzit k ar fi f bun..voi ce ziceti?va multumesc..
0
08-09-2009, ora 18:33
sonika
Nu este medic/terapeut
sonika
am si eu o problema. de vreo 5 luni am o erupie pe piele care trece doar daca iau antihistamine. imi apar niste bubite mici care se maresc si se unesc intre ele uniformizandu-se. acestea sunt rosii pe margini si albicioase pe interior. de regula acestea imi apar in zonele unde pielea suporta presiune( lenjerie intima, inchieturi, etc) am facut mai multe controale la dermatolog si alergolog fara nicun rezultat. in cele din urma am aflat ca am giardia si ca asta ar fi posibilul factor al uricariei. am urmat tratament cu zentel si tinctura de propolis dar nu observ niciun rezultat. bubitele tot imi apar si nu imi trec decat daca iau antihistaminice. la doua zile iau cate un alerid. ce sa fac? a mai trecut cineva prin astea si ce a facut?... va multumesc
0
14-09-2009, ora 13:51
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ar trebui sa faceti un tratament cu Prednison, concomitent cu un regim alimentar strict ! Din ce localitate sunteti ?
0
14-09-2009, ora 14:09
sonika
Nu este medic/terapeut
sonika
sunt din Targoviste Dambovita
0
14-09-2009, ora 18:06
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Mergeti la un dermatolog din oras. Din pacate eu nu cunosc niciun dermatolog in Targoviste!
0
15-09-2009, ora 08:40
sonika
Nu este medic/terapeut
sonika
dar antihistaminicele sunt periculoase? dau dependenta?
0
13-06-2010, ora 12:02
tentea
Nu este medic/terapeut
tentea
Salut ! sufar si eu de ceasta alergie (e aceasi pe care o are si fata de mai sus)de cati va ani dar am fost de 2-3 ori la medic dermatolog dar medicamentele recomandate au fost in zadar.uneori ma apuca nijte mancarimi pe corp si daca ma scarpin ma inrosesc si ma umflu sau daca ma lovesc sau ma zgarii ma umflu, imi apar blande in locul respectiv...Cu o zi sau doua inainte sa am aceasta alergie am fost la frizer (poate ca de la masina lui am luat boala) sau tot in ziua aceea am intrat intr'o sala de fotbal in care sa dat cu nijte solutii spray'uri pt dezinfectie si am stat 30 de min acolo cu toate ca ma usturau ochii si mirosea intepator ...Va rog ajutati'ma
0
14-06-2010, ora 01:38
gyna23
Nu este medic/terapeut
gyna23
buna!nu stiu sigur daca am scapat definitiv de urticarie dar nu am mai suportat mancarimile shi am fost la un doctor si mia prescris niste steroizi pe care iam luat 5 zile la rand 6 pastile pe zi impreuna cu clarityn(una seara), dupa ce am terminat steroizii am mai tinut din antihistamine vreo cateva luni shi incetul cu incetul am inceput sa le raresc(cam una la 2 3 zile) pana leam lasat d tot shi nu am mai avut mancarimi si am putut s mananc din nou orice pana in luna aprilie cand a inceput sa ma manance pielea da nu asa de rau si am inceput iar pe clarityn dar tot din o data la 2 zile sau 3 !sper k e perioada asta de primavara vara si ca nu se va agrava! dar ceea ce mia prescris doctora a avut efect si am scapat! sper sa nu mai fiu nevoita sa ma mai duc vreodata..incercati si voi..vorbiti cu un dermatolog si vedeti ce zice...pentru a scapa de cosmarul ala as fi fost in stare s iau orice si stiu cat de groaznik este!:( succes si daca scapati va rog spuneti cum!
0
14-06-2010, ora 10:16
nickbrai
Nu este medic/terapeut
nickbrai
pt tentea...
de regula, dak nimeresti un medic k, poate macar sa identifice cauza alergiei..sau ce-o fi. apoi te sa iei tratamentul pe care ti-l da, cu strictete...profita din plin de vitaminele naturale din fructe si legume, si fereste-te de fast-food cat poti...Fa cat mai multa miscare si bea lichide masa corporala X 0.40ml /24 H. Gasesti la Kaufland ceai depurativ -formula plafar...foloseste-l...asa cum scrie pe el. Lasa balta grijile si alte ganduri negre ce te bantuie pt ca sunt factori esentiali in declansarea alergiilor.
In final, fa-ti un ex coproparazitologic la 3 laboratoare concomitent. - de regula iese giardia din pricina apei potabile... se repeta de 3X la cateva zile... Daca rezultatul este unanim negativ, atunci iti trebe doar un regim de viata sanatos.
tre sa mai spun si de somn ca are un rol important si este de min 7 h/24 h. Sportul are si el un rol important.
Dak problemele persista si iti e la indemana, mergi la un control la dr Nicola Gh din CT. te programezi la 0241665157...
Toate bune si...sanatate!

Pt Gyna23
vezi tot ce am postat pt tentea.
In + atentie la steroizi...Vezi din ce clasa sunt si citeste cu grija prospectul...Amicul tau nu cred ca ar vrea sa ai par pe sani.si cu siguranta nici tu!
Toate bune si...sanatate!
0
01-02-2012, ora 23:12
eu08
Nu este medic/terapeut
eu08
buna seara.. am si eu o problema asemanatoare.. de destul de mult timp atunci cand ma scarpin pe picioare.. de exemplu ma mananca intr-un loc si ma scarpin imi apar niste basicute mici pe o portiune mai mare de piele.. dupa ma mananca si mai tare sii alte portiuni si tot asa.. dar numai pe picioare nu stiu ce sa mai fac. Problema e ca am observat ceva foarte ciudat.. aceasta mancarime nu apare mereu ci doar seara.. si arata ceva de genul unor umflaturi micute care seamana oarecum cu un cos stors. va rog frumos sa ma ajutati
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Imbatranirea pielii
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  • Potențial tratament pentru mâncărimea cronică
  •