alergie la intepaturi de insecte

31-07-2009
viorica_
Nu este medic/terapeut
viorica_
Buna seara,
Am un baiat de 13 ani, caruia i-am facut testele pt.alergii acum vreo 8 ani si era alergic la praf, mucegai si polen, racea f.des fie vara fie iarna.Acum nu mai raceste aproape nici iarna, bineinteles dupa tratamente cu medicamente cat si naturiste, in schimb cum vine vara si se imbraca in pantaloni scurti ii apar pe picioare, in mod deosebit pe glezne bubite pe care probabil prin somn le mai rupe.Dupa ce se trec raman niste semne inestetice, dar asta sa spunem ca nu este cel mai grav cat faptul ca toata vara este o bubita pe picioare.Acum mai nou a calcat si pe o viespe si locul s-a inrosit si il mananca f.tare. Fac mentiunea ca stam la tara si avem caini, pisici, deci si insecte diverse.L-am dat cu elecom si pe moment trece, dar apoi.Oare ar trebui sa ii dau un antihistaminic ? Cineva mi-a spus ca pe toata perioada cat face aceste alergii sa ii dai antihistaminice.O fi bine ?
Va multumesc mult pt.ajutor.
7 comentarii
0
31-07-2009, ora 21:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Consultati un medic internist/fitoterapeut care sa-i prescrie un antihistaminic chimic sintetic/naturist!

Toate cele bune si multa sanatate;)


ATENTIE! Consumul indelungat al antihistaminicelor sintetice are efecte negative asupra hemoleucogramei (sistemului imunitar), sistemului nervos, gastro-interstinal etc.
0
31-07-2009, ora 23:35
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Fiecare are dreptul la parerea lui.
Antihistaminceele nu o sa va ajute dupa experienta mea decat pe scurta durata si vor dauna pe lunga durata. Incercati ce doriti si daca ajungeti candva la concluzia mea consultati un medic homeopat.

Investiti o zi, faceti programare la un medic homeopat, la orasul cel mai apropriat si veti vedea cat il va ajuta un singur tratament. Daca doctorul i-a nimerit remediul acela il poate vindeca pe veci sau pe f. lunga durata. Si rugati-va la Dzeu si medicul o sa gaseasca remediul protrivit.
Iar daca nu gasiti nici homeopat nici nimic altceva sa va ajute scrieti-mi un mesaj privat aici.
Nici cu creme nu faceti nimic pe lunga durata, mai ales cele cu chimicale.
Cauza e in corp !

Incercati remediile de detoxifiere si alimentatia sanatoasa pe care la gasiti aici:
www.leacuri.net
la rubrica Hildegard.

Va urez succes, indiferent la ce optati.
0
03-08-2009, ora 21:40
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru viorica_:
Trebuie sa stabiliti mai intai de ce ii apar acele bubite pe picioare. Cel mai probabil ele apar datorita piscaturilor de insecte (cel mai frecvent purici sau tantari).
In loc sa-l indopati cu antihistaminice toata vara, mai bine incercati sa il protejati de aceste intepaturi !
Folositi solutii insecticide, dati-i ciorapi, pantaloni lungi, etc. si vedeti ce se intampla.
Daca mai apare ici-colo cate o bubita folositi Elocomul crema care il aveti.
0
17-06-2010, ora 14:47
elenacocoara
Nu este medic/terapeut
elenacocoara
Bună ziua domnule Dr.Dorin Mihalache, am o problemă de mai mulţi ani, şi aş vrea să vă cer părerea.În urmă cu aproape 20 de ani am fost diagnosticată cu erezipel care mi-a erupt aproape în fiecare an în luna mai-iunie şi l-am tratat cu penicilină injecţii şi comprese locale cu rivanol, până acum 2 ani când o d-ră dr.mai tânără mia spus că ce am eu este o alergie şi mi-a dat Claritine pastile care după o săptămână m-au scăpat de petele de pe picioare şi nu am mai avut probleme de atunci până săptămâna acesta m-am trezit intr-o dimineaţă cu niste pete pe mâini şi picioare ca nişte înţepături de ţânţar care au degenerat din nişte mici bubiţe în nişte pete mari de 4 cm în mijloc ca un crater şi pe margine cu umflături cu multe zgrăbunţe care sunt foarte dureroase şi produc mâncărimi insuportabile.Mă puteţi ajuta cu o părere ?
0
27-06-2010, ora 18:34
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este posibil sa fie vorba despre un eritem polimorf.
Mergeti la un examen dermatologic.
0
03-07-2010, ora 18:42
andreiutzabubu
Nu este medic/terapeut
andreiutzabubu
Buna ziua,
In urma cu 2 ani sotul meu a fost intepat de o albina si in 5-10 min au inceput sa ii apara umflaturi pe tot corpul, insotite de mancarimi ingrozitoare..., stare de sufocare si respiratie ingreunata.Am ajuns cu el la spital unde i-au administrat medicamente iar dupa 2 ore toate au trecut, urmand sa ia tratament 3-4 zile. Initial am crezut ca a fost vreo insecta necunoscuta.dar acum a vazut cum a fost intepat de albina si in cel mult 5 min au aparut toate reactiile din urma cu 2 ani.Am inteles ca exista un vaccin sau injectie pe care sa o poarte la el pentru situatii in care nu se afla in apropierea vreunui spital.ma puteti ajuta cu detalii.(diagnosticul a fost : reactie anafilactica la intep de insecta)...multumesc mult
0
05-07-2010, ora 08:15
viorica_
Nu este medic/terapeut
viorica_
buna!
din cate stiu tratamentul de urgenta se aplica in spital (hemisuccinat) sau orice cadru medical mediu care are asa ceva in casa.Noi avem albine si sotul meu a fost intepat de mii de ori fara sa pateasca ceva, insa odata l-a intepat intr-un ganglion limfatic, se pare, si in cateva minute i s-a umflat nasul, tusea si respiratia era suieratoare.avem o vecina asistenta si i-a facut imediat calciu si hidrocortizon hemisuccinat, intravenos, si pe masura ce baga serul el isi revenea.nu stiu de existenta vreunui vaccin, dar.paza buna trece primejdia rea sa se pazeasca de intepaturi de albine sau viespi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alergia la înțepături de insecte
  • Dezvoltarea alergiilor la sugari poate fi împiedicată de mici molecule din laptele matern
  • Expunerea la microbi a sugarilor contribuie la dezvoltarea sistemului imunitar
  • Originea alergiilor la copii - microbiomul intestinal
  • Alergiile la copii au fost asociate cu expunerea la mercur
  •