alergie la anestezic?

16-07-2009
armagan
Nu este medic/terapeut
armagan
Copilul meu de 2 ani a fost circumcizat in decembrie, avand fimoza şi parafimoza, dar si religios, operatie recomandata in urma ce a avut o infectie (ıi tişnise puroi prin penis la controlul medical dupa ce am observat ca nu poate urina). Ä° s-a facut o anestezie generala (?) la 12 şi una locala(0.5cc Citanest). La 13 a fost adus ın camera dar a plans (fara oprire banuiesc caci sunt sıgura ca a fost vocea lui.ın sala de operatii sı la reanimare nu am avut acces) La 13.20 a ınceput sa tuseasca, a avut senzatii de sufocare, asistentele l-au luat ın maını sı l-au lovit de mai multe ori pe spate. Mi-au explicat ca scotea destul de greu anestezıcul... Copilul era destul de umflat la fata(capul?), iar perfuzia curgea destul de repede...pe la 15-15.30 era roşu la fata ca racul, plangea ınca intre reprize de somn, i s-a scos perfuzia şi i s-a pus oxigen. pe la 16 a ınceput sa-şi revina şi a adormit liniştit. la 17 era ok, iar o ora mai tarziu am plecat acasa.
As dori sa stiu 1. daca ce s-a ıntamplat este ceva normal la copıı, desı nu prea cred dar nu sunt doctor;
2. daca a avut cumva o reactıe alergıca la anestezıa generala, si ce trebuie sa fac in acest caz, pentru ca pe viitor vom avea operatıı de amigdalita, de apenticita, sau de scos un dinte sau chiar o mana rupta, boli copilaresti ce necesita anestezii. Ma tem sa nu faca o reactie fatala. ce trebuıe sa fac sa aflu la ce anestezıc e alergıc?
3. Deoarece sunt ıntr-o tara straina, aş dori sa mi se explice ce s-a ıntamplat, macar ın mare. Nu mai pot dormi noptile, ma gandesc doar la acel moment cand va trebui sa primeasca un alt anestezic...sa nu-i fie fatal. Mi-ar parea bine daca cineva mi-ar spune ce am de facut sa ma mai liniştesc. Multumesc.
2 comentarii
0
16-07-2009, ora 16:10
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Va recomand sa consultati un doctor homeopat, homeopatia poate anihila efectul anestezicilor precum si
imbunatati reactia corpului la ele in caz ca copilul are reactii adverse (lucru care se petrece din cauza sistemului imunitar slabit). Medicina clasica nu va poate ajuta decat in a constata la ce anestezic sau substante a reactionat adversiv, mai mult nu. Chiar vor nega ca asa ceva vine de la anestezic !!

Aflati ce anestzice i s-au dat si faceti si un test alergic copilului la substante chimice.

Intre timp oamenii rceationeza adversiv la iarba, flori, aspirina, parfumuri, medicamente, pana si la aspirina sau paracetamol si chiar si la lapte, paine, cereale (gluten). Aceasta insemana ca ficatul si sistemul imunitar este distrus din ce in ce mai mult, aceste alergii prezentand clar dovada.

De vina nu sunt neaparat substantele in sine asa cum crede medicina, ci sistemul imunitar slabit al omenirii care traieste pe dos si se hraneste cu tot felul de chimice in loc de mancare naturala.
Nu este de mirare ca la anestezice un copil din ziua de azi sa reactioneze advers, cand se nasc deja cu cancer si leucemie. Zice-ti mersi ca avetu un copil cat de cat sanatos !
Iar anestezicele moderne sunt cu siguranta si mai rele decat cele de pe vremuri, ca mai toate substantele chimice moderne.
0
16-07-2009, ora 16:39
armagan
Nu este medic/terapeut
armagan
ıntr-adevar, copilul pana ın acel moment a avut un sistem imunitar slabit deoarece se imbolnavea destul de des iar febra avea 37.8-38 anal. deci ceva avea el ın corp dar nu ieşea la analize. dar atunci cu operatia, a facut ante si post operatie, per total 3 ture de antıbıotıc, sı de atuncı de aproape 9 luni nu am maı avut treaba cu el, nıcı nu a ı-a maı curs nasul macar. dar am bagat ın el zilnic cate o portocala şi miere obligatoriu , plus alte fructe. probabıl ca l-au ıntarıt sı acestea cu ceva...
multumesc pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul