ajutor...luxatie durere si edem

18-10-2010
free3ady89
Nu este medic/terapeut
free3ady89
buna ziua.. in primul rand ma numesc adrian shi am 21 de ani, acum o luna de zile pe 20 septembrie am cazut de la inaltime 5-6 metri si mam prezentat la spitalul judetean di buzau shi am ramas internat pana pe 23. pe biletul de iesire din spital scrie : bolnav internat de urgenta cu diagnosticul de traumatism picior drept cu luxatie tarsometatarsiana dreapta cu hematom al piciorului in data de 20.09 sub rahianestezie se practica reducerea luxatiei si imobilizarea in jgheab gipsat.examenul radiologic postimobilizare arata mentinerea in pozitie anatomica a componentelor articulare edemul inflamator si hematomul in resorbtie. dupa aceasta mam prezentat la control la o sapt cand mia fost pus ghips circular, joi 14.10 am taiat acasa ghipsul pentru ca ma manca ingrozitor shi vineri mam prezentat la spital doctorul a refuzat sa imi mai faca o radiografie mia luat ghipsul, mia recomandat fastum shi lioton gel, si ma trimis acasa si mia zis sa calc in picior. in momentul de fata pot sa calc in picior doar incaltat si cu ajutorul unei carje, piciorul este foarte umflat de la glezna in jos inclusiv degetele, daca apas cu mana pe picior nu ma doare, dar daca incerc sa merg ma doar rau. intrebarea mea: ce e de facut ??? aveti o sugestie? ce parere aveti? multumesc mult
3 comentarii
0
18-10-2010, ora 15:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Luxatia articulatiei Lisfranc reprezinta un diagnostic grav si invalidant prin secehele functionale.
Necesita in 95% din cazuri interventie chirurgicala (reducere pe cale deschisa si artrosinteza cu brose sau suruburi), precum si imobilizare gipsata minimum 6-8 saptamani, cu interdictia totala a sprijinului pe piciorul respectiv minim 6 saptamani.
Nu stiu ce se intampla in situatia de fata, daca luxatia a fost sau nu redusa si daca reducerea s-a mentinut, stiu doar ca ati reluat sprijinul podal mult prea devreme.
Elaborarea unei strategii terapeutice la momentul actual necesita o consultatie directa si radiografii in pozitii speciale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-10-2010, ora 15:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Am uitat sa precizez: este absolut normal ca piciorul sa fie umflat si dureros, atata timp cat ati inlaturat imobilizarea si ati reluat mersul la doar 3 saptamani...
In situatia actuala trebuie sa incetati total sprijiunul pe piciorul afectat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-10-2010, ora 23:26
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
si eu sunt de parere ca tratamentul acestei leziuni este chirurgicala, si foarte rar ramane pacientul fara probleme, chiar daca tratamentul a fost cel mai bun posibil. eu as mai pune o singura intrebare: primiti ceva medicatie contra tromboze venoase adanci? (derivate de heparina cu masa moleculara joasa in forma de injectie)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul