ajutor! copil de 10 ani inca face pe el

25-02-2011
iulian69
Nu este medic/terapeut
iulian69
Am un copil in varsta de 10 ani(clasa a-III-a).Inca de la varsta de 11 luni a avut probleme de respiratie,.totul a pornit de la un simplu suierat (fluierat) fin.Aurmat 6 luni de stat in spitalele din Constanta si Bucuresti. Simptome : temperatura=40, sufocare dar cu toate acestea era un copil cu zambetul pe buze tot timpul si cu ochii dupa jucarii.
DIAGNOSTIC: de la bronsita, bronsita asmatiforma...pana la.... suspect de corp strain( in momente de criza de respiratie cu temperatura pe plamanul stang in partea superioara aparea o pata ), suspect de TBC, astm bronsic.TRATAMENT: antibiotice schimbate la trei zile pentru ca nu raspundea la tratament. Dupa numeroase investigatii(radiografii, endoscopii) un doctor in varsta de la Institutul de Ocrotire "mama si copilul" Bucuresti a constatat ca baiatul are polipi si trebuie operat.. Dupa operatie nu au mai fost probleme pana la varsta de 5 ani.. La recomandarea acestui doctor la varsta de 3 ani am facut teste de alergie in Constanta la un medic specialist. Rezultatul allergic la mucegai, par pisica si, caine, polen.am urmat tratament cu bronhodin injectabil, singular, aerius, dupa 1 an medicul alergolog recomanda purethal dermatopther injectabil timp de 2 ani apoi revenire la purethal (tratament pe care il urmeaza si azi).
Problema grava este ca la aceasta varsta inca mai inca face pe el ( se caca pe el ) de fapt nu a facut niciodata la olita sau toaleta.Am cerut ajutorul medicului de familie, medicului pediatru am fost indrumati la neuropsihiatru sau" aveti rabdare se va rezolva cunosc cazuri cand au facut pana la 14-15 ani".bineinteles ca nu puteam astepta pana atunci asa ca am apelat la un neurropsihatru a urmat tratament timp de 1 an de zile cu XANAX, torendo, neuromultivit. In aceasta perioada o singura data a discutat cu el timp de 5 minute punandul sa scrie cuvantul ciuperca pe care l-a scis repede si fara greseala (asta se intampla la finalul clasei a-I-a).
Probleme de acomodare a fost si la gradinita, la gradinita din localitate(sat) nu voia sa mearga plangea tot timpul.am incercat intr-o zi la gradinita din orasul apropiat (6 Km distanta) a fost extrem de incantat asa ca l-am mutat la gradinita din oras. credeam ca am scapat de probleme.dar aceleasi probleme au aparut si la scoala. Cu toate ca nu sunt decat 12 elevi in clasa doamna se plange ca nu ii poate asculta pe toti. Am discutat cu cu dr. neuropsihiatru daca ar trebui sa-l mutam l-a alta clasa, raspunsul"daca el nu vrea sa n u-l fortam. Si la ora actuala este in aceeasi clasa.
Revin la marea problema facutul pe el.. Daca la gradinita cred ca s-a intamplat o singura data, in clasa a-I -a si a-II-a de cateva ori, in clasa a -III-a vine aproape zilnic "murdar". Cand discutam cu el spune ca nu simte cand face, sau ca l-a suparat cineva (colegii, doamna ).
Nu stiu ce sa mai fac., Ma poate ajuta cineva ?????

Multumesc !!!
3 comentarii
0
26-02-2011, ora 01:26
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Eventual ar putea ajuta antrenarea sfincterului anal, prin contractia intermitenta a planseului pelvin.
Cat de mult ? asta puteti vedea doar dupa cateva saptamani de incercari zilnice.

Eventual cautati Aswini Mudra.
0
26-02-2011, ora 07:22
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
eu am senzatia ca e mai mult o problema pe fond psihic decat fizic.

cunosc un caz in care copilul facea pe el ( pipi) din cauza ca ultimele trei vertebre ale coloanei nu se sudasera suficient si apasau pe vezica urina. deci, poate un control la medicina interna nu ar strica

daca totusi e in regula aici, incercati sa il duceti la un psiholog, pt ca am impresia ca e un copil care a adunat foarte multe experiente neplacute cand era mic si acestea au lasat urme. Acum mesajul pe care il transmite este " mami eu sunt tot mic si neajutorat si bolnavior, te rog ai mult mai multa grija de mine!"

de aceea e nevoie de un specialist care sa inteleaga cum l-au afectat problemele din copilarie si de ce nu il lasa sa se integreze in colectiv laolalta cu ceilalti copii de varsta lui. Mai ales ca el transmite niste mesaje in directia asta: face pe el atunci cand il supara cineva, ceva... ca un fel de reactie/ modalitate de protest la acel "ceva"

nu amanati pt ca o sa intre in preadolescenta si impactul asupra adultului de mai tarziu, asupra personalitatii sale, s-ar putea sa fie destul de important

va doresc sa fie bine!
0
27-02-2011, ora 03:56
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Buna seara, psihoterapie face?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: