tatal meu l-a luat ambulanta, pentru ca ii amortise piciorul si il durea foarte tare

31-07-2011
batrinucorina
Nu este medic/terapeut
batrinucorina
Acum doua seri la luat ambulanta pe tatal meu, pentru ca ii amortise piciorul si il durea foarte tare, acum este la spital si cu toate calmantele tot plinge de durere, a fost la Bucuresti la spitalul Militar si din cite am inteles are o vena infundata si nu ii mai circula singele in picior si ca nu are ce sai faca decit sa il taie in 3 zile dupa ce se invineteste chiar e posibil asa ceva? Si la trimis la Slobozia in Ialomita la spital unde la internat azi.
El are 49de ani are certificat de handicap ca acum cinci ani sia mai pirdut un picior din alta cauza si de atunci a luat si in greutate are 150 kg cred sau mai putin nu stiu sigur. Azi dimineata mia spus ca incepe sa se invineteasca Chiar nu se poate face nimic ?????? Va multumesc
3 comentarii
0
31-07-2011, ora 13:31
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Simptomatologia ar sugera mai mult o obstructie arteriala decat o tromboflebita ( consecinta afectarii unei vene). Intr-o clinica de Chirurgie cardiovasculara, daca prezentarea in obstructia arteriala se face precoce, se poate tenta o dezobstructie. Daca a trecut foarte mult timp de la instalarea obstructiei, apare necroza tesuturilor in teritoriul deservit de artera si atunci este necesara amputatia. Consultati un chirurg vascular. Daca este o obstructie arteriala, prezentarea dupa 6 ore este deja tarzie, 3 zile inseamna mult, iar daca este o tromboflebita, prognosticul este mai bun. Eu v-as fi recomandat Institutul de Boli Cardiovasculare in cadrul Spitalului Fundeni. Numai bine
0
31-07-2011, ora 22:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Colega mea are perfecta dreptate: este vorba despre o obstructie arteriala, ce trebuie gestionata de catre un Chirurg Vascular.
Am insa un amendament: 150 kg fara un membru pelvin inseamana de fapt peste 180 kg reali echivalenti. La aceasta greutate, 99, 99% este vorba despre un diabet de tip 2 (cauzat, evident, de catre obezitate), iar afectarea vasculara este mult mai profunda (micro si macro-angiopatie) si este complicata de intarzierea cicatrizarii tipica diabetului, precum si de toate celelalte complicatii cardiace, renale, metabolice etc etc.
Se impune cu necesitate si o evaluare din punct de vedere diabetologic, dar si psihologic (este o obezitate morbida, de fapt asimilabila unei veritabile dependente de drog, adica de mancare).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
05-08-2011, ora 22:28
batrinucorina
Nu este medic/terapeut
batrinucorina
va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: