agresivitatea in dementa senila

24-02-2010
ageamanu
Nu este medic/terapeut
ageamanu
Bunica mea, in varsta de 78 de ani, sufera de dementa senila severa. Nu mai cunoaste membri familiei, nu isi mai cunoaste propria casa. Doarme ziua iar noaptea devine foarte agitata, chiar violenta uneori. Vrea sa plece in toiul noptii si poate fi calmata foarte greu. Sufera de incontinenta si poarta pampers, dar de multe ori isi rupe scutecele de pe ea de mai multe ori pe zi.
I s-a prescris mai intai haloperidol picaturi (10 picaturi seara), apoi ni s-a spus sa stopam administrarea haloperidolului si sa incepem sa ii dam rispolept, 1 ml seara si pe langa acesta i s-a mai prescris si gabaran si pharmataz. Parerea mea este ca ar trebui sa i se prescrie un somnifer care sa o determine sa stea mai linistita si sa doarma noaptea, dar se pare ca nici un medic nu intelege cosmarul prin care trecem in fiecare zi, si mai ales noaptea.
1 comentarii
0
25-02-2010, ora 19:19
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Roaga medicul de familie sa-i prescrie ceva pentru a se odihni noaptea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul