afectiuni pulmonare

19-07-2009
cidul
Nu este medic/terapeut
cidul
In anul 2002 am avut o pneumonie ce a necesitat spitalizare si tratament cu gentamicina.
In anul 2003, in aceeasi perioada ca si in 2002 (luna martie) am avut din nou pneumonie fiind din nou internat in spital. Dupa vindecarea bolii am ramas cu o tuse seaca (sufocanta) care nu a cedat la nici un tratament drept pentu care am fost din nou spitalizat si mi s-a facut chiar si bronhoscopie pulmonara, fara insa a mi se gasi nimic. Intrucat tusea se manifesta la efort, la schimbari de temperatura a aerului, la efort, fum de tigara sau praf, am fost trimis la alegologie dar testele efectuate au fost negative. in perioada 2004 - 2007, intrucat simptomele se ameliorasera nu am acordat prea mare importanta acestei probleme astfel ca anul trecut am inceput sa am probleme mari cu tusea - aveam accese de tuse indeosebi noaptea ceea ce ma impiedica sa dorm (iar a doua zi eram foarte obosit) ajungand la o stare de oboseala cronica.
Am fost trimis din nou la alergolog si mi-a fost prescris tratament cu singulaire, pe care l-am urmat timp de 6 luni. Rezultatele au fost bune drept pentru care nu am mai trecut pe la medic iar consecintele au fost dezastruoase.
Anul acesta am inceput din nou sa tusesc, aceeasi tuse seaca (care ma lasa fara aer) sa expectorez si sa am tot timpul nasul plin de "coji". am fost la medic, mi-a facut spirometrie CV fiind de 80% iar vems de 135% si de doua luni iau tratament - acelasi singulaire dar nu am constatat nici o ameliorare.
De aceea va cer un sfat cu privire la ce trebuie sa fac in continuare, pentru ca tusea mea e din ce in ce mai agasanta.

Va multumesc.
2 comentarii
0
20-07-2009, ora 20:35
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
O sugestie: consulta si un medic specialist in imunologie si sa faci si un CT toracic cu substanta de contrast; numai bine
0
20-07-2009, ora 22:31
cidul
Nu este medic/terapeut
cidul
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.