afectiuni coloana cervicala

25-11-2014
tachere
Nu este medic/terapeut
tachere
Buna ziua.
Am 49 de ani si m-am prezentat pentru un consult la medicul ortoped ca urmare a unor dureri de brate care dureaza de mai mult de 6 luni (incepand de la umeri pana la incheietura mainii). Precizez ca durerile au aparut dupa ce am inceput sa innot regulat (o data pe saptamana).
Durerile sunt mai accentuate noaptea, neputand sa dorm pe o parte pe niciun brat si nici pe burta. Durerile de brate alterneaza ca intensitate pe cele doua brate. Am si o durere persistenta la musculatura de la antebratul stang (ma doare mai tare cand incerc sa ridic/sa apuc un obiect chiar de greutate mica).
Medicul ortoped m-a trimis sa fac un RMN de coloana cervicala.
Concluziile examenului sunt:
- protruzii discale C3-C4 si C4-C5 ce amprenteaza cordonul medular, fara interesarea radacinilor nervoase corespunzatoare, pe fondul unor modificari degenerative discartrozice si spindilartrozice etajate
- multiple minuscule chiste radiculare decelabile la nivelul radacinilor nervoase cervicale si toracale superioare, (unele asociind discreta amprentare a neuroforaminei corespunzatoare)
- chist 5 mm lob tiroidian stang.
Vazand buletinul de analiza RMN, domnul doctor mi-a spus ca sunt 2 hernii de disc la coloana cervicala care trebuie sa le tratez prin fiziokinetoterapie efectuata in mod repetat, iar durerea de la musculatura antebratului stang reprezinta o epicondilita care trebuie tratata, de asemenea, prin fiziokinetoterapie/inflitratie cu cortizon/unde de soc si in final daca nu cedeaza - interventia chirurgicala.
In trecut am facut fizioterapie pentru torticolis de care sufar din copilarie cand in urma unui exercitiu de stat in cap am ramas cu gatul blocat.
Va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra referitor la cele prezentate mai sus.
Va multumesc.
1 comentarii
0
04-12-2014, ora 18:38
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Sunt corecte recomandarile pe care le-ati primit. Daca doriti puteti sa mai cereti parerea unui neurochirurg, mai ales vis-a-vis de chistele radiculare, desi parerea mea e ca nu e nimic de operat. Se merge pe tratament conservator (fizio-kineto-terapie si medicamentos). Daca durerile persista puteti sa cereti si sfatul unui neurolog, deoarece exista si tratament specific pentru durerea neuropata. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: