afectiune oculara nou nascut | Forumul Medical ROmedic

afectiune oculara nou nascut

29-11-2008
oachi
Nu este medic/terapeut
oachi
am un bebelus de 10 zile care s-a nascut prin cezariana ( nu am putut naste normal a avut greutatea de 4550 g) cu fata foarte tumefiata. dupa o zi de la nastere am observat ca nu incearca sa deschida decat ochiul stang. a fost consultat in spital de un medic oftalmolog care a reusit sa deschida si ochiul drept cu instrumente speciale dar a zis ca din cauza edemului nu poate spune prea multe decat ca are globul ocular dar este foarte afundat fata de stangul. acum, la 10 zile de la nastere ochiul stang il deschide fara probleme iar dreptul foarte putin si din ce am observat, ochiul nu este la fel de dezvoltat ca celalalt ( este mult mai mic si globul ocular si implicit pupila) si este si foarte infundat abia zarindu-se.
intrebarile care imi trec mereu prin minte sunt daca poate vedea cu acel ochi, daca va arata vreodata ca celalalt si ce pot eu face? cand sa merg la oftalmolog (vreau sa merg cat mai repede posibil sa nu fie prea tarziu - medicul de aici recomandandu-mi control de specialitate la o luna ) si ce clinici, spitale, specialisti pot contacta.
mentionez ca eu locuiesc in barlad, jud vaslui si as dori specialisti din iasi sau bucuresti.
7 comentarii
0
30-11-2008, ora 14:59
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Aveti dreptate, mergeti urgent la un oftalmolog pentru un diagnostic corect ; ar putea fi vorba despre ptoza palpebrala???, microftalmie???; este necesar un examen biomicroscopic al polului anterior, determinarea refractiei, examenului fundului de ochi, determinarea tensiunii intraoculare;In Bucuresti, puteti merge la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice sau la Clinica de Oftalmologie a SUUB -Bucuresti; numai bine
0
05-12-2008, ora 08:20
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
In Iasi, cel mai cunoscut oftalmolog este Prof. Dr. Chiselita, dar in ambulator, la cabinetul Medoptica, v-o recomand pe d-na dr. Dimofte, care are experienta cu copiii. E necesara programare telefonica. Multa sanatate.
0
05-12-2008, ora 20:40
blakstorm
Nu este medic/terapeut
blakstorm
Avem programare pe data de 8 la Prof. Dr. Chiselita, asteptam sa vedem rezultatul consultatiei.
0
15-12-2008, ora 16:27
oachi
Nu este medic/terapeut
oachi
buna ziua.
i s-a pus diagnosticul de microftalmie congenitala; dezlipire de retina totala congenitala. am cautat pe net si nu am gasit decat o definitie a microftalmiei. imi poate spune cineva mai mult? cauze..ca tratament am inteles ca nu se poate face nimic..doar proteza..la ce varsta se pune proteza?..
orice fel de informatii imi sunt utile..
va multumesc
0
26-12-2008, ora 19:57
bodea_floare
Nu este medic/terapeut
bodea_floare
la mine cauza a fost toxoplazmoza daca citesti acest mesaj pana la data de 30 adica marti seara pot sa-ti spun mai multe despre noi fetita are acum 4 ani ( eu locuiesc la tara si nu am internet in data de 30 seara este ultima mea tura de noapte si intru in prenatal )
0
07-05-2009, ora 19:21
mirrumir
Nu este medic/terapeut
mirrumir
Esti pe maini sigure la Dr. Chiselita
0
20-03-2011, ora 20:34
vla
Nu este medic/terapeut
vla
Am un baietel cu anoftalmie stanga si are varsta de 5 ani jumatate. Am fost cu copilul in Germania, Ungaria, Italia dar fara nici un rezultat. Problema este ca nu are suficient loc in care sa intre proteza ( spatiu este ff mic). In prezent are un conformator mult mai mic decat ochisorul bun. Am fost sfatuita sa-l operez pt crearea unei noi cavitati cu ajutorul unei grefe de piele de la piciorus s-au buza dar nu prea sunt de acord cu acest lucru. Daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat va sunt recunoscatoare. multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reflexe nou-născut
  • Nu e normal la nou-născut
  • Evaluarea nou-născutului
  • VeÈ›i deveni părinÈ›i? Iată ce trebuie să aveÈ›i în vedere
  • Mângâierile sau lipsa acestora în copilărie se poate vedea în gene
  • SimÈ›ul olfactiv, utilizat pentru recunoaÈ™terea copilului nou-născut
  • Jucăriile noului născut - care sunt È™i cum le alegem?
  •