adenocarcinom endometrioid moderat diferentiat

04-04-2011
alexa.aldea@gmail.com
Nu este medic/terapeut
alexa.aldea@gmail.com
Buna ziua.

mama mea (62 ani) a fost diagonisticata cu adenocarcinom endometrioid moderat diferentiat, pe alocuri cu pattern papilar. A fost chemata de urgenta pentru operatie, insa ulterior interventia chirurgicala a fost amanta din cauza diabetului si cirozei.dr a spus ca efectiv nu poate efectua operatia din cauza acestor probleme de sanatate :(. A fost trimisa la oncologie pentru terapie cu raze. abia dupa aceea putandu-se sa se intervina chirurgical. si acest lucru cu semnul intrebarii. urmeaza sa mergem la oncologie la spitalul fundeni.imi puteti spune va rog, dupa parerea dvs. in ce stadiu se afla boala? ce inseamna "pe alocuri pattern papilar"? terapia cu raze este dureroasa? multumesc frumos!
5 comentarii
0
05-04-2011, ora 14:51
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
in baza caror analize s-a pus acest diagnostic(biopsie, marker, etc)?terapia cu raze nu este dureroasa, fiecare organism reactioneaza in alt mod, in general este suportabila.mama are un mare ghinion din cauza bolilor de care sufera.era f. bine daca se putea interveni chirurgical.stadiul bolii se face dupa anumite investigatii, deci...pentru inceput prezentati-va la medicul oncolog si vedeti opinia d-lui.va doresc mult noroc si cu ajutorul bunului Dumnezeu multa sanatate pentru mama.am uitat sa va intreb de unde sunteti?
0
05-04-2011, ora 21:43
alexa.aldea@gmail.com
Nu este medic/terapeut
alexa.aldea@gmail.com
multumesc pentru raspuns! noi suntem din bucuresti. acest diagnostic a fost pus in baza unei biopsii. Mama are sangerari ca de menstruatie de cateva luni (circa 6-7 luni :( )..prima data cand i-au aparut aceste sangerari, le-a neglijat crezand ca este doar o dereglare sau vreo infectie urinara. cand au inceput sa fie mai intense a fost la dr si i-a fost facuta prima biopsie. la acea biopsie nu a iesit "cancer". i s-a spus ca acele hemoragii au avut loc din cauza cirozei. ca a fost curatata f bine zona si ca nu ar trebui sa mai aiba probleme. Pe 8 martie insa.. cum mama nu poate sta in pat linistita si trebuie sa faca treaba toata ziua prin casa. a stat in bucatarie sa faca mucenici etc iar seara a avut o hemoragie f puternica. A mers la doctor... i s-a facut a 2a biopsie.. iar rezultatul este cel mentionat mai sus. Mentionez faptul ca mama este la menopauza de la varsta de 55 ani (adica de aproximativ 7 ani) si a avut 4 nasteri. (suntem 4 frati :) ). Suntem foarte ingrijorati pentru ca oricum se "chinuia" cu tratamentul pentru diabet ciroza. mai ales ca initial... inainte de cea de-a 2 biopsie dr i-a spus clar lui tata ca el nu o poate opera ca efectiv i-e frica ca nu rezista operatie... si i-e frica sa nu moara. Apoi cand s-a dus cu rezultatul biopsiei i-a spus "super ne vedem urgent la operatie"... iar cand a fost stabilizata din punctul de vedere al celorlalte probleme de sanatate, dr i-a spus ca intai trebuie sa mearga la fundeni la oncologie..asta dupa ce timp de 1 saptamana cat am asteptat operatia o incurajam pe mama cu replici de genul "lasa mama ca e bine daca te opereaza. inseamna ca exista o sansa".. dupa cateva zile chiar sansa aia sa nu existe? :(( mama in momentul asta este acasa. are dureri... tocmai vineri mergem la oncologie pt ca atunci il gasim pe dr respectiv.Acum "noua" ei frica este daca terapia este dureroasa. a auzit ea de la cineva ca ar fi vorba de niste dureri insuportabile. :(
0
05-04-2011, ora 23:15
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
problema mamei nu este cancerul(adenocarcinomul de endometru) ci faptul ca nu poate fi operata.s-ar putea ca dupa aceste sedinte de radioterapie acea tumora sa fie limitata, dar problema sanatatii ramane, diabetul si ciroza sunt boli destul de grave.durerile care pot surveni in timpul tratamentului se pot calma cu diverse medicamente.aceasta este singura solutie la momentul respectiv.ati consultat si alt medic oncolog?va doresc din tot sufletul sa va fie bine.
0
08-04-2011, ora 12:18
alexa.aldea@gmail.com
Nu este medic/terapeut
alexa.aldea@gmail.com
Buna ziua,

tocmai am venit de la spitalul fundeni. Medicul oncolog a spus acelasi lucru - operatia nu este imposibil de realizat, dar implica f multe riscuri... din cauza cirozei. (riscul cel mai mare ar fi sa nu se inchida operatia.acest dr a spus ca a mai operat persoane care sufereau de ciroza.. si li s-a inchis operatia dupa 3-4 luni de zile. sau poate nici atunci). Din pacate am asistat la o discutie la care cred ca era mai bine sa nu fiu eu prezenta. si in nici un caz mama :-(. Dr respectiv a spus ca va vorbi cu colegul sau, specialist in radioterapie (sau cum se numeste)..pt niste aplicatii. (razele + chinioterapia sunt imposibil de realizat. tot din cauza cirozei. atunci a spus ca singura varianta este cea cu aplicatii. nu stiu sigur insa in ce constau aceste aplicatii... am inteles ca sunt pe dinauntru cumva - nu se fac prin exterior). ideea este ca dr. oncolog l-a sunat pe acest specialist in radioterapie iar discutia a fost de genu "am o pacienta. lalala (i-a explicat care este diagnosticul + faptul ca e bolnava de ciroza)... interventia chirurgicala e imposibila, razele imposibile. ce e de facut? " la care acel specialist in radioterapie a spus ceva aiurea. pt ca acest dr oncolog i-a spus "nu o putem lasa asa. niste aplicatii macar. incercam cu aplicatii". Raspunsul final a fost "duceti-va si programati-va pentru aplicatii". Tinand cont de faptul ca sunt f multi pacienti, programarea este tocmai pe data de 28 aprilie :(. Foarte tarziu. imi puteti spune va rog daca stiti in ce constau aceste aplicatii. ce se intampla de fapt? Noi suntem din Bucuresti. stam aproape de sp. Fundeni... oare o vor interna? Am vazut ca i-au facut 2 programari - una pe 28 aprilie si alta pe 05 mai. de ce? se repeta aceste aplicatii?

Multumesc frumos pentru raspuns!
0
09-04-2011, ora 17:10
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
buna ziua din nou, imi pare rau sa aflu vesti de acest fel.faptul ca nu poate fi operata si nu poate face nici-un tratament citostatic este grav.aplicatiile sunt procedee prin care se introduc in vagin (cu aplicatoare de unica folosinta)diverse medicamente.nu cred ca este dureros si nu stiu detalii mai multe.spuneti ca are dureri, unde?in ce stare se afla?mananca, a slabit, psihic cum este???imi pare sincer rau dar sa dea Bunul Dumnezeu sa va ajute pe toti sa treceti cu bine peste aceasta etapa.pe curand si sanatate la toti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: adenocarcinomul endometrioid