Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

adenocarcinom colorectal

21-02-2011, ora 19:57
Autor: mona-anca

buna ziua,
tatal meu in varsta de 67 de ani a fost operat pe data de 2 o2 2011.Diagnosticul de externare a fost:neoplasm sigmoidian stenozant hemoragic T4N2M0.HTA STDII.Operatie:colectomie segmentara cu colo-colo anastamoza termino-terminala.Drenaj peritoneal multiplu.
Rezultatul biopsiei
Trei fragmente biopsice formatiune tumorala colon sigmoid dintre care:-doua fragmente mucoasa colonica fara elemente neoplazice, un fragment adenocarcinom colorectal moderat diferentiat.
Examinare macroscopica-segment colon 20 cm lungime prezinta la 3 cm de marginea de rezectie formatiune tumorala cu dimensiuni maxima 3, 5 cm.
Examinare microscopica -Adenocarcinom colorectal moderat diferentiat invaziv la nivelul tesutului adipos pericolonic.
S au examinat 9 limfoganglioni dintre care 2 prezinta metastaza.
Limite de rezectie fara elemente neoplazice.
p T 3 N1 G2.Cod 8140/3.

Cat este de grav? Care este parerea dumneavoastra?
Ni s a recomandat chimioterapie.Ce fel de substante ar fi compatibile cu diagnosticul lui?Paralel cu chimio terapia ne recomandati si un tratament naturist?
Va multumesc,
Mona
2 comentarii
13-05-2011, ora 19:09
Buna seara,
in data de 4.04.2011 tatal meu in varsta de 66 ani a fost operat la colon(tumora maligna cu diametru de 4cm) la distanta de 10 cm de rect.As vrea, daca se poate, va rog din suflet sa-mi interpretati rezultatul din buletinul histopatologic eliberat dupa operatie: "Adenocarceinom moderat diferentiat al rectului cu invazie pana in tunica musculara si fara metastaze in limfoganglionul adiacent peretelui rectal(1) cu zone de necroza si depuneri de saruri minerale, (ulcerat) - nu am inteles exact acest cuvant.Margini de rezectie chirurgicala fara infiltratii tumorale."
Va rog sa-mi spuneti ce sanse are tatal meu de vindecare si daca trebuie sa inceapa urgent un tratament de chimioterapie sau radio terapie.Este foarte slabit, dupa operatie a slabit 10kg.Precizez ca inaninte de operatie a facut radio terapie 5 saptamani dintre care 2 saptamani si chimioterapie.
Va multumesc din suflet pentru ajutor si astept raspunsul dumneavoastra.Doamne ajuta!
11-12-2011, ora 19:57
Autor: ali alina
buna, as avea si eu nevoie de cateva pareri, este vorba de socrul meu i varta de 56 ani, in urma cu 5 ani a avut o tumora la creier belinga, a fost bine iar acum a fost diagnosticat cu adenocarcicom colonic bine diferentiat G1 invaziv.tratamentul ar fi..pT3No Mx Lo Vo OMS B2 Astler coller B duckes va rog frumos daca stie cineva sa imi traduca ceea ce scrie mai sus caci el a fost operat la cluj iar rezultatele au venit acum si maine mergem la oncologie la noi.va multumesc si va doresc tuturor multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns


06-02-2015, ora 10:30
Zir-Fos
Ați urmat un tratament cu antibiotice sau acuzați dureri abdominale, diaree, constipație, balonări?
Zir-Fos® este cel mai performant produs de refacere a florei intestinale și reglează toate tulburările tranzitului intestinal, fiind singurul produs farmaceutic cu rezultate benefice atât în ameliorarea constipației, cât și în tratarea diareei, odată cu alte probleme specifice disconfortului abdominal. Aflați mai multe
19-11-2015, ora 13:10
Probioticele de la Jamieson
Probioticele de la Jamieson
Ajuta la refacerea echilibrului florei intestinale, au o eficienta maxima datorita numarului ridicat de celule active, se administreaza o singura capsula pe zi, se pot administra in siguranta la copii, provin din sursa naturala si au o puritate dovedita clinic. Citiți mai multe
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK