adenocarcinom colorectal

21-02-2011
mona-anca
Nu este medic/terapeut
mona-anca
buna ziua,
tatal meu in varsta de 67 de ani a fost operat pe data de 2 o2 2011.Diagnosticul de externare a fost:neoplasm sigmoidian stenozant hemoragic T4N2M0.HTA STDII.Operatie:colectomie segmentara cu colo-colo anastamoza termino-terminala.Drenaj peritoneal multiplu.
Rezultatul biopsiei
Trei fragmente biopsice formatiune tumorala colon sigmoid dintre care:-doua fragmente mucoasa colonica fara elemente neoplazice, un fragment adenocarcinom colorectal moderat diferentiat.
Examinare macroscopica-segment colon 20 cm lungime prezinta la 3 cm de marginea de rezectie formatiune tumorala cu dimensiuni maxima 3, 5 cm.
Examinare microscopica -Adenocarcinom colorectal moderat diferentiat invaziv la nivelul tesutului adipos pericolonic.
S au examinat 9 limfoganglioni dintre care 2 prezinta metastaza.
Limite de rezectie fara elemente neoplazice.
p T 3 N1 G2.Cod 8140/3.

Cat este de grav? Care este parerea dumneavoastra?
Ni s a recomandat chimioterapie.Ce fel de substante ar fi compatibile cu diagnosticul lui?Paralel cu chimio terapia ne recomandati si un tratament naturist?
Va multumesc,
Mona
2 comentarii
0
13-05-2011, ora 19:09
stoicescu_eliza@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
stoicescu_eliza@yahoo.com
Buna seara,
in data de 4.04.2011 tatal meu in varsta de 66 ani a fost operat la colon(tumora maligna cu diametru de 4cm) la distanta de 10 cm de rect.As vrea, daca se poate, va rog din suflet sa-mi interpretati rezultatul din buletinul histopatologic eliberat dupa operatie: "Adenocarceinom moderat diferentiat al rectului cu invazie pana in tunica musculara si fara metastaze in limfoganglionul adiacent peretelui rectal(1) cu zone de necroza si depuneri de saruri minerale, (ulcerat) - nu am inteles exact acest cuvant.Margini de rezectie chirurgicala fara infiltratii tumorale."
Va rog sa-mi spuneti ce sanse are tatal meu de vindecare si daca trebuie sa inceapa urgent un tratament de chimioterapie sau radio terapie.Este foarte slabit, dupa operatie a slabit 10kg.Precizez ca inaninte de operatie a facut radio terapie 5 saptamani dintre care 2 saptamani si chimioterapie.
Va multumesc din suflet pentru ajutor si astept raspunsul dumneavoastra.Doamne ajuta!
0
11-12-2011, ora 19:57
ali alina
Nu este medic/terapeut
ali alina
buna, as avea si eu nevoie de cateva pareri, este vorba de socrul meu i varta de 56 ani, in urma cu 5 ani a avut o tumora la creier belinga, a fost bine iar acum a fost diagnosticat cu adenocarcicom colonic bine diferentiat G1 invaziv.tratamentul ar fi..pT3No Mx Lo Vo OMS B2 Astler coller B duckes va rog frumos daca stie cineva sa imi traduca ceea ce scrie mai sus caci el a fost operat la cluj iar rezultatele au venit acum si maine mergem la oncologie la noi.va multumesc si va doresc tuturor multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici