acnee f. severa - chist sebaceu-nodul

25-01-2007
danielb
Nu este medic/terapeut
danielb
Buna ziua. Am 24 de ani si sunt din Timisoara. De aproximativ 3 ani de zile am foarte mari probleme cu acnea. In ultimul an insa s-a agravat foarte mult ceea ce a dus la cateva interventii chirurgicale. Tipul de acnee care apar pe corpul meu prezinta urmatoarele particularitati: la inceput apare sub forma unei mici umflaturi sub piele, urmand ca in timp sa se inflameze si sa se mareasca considerabil de mult (poate ajunge pana la marimea unei nuci daca e lasata).Pielea mea este foarte uleioase de asemenea. Aceste acnee/chisturi mi-au aparut in zona gatului sub maxilar, in zona tamplei dar si pe spate si acum am una pe picior pe partea interioara sus. As dori sa incep un tratament serios si sa ma tin de el pentru a trata aceasta boala si a preveni aparitia lor pe viitor (nu pot apela mereu la chirurg si asa am destule cicatrici). Imi puteti recomanda un doctor specialist din Timisoara sau Arad/Oradea? Tin sa mentionez ca as fi dispus sa vizitez un specialist si din alt oras oricat de departe ar fi daca asta ar spori sansele de vindecare.
4 comentarii
0
27-01-2007, ora 00:00
Dr. Adina Mester
Identitate neconfirmată
Dr. Adina Mester
Amesateca si omogenizaza foarte bina 1 l-rita de miera cu un cartof crud ras foarte fin si aplica pe un pansament de tifon in strat maigros.pansamentul il aplici direct pe zona cu acne si il tii aprox.2 ore. se repea de doua trei ori pe zi iar peste noapte se aplic un unguent cu propolis'
0
22-02-2007, ora 00:00
marinu
Nu este medic/terapeut
marinu
cam aceiasi problema o am si eu de vreo 7 ani...ma lupt intruna cu ele..nu pot intelege de ce nu se afla provenienta lor!! tre' sa fie un tratament serios pe undeva in lumea asta:)..chiar si eu am mare nevoie de ajutor...
0
08-05-2009, ora 22:29
severian
Nu este medic/terapeut
severian
eu am 18 ani si o problema mare si cel putin pt. mine jenanta:acneea care se manifesta prin umflaturi maricele si rosii (in special sub tample -pe langa obraji) si am incercat mai multe tratamente cum ar fi zynerit, brevoxyl, si chiar si o crema din Anglia dar nu pot combate acest tip sever de acnee. Daca stiti un tratament sau ceva operatii sau orice sa pot evada din acest "univers jenant".
0
04-02-2010, ora 19:21
alexandru03
Nu este medic/terapeut
alexandru03
Buna seara! In urma unui cos facial, am fost diagnosticat de catre un medic cu afectiunea "chist sebaceic". Am inceput sa iau tratamentul prescris dar imi este teama ca voi ramane cu acel nodul pe fata. As dori sa aflu daca sunt sanse sa scap de acel nodul fara interventie chirurgicala. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •