sufar de acnee de aproximativ 3 ani, de cand a inceput menstruatia

13-07-2014
Cristina223
Nu este medic/terapeut
Cristina223
Buna ziua, sufar de acnee de aproximativ 3 ani, de cand a inceput menstruatia. Am consultat o serie de dermatologi care mi-au dat tratamente superficiale(prin asta ma refer la creme scumpe sau alte solutii de uz exterior, in ciuda faptului ca acneea mea este destul de grava si este provocata categoric de un factor intern). Am facut si cateva ecografii si am aflat ca am unul dintre ovare polichistic si ca sufar de dereglari hormonale 'tipice ' varstei.De curand am fost la un alt doctor dermatolog care mi-a sugerat un tratament cu pastile Azitrox si o crema preparata in farmacie cu vitamina A, cutaden si metronidazol, mi-a recomandat sa consult si un ginecolog, nu prea as face asta...am auzit ca intotdeauna ginecologii prescriu antinconceptionale, care au in mare parte reactii adverse. Credeti ca tratamentul acesta ma va ajuta cu ceva? Sa merg si la ginecolog?
2 comentarii
0
13-07-2014, ora 16:42
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
este necesar sa iei anticonceptionale, altfel n-o sa scapi de acnee, indiferent de cate creme folosesti. ovarul polichistic este cel care cauzeaza aceasta acnee, iar chistul sau chisturile pe care le ai n-or sa dispara decat daca pentru o perioada de timp nu mai ovulezi (asta e rolul anticonceptionalelor). cat despre reactii adeverse, variaza de la caz la caz. eu una iau de multi ani s, i din fericire, n-am avut nicio reactie la ele. dar intr-adevar, am auzit si de cazuri in care fete care au luat au avut diverse reactii neplacute.
0
02-08-2014, ora 12:00
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Ovarul polichistic poate fi tratat de medicul endocrinolog fara anticonceptionale, spironolactona, flutasim,...Acneea este o afectiune cronica, care necesita tratament local si eventual medicamentos, perioade lungi de timp.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie,
medic dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •