acidul folic ?

22-11-2008
ruxy
Nu este medic/terapeut
ruxy
Din luna iulie de cand am fost la ginecolog am luat acid folic 3 mg pe zi pt. ca vreau un bebe. In concluzie este a cincea luna in care i-au acid folic si nu am ramas inca insarcinata desi analizele mi-au iesit bune. Intrebarea mea este : sa mai continui cu acidul folic sau nu???????? Mentionez ca am luat rigevidon inainte si am intrerupt administrarea acestor pilule in 23 mai 2008, primele 3 luni am avut grija sa nu raman insarcinata, dar acum de 3 luni vad ca nimic... oare de ce?
Sotul ce anlize ar trebui sa faca si cum se procedeaza? il trimite medicul de familie sau ginecologul sau cum?
2 comentarii
0
23-11-2008, ora 09:25
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Adica din luna iulie pana acum, in noiembrie tu ai luat acid folic pentru a ramane insarcinata???Acidul folic se da in tratarea anemiilor si nu pe perioade atat de lungi fara a fi luat impreuna cu vitamina B12 si fara a face periodic hemoleucograma.Dupa ce ai intrerupt anticonceptionalele ti-a venit ciclul regulat? Schimba ginecologul si fa-ti la alt cabinet o ecografie pelvina sa vezi starea ovarelor si a uterului.Mergi la un laborator particular si intreaba cum sa procedeze sotul pentru a i se recolta o spermograma.Cu toate analizele in mana mergi la medicul tau de familie sau la un ginecolog cu experienta.Numai bine!
0
23-11-2008, ora 16:49
ruxy
Nu este medic/terapeut
ruxy
Ciclu este regulat de cand am intrerupt anticonceptionalele, imi vine la 30 zile fix. Mi-am facut ecografie la cabinet particular si totul e ok, doar ca endometru era mai subtire dar mi-a zis medicul ginecolog ca din cauza pilulelor, si ca ar fi bine sa mai astept vreo 3 luni, asta a fost in iulie. Acidul folic e bine sa il iei cu 3, 4 luni inainte de a ramane insarcinata, mai ales in cazul celor care au folosit anticonceptionale. La mine e deja a cincea luna si nu stiu daca sa mai continui sau nu. Acum astept sa vad daca imi vine sau nu si vroiam sa stiu daca mai i-au in cazul in care imi vine, pt. ca in celalalt stiu sigur ca va mai trebui sa i-au inca vreo 3 luni sau cum o zice medicul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul