abdomen umflat de vreo 4 luni

28-03-2013
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna seara
Bunica mea are de vreo 4 luni abdomenul umflat.Ea a fost mereu slabuta de felul ei si a mancat mereu sanatos- fara prajeli, mezeluri, grasimi, etc.Am dus-o la un medic gastroenterolog care i-a facut o ecografie, a consultat-o, dar totul a parut normal.Analizele de sange si urina i-au iesit bune, are scaun normal, zilnic si mi s-a spus ca n-are nici apa.Atunci ce poate fii?Sa fie o disfunctie digestiva? sa o duc la cardiologie?E hipertensiva dar are tratament in acest sens.
Daca poate cineva sa-mi spuna ce ar putea fii sau ce investigatii sa-i mai fac. Eu am grija de ea si imi este ca o mama.Este inca activa, se plimba, citeste, se spala singura, desi are 90 de ani.Ca si tratament a mai luat Lagosa, No-spa, Triferment.Probabil unii vor spune ca ce mai vreau la varsta aceasta, dar chiar imi pasa de ea, daca nu eram eu langa ea poate nu mai era demult.
Va multumesc
5 comentarii
0
29-03-2013, ora 02:08
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
A facut ecografie totala sau numai abdomen superior? E umflata mai spre stomac sau mai in jos inspre zona ombilicala?
Esti de felicitat si ma incanta sa cunosc persoane ca tine carora le pasa. Chiar daca are 90 de ani, e o fiinta care merita grija.
Multa sanatate voua!
0
29-03-2013, ora 15:29
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Sa fie sanatoasa si sa-i dea Bunul Dumnezeu zile frumoase pana la sfarsit. Nu stiu ce sa te sfatuiesc... sa cauti poate un medic cu suflet care sa o investigheze mai amanuntit.
0
01-04-2013, ora 20:44
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
A facut o ecografie totala.Totul a parut normal, in afara de putin nisip la rinichi, dar nu cred ca asta sa fie cauza.Este umflata din zona ficatului spre zona ombilicala, la fel si in stanga, plus ca uneori are multe pete rosii pe fata si pe corp, probabil de la anumite alimente, nu stiu...Analizele i-au iesit bune in afara de colesterol-putin marit si VSH-putin mare. Nu se plange de dureri doar ca o deranjeaza marimea abdomenului. Medicul gastroenterolog a mai zis ca nu-i cazul de colonoscopie.Nu stiu ce sa zic poate am sa o duc la alt medic.Intre timp am sa-i dau Redigest poate o mai ajuta.Am vrut sa-i dau argila dar m-a refuzat..cica nu vrea sa se obisnuieasca cu pamantul de pe acuma...
Va multumesc pentru mesaje.
0
01-04-2013, ora 21:07
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Da, probabil ca ar trebui sa mergi si la alt medic. De la distanta, parerea mea e ca poate nu ar strica sa-i faca RMN (nu CT) cu substanta de contrast. Asa nici nu o chinuie si indica, daca e ceva la colon sau chiar intestinul subtire. De asemenea, desi e ultima luata in calcul de obicei, nu as ignora nici vreo problema ginecologica. Si asta se va vedea la RMN.
Daca are nisip la rinichi nu insista cu argila (desi unii spun ca ajuta). Dar o cura cu mancare usoara si naturista i-ar prinde bine, din semnalmente pare ficatul incarcat.

Sa auzim de bine!
0
02-04-2013, ora 18:15
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Da..am sa tin cont de sfaturi.
Va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici