abces dupa extractie?

22-10-2008
gabibaliban
Nu este medic/terapeut
gabibaliban
Am avut o masea faorte cariata, netratata..si am avut la ea multe abcese la viata mea...mi-am extras-o luni, m-a durut pentru ca anestezia nu si-a facut efectul ca aveam puroi...azi..am iar abces, cu maseaua scoasa...mi fata umflata..doctorul s-a mirat, probabil ca nu a ajuns la toate pungile de puroi..
sa iau ampicilina?
14 comentarii
0
22-10-2008, ora 21:49
Romanitza
Identitate neconfirmată
Romanitza
Poate mai e ceva la alta masea.Poate e in vecinatate un granulom apical.Ar fi bine sa iei un antibiotic, fie ampicilina, fie Augmentin, 5-7 zile.Cel din urma e de preferat, se ia de doua ori pe zi.
0
23-10-2008, ora 13:52
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Acest lucru se intampla foarte des in cazul extractiei dintilor infectati daca nu s-a facut tratament cu antibiotic in prealabil (inaintea extractiei). Solutia: cum a spus si Romanitza, antibiotic - fie Amoxicilina 500mg - 1capsula la 8ore in primele 3 zile si 1 capsula la 12 ore in urmatoarele 2 zile sau Augmentin 1000mg - 1 comprimat la 12 ore timp de 5 zile. In paralel tineti compresii reci in zona respectiva (o batista umezita cu apa rece). Numai bine!
0
11-05-2009, ora 15:00
dany91
Nu este medic/terapeut
dany91
buna. am si eu o problema de acest gen. Am falca dreapta umflata dupa o extractie de masea cariata dar nu am avut puroi la masea.am fost la medicul care mi-a scoso si a zis ca este din cauza anesteziei si mi-a zis sa tin compresa rece. se poate umfla falca din cauza anesteziei? e vreo problema majora? sa iau cv antibiotice?
0
18-05-2009, ora 09:31
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna dany91! Falca se umfla datorita traumatismului reprezentat de extractia efectuata. Este un proces normal care iti arata ca organismul a inceput procesul de vindecare. Pentru reducerea acestei umflaturi se recomanda compresii reci si un antiinflamator gen: Ibuprofen, Brufen, Nurofen, etc. Este foarte important daca exista si durere (mai mare decat imediat dupa extractie); in acest caz se recomanda o cura de antibiotic. Numai bine!
0
27-05-2009, ora 21:44
cristi82
Nu este medic/terapeut
cristi82
buna.am si eu o problema.acum 2 saptamani a inceput sa iasa maseaua de minte de jos din partea dreapta.In drumul ei spre suprafata a inceput sa le impinga pe celelalte.A doua masea de langa ea avea o plomba imensa(avea nervul scos) si ma durea de muream.Durerea trecea doar cu ketonal.Acum 2 zile am fost la dentist si a spus ca durerea e sigur de la maseaua plombata si a scos-o.Tot atunci a taiat cu un bisturiu pilelea care acoperea maseaua de minte.Problema e ca nu cred ca a taiat tot pe acolo si acum tot locul e umflat in jurul acelei masele de parca ar fi acoperita cu pungi de puroi si au inceput sa ma doara toti dintii si urechea din partea dreapta.In tot acest timp am luat oxacilina si inca mai iau in speranta ca se retrag pungile alea de puroi sau ce or fi ele.Numai bine
0
29-05-2009, ora 08:17
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Pentru cristi82: Buna! Singurul lucru pe care ai putea si ar trebui sa il faci pe langa antibiotic este sa mentii acel loc foarte curat folosind apa de gura. Insa daca deja ai 2 sapt de antibiotic si tot doare si este umflat cred ca ar fi bine sa mergi la un control la medic. Numai bine!
0
08-06-2011, ora 00:25
loredana_x0
Nu este medic/terapeut
loredana_x0
Buna. Si eu sunt in aceeasi situatie. De 5 zile mi-a fost extrasa o masea ( dreapta, jos, ultima), iar dupa extractie m-am umflat putin si ma si deranja partea dreapta. Inainte sa imi scoata maseaua, aveam pe margini putin umflata gingia, iar acum e la fel, doar ca o parte din ea parca ar contine puroi (cel putin asa se vede). Am luat 3 zile, preventiv, Amoxicilina 500 si Nurofen. Doctorita dupa extractie, mi-a spus ca a curatat locul (avusesem putin puroi la baza dupa extractie) si ca nu e nevoie de antibiotic. Dupa 3 zile de antibiotice, inca ma deranjeaza putin, si pata aceea e tot pe gingie. Cat de grav credeti ca este? Multumesc
0
09-06-2011, ora 12:21
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Nu e cazul sa va faceti griji, se va vindeca si totul va fi bine.
0
26-08-2015, ora 18:32
grosuman
Nu este medic/terapeut
grosuman
buna ziua am si eu o problema dupa extractie mi-a sangerat locul respectiv si a 2 a zi, iar acum am o punga de puroi in afara langa celelalte masele. Cum as putea sa scap de ea fara sa imi dea sangele din nou ?
0
27-08-2015, ora 20:35
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Cel mai bine, mergeti la control! Locul postextractional trebuie protejat, trebuie tinut un pansament apasat 2-3 ore pentru formarea cheagului. In unele cazuri, poate sangera mai mult. Este posibil sa fie cheagul de sange cel despre care vorbiti (" in afara, langa celelalte masele" ). Informatiile de pe site sunt orientative, atat timp cat sunteti in grija unui medic, mergeti la control.
0
22-07-2017, ora 10:27
Euomul
Nu este medic/terapeut
Euomul
Buna ziua, am o intrebare acum catva timp am avut o extractie la o masea stricata dar acum mi a aparut o umflatura acolo cam mare...ce pot sa fac sa o tratez?
0
23-07-2017, ora 00:35
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Mergeti degraba la control clinic la medicul stomatolog, vi se va cere probabil si o radiografie actuala. In mod normal, daca s-a scos, s-a curatat ( chiuretat ) locul, nu ar mai trebui sa fie probleme. Poate fi o leziune la dintele vecin celui extras. Deci, nu se poate da un tratament pana nu se stie diagnosticul.
0
13-08-2019, ora 04:59
edystefanescu
Nu este medic/terapeut
edystefanescu
Buna dimineata.Saptamana trecuta am reusit sa scot o masea din partea st jos penultima, ultima fiind cea micuta de minte.Medicul spunea ca a avut pungi de puroi.Am urmat 2 zile de antibiotic inainte, Amoxacilina dupa care a fost extrasa.Acum s-a umflat groaznic si de 2 zile nu scade deloc tinand cont ca iau Augumentin de 1000 la 12h si Nurofen Forte si nimic.Ce este de facut???Am obrazul ff umflat, ganglion tare sub gat si mai puroiaza daca apas prin interior pe gingie, obraz din cand in cand prin maseaua de minte..multumesc
0
13-08-2019, ora 05:02
edystefanescu
Nu este medic/terapeut
edystefanescu
Am uitat sa precizez..medicul dentist cand m-a vazut a spus ca m-am muscat eu de obraz ca vede alba zona respectiva si de aia am facut un mic abces dar se va retrage.eu nu as crede varianta asta.Sa merg la o radiografie ceva???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •