tratamentul cu fier poate provoca sangerare?

11-03-2014
Alice-bv
Nu este medic/terapeut
Alice-bv
Buna ziua,

Am 36 ani si, dupa o luna de tratament cu fier, am avut o mica sangerare dupa un scaun normal dar dureros. Am intrerupt tabletele cu fier si nu s-a mai repetat. Am reluat tratamentul dupa o saptamana si, de data asta, de la prima tableta, sangerarea s-a repetat. Am intrerupt din nou(am deja o saptamana) si totul a revenit la normal(scaun normal, fara dureri, fara sangerare). Am fost vazuta si de un medic gastroenterolog care, la un simplu consult, n-a gasit nici fisura anala, nici hemoroizi. Doresc sa stiu daca cineva s-a mai confruntat c-o situatie asemanatoare(daca, in urma unui tratament cu fier, ati avut sangerare dupa scaun)
Mentionez ca nu am probleme digestive de niciun fel, nu sunt nici anemica(tratamentul cu fier il faceam pt corectarea feritinei. Imi pica parul de mai mult timp si s-a presupus ca un tratament cu fier ar ajuta la corectarea feritinei si, implicit, la stoparea caderii parului.
Va multumesc pentru raspuns!
2 comentarii
1
17-03-2014, ora 21:35
Alice-bv
Nu este medic/terapeut
Alice-bv
Chiar daca nu mi-a raspuns nimeni, m-am gandit sa va spun eu care a fost concluzia dupa colonoscopia facuta acum cateva zile: totul este normal si, intr-adevar doza de fier pe care o luam(asociata si cu Vit C) mi-a provocat acea mica sangerare(probabil un micro hemoroid care-a fost iritat de fier)..asta a fost explicatia care mi s-a dat si n-o pot pune la indoiala(cel care mi-a facut colonoscopia e o somitate in gastroenterologie)
Poate intereseaza pe cineva care va urma un tratament cu fier.Evitati dozele mari!
0
16-10-2016, ora 19:19
Doct2016
Nu este medic/terapeut
Doct2016
Cine v-a recomandat fier in cazul feritinei mici?
Eu am fost la Fundeni si la fel am feritina mica dar nu mi-a recomandat fier.

Cel mai probabil aveti un organ care sangereaza asa mi-a spus la Fundeni.

Eu am feritina 7, deci foarte mica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici