Tratarea bolilor prin sistemul de sanatate public

14-03-2009
Terra
Nu este medic/terapeut
Terra
Buna ziua,
Imi cer scuze daca titlul este putin prea general dar chiar e vorba de multe probleme de sanatate pe care as vrea sa le rezolv.
Cea mai recenta este la nivelul glandei salivale. Am inteles ca este vorba de pietre la glanda, ca si cei de la rinichi. De cei de la rinichi am scapat de ceva timp, cel putin nu ma mai supara dar acum au aparut la glanda salivala din partea dreapta. Aveam mai de mult probleme ca se astupa dar reuseam prin fortare sa o eliberez insa acum am facut un abces care arata ca un oreon. Am citit diferite forumuri si se pare ca se trateaza doar cu operatie. Am luat antibiotice si s-a mai retras insa este necesara o interventie chiruugicala? Si daca dau, unde mi-o recomandati sa o fac?
A doua problema enervanta este ruptura de menisc. Trebuie sa fac un RMN ca parca nu as trece direct la artoscop, insa in Constanta e 400 ron un control RMN. Se poate face acest test la vreun spital din Bucuresti? Imi trebuie trimitere doar de la medicul de familie? Trebuie sa ma internez? Stie cineva detaliile? Si daca as face artoscopia, cum ramane cu lipsa de meninsc? Doctoru de la Spitalul de oase din Eforie Sud mi-a spus ca e destul de grav si ca e macinat genunchiul...asa ca rezista osul fara garnitura? Ar trebui sa specific si ca sunt supraponderala.
O alta problema ar fi cum combateti psioriasis-ul? Si daca aparitia unor firicele de sange la nivelul cavitatii nazale se datoreaza acestei boli?
In speranta ca veti gasi raspunsuri la aceste intrebari, va urez o zi buna
2 comentarii
0
14-03-2009, ora 17:44
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Antibioticele nu sunt suficiente in cazul unei pietre la glanda salivaRa. De regula este nevoie de o operatie. Nu e mare lucru, dar este, totusi, o operatie. Aceasta este de competenta chirurgiei oro-maxilo-faciale, care este o specialitate a stomatologiei. In principiu, un spital de urgenta mare cum este cel din Constanta trebuie sa aiba un chirurg cu aceasta specialitate. Daca nu are sau nu il gasiti, intrebati la facultate. Au facultate de stomatologie acolo, trebuie sa aiba si catedra de chirurgie.

2. La multe spitale din Bucurest exista RMN. Modalitatea oficiala de a face un RMN gratuit aici e urmatoarea: cu un bilet de trimitere si cu dovada asigurarii va internati la o sectie de ortopedie, si, fiind internata, puteti face RMN.

3. Chiar daca meniscul este "macinat", exista solutii chirurgicale de rezolvare.

4. Eu personal am renuntat a mai combat psoriazisul. Nu am reusit sa vindec niciodata, pe nimeni, de psoriazis, ci doar succese partiale si limitate in timp. Nu am auzit ca psoriazisul sa dea sangerare nazala.

Legat de titlu, trebuie spus ceea ce toata lumea stie: sistemul de sanatate public, tocmai pentru ca e public (de stat) merge prost. Daca aveti copii mai maricei, probabil ca ati aflat ca e bine sa nu va bazati in totalitate pe invatamantul de stat si gratuit, ci este nevoie de meditatii. Asa e si cu sistemul de sanatate, ca sa fiti tratata si bagata in seama trebuie sa platiti. Aceasta problema se va rezolva abia atunci cand oamenii vor ajunge la concluzia ca sanatatea persoanelor e o problema a persoanelor, nu a statului, iar asigurarile medicale nu vor mai fi nici intr-un sistem unic, nici de stat, nici obligatorii. Pana atunci, cautati solutii de a va adapta situatiei existente.
0
26-03-2009, ora 13:56
mirela_stefan
Nu este medic/terapeut
mirela_stefan
Traiesc in Spania de 4 ani si pot sa spun ca sistemul de sanatate public "bate" de departe pana si sistemul nostru de sanatate privat. Am o boala rara de cand m-am nascut. In Romania am cheltuit bani si am fost peste tot sa-mi spuna macar ce am si din nefericire nimeni nu si-a batut capul. Mi s-a spus ca daca nu-mi pune viata in pericol sa nu-mi mai fac griji. Anul acesta am fost la medicul meu de familie de aici din Spania, i-am spus simptomele mele, i-am spus ca medicii din Romania nu stiu despre ce e vorba si mi-a promis ca se informeaza. La ultima vizita mi-a zis despre ce e vorba, Sindromul Horner, si mi-a dat si niste hartii pentru a ma informa si a nu ma speria prea tare, mai ales ca acest sindrom e unul rar. Acum urmeaza sa fac tot soiul de teste. Ideea e ca in Romania, medicii inca nu au o mentalitate cum ar dori orice pacient sa aiba. Nu-si dau interesul. Poate ca pe viitor se va schimba si sistemul nostru de santatate... si nu zic numai public. Salutari si sanatate maxima.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.