Ptentru d-na dr elina

21-10-2010
maria 34
Nu este medic/terapeut
maria 34
Am fost la oftalm si m-a gasit cu tensiune oculara, am facut campul vizual si la dreptul este mai mult, mi-a dat picaturi de ochi se poate trata ?este ceva grav?As vrea sa stiu daca ametelile erau si de la tensiune?
O seara buna.
3 comentarii
0
22-10-2010, ora 20:57
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Din cele spuse de dumneavoastra, deduc ca diagnosticul este glaucom. Glaucomul este o neuropatie optica; se caracterizeaza frecvent printr-o tensiune intraoculara crescuta( nu intotdeauna tensiunea intraoculara este crescuta) si in absenta tratamentului adecvat se insoteste de scaderea treptata a vederii( apar modificari pe campul vizual) pana la orbire. In momentul in care se initiaza tratamentul, se tine sub control tensiunea intraoculara si procesul de pierdere a vederii; Pierderile de camp vizual care exista in momentul inceperii tratamentului nu se recupereaza sau imbunatatirea este foarte mica; Este important sa se precizeze daca este vorba despre un glaucom cu unghi deschis sau cu unghi inchis. Va recomand sa cereti mai multe informatii medicului oftalmolog pentru ca este vorba despre o afectiune care nu se vindeca, in cazul nerespectarii indicatiilor oftalmologului, consecintele pot fi nefaste( se pierde vederea) si apoi trebuie sa comunicati cu oftalmologul pentru ca va veti intalni toata viata cu el, va sfatuiesc sa va gasiti unul cu care sa puteti vorbi; Ce varsta aveti? Ametelile pot avea si alte cauze;numai bine
0
23-10-2010, ora 10:35
maria 34
Nu este medic/terapeut
maria 34
Multumesc mult.Am 34 ani, dar daca urmez tratamentul cum zice d-na dr si port ochelari nu se mai amelioreaza, s-au operatie nu se face?dar de la ce s-a manifestat, nu am circulatia buna?
Am uitat sa specific sunt si putatoare de virusul b, am facut si analize va scriu cele care nu sunt bune.
WBC 3.59, NEU 1.84, RBC3.90 TGO 28, TGP 44, T.Q17, 5, INR 1, 11.
Dar vreau sa nu va feriti pot sa raman fara vedere.Va multumesc din tot sufletul ca putem si noi sa discutam cu cineva care chiar le pasa si de noi.O zi buna...
0
12-12-2010, ora 20:02
rody47
Nu este medic/terapeut
rody47
tatal meu are glaucom cu unghi inchis la ochiul sting diagnosticat din2007 facem tratament cu xalatan si cosopt in urma unui consult medical la oculus i sa schimbat tratamentul cu Ganfort si trusopt care e diferenta intre aceste medicamente si pe care mi-l recomandati???.Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.