Diabet zaharat II cu necesar insulinic nou

25-03-2007
lneculaeasa
Nu este medic/terapeut
lneculaeasa
Buna ziua. Sotul meu a fost diagnosticat acum 10 zile cu diabet zaharat II cu necesar insulinic nou. A ajuns la spital cu o glicemie de 575, produsi cetonici in urina... are 52 de ani. in momentul de fata, face 70 de unitati de insulina pe zi, si glicemia este in continuare foarte mare, seara oscilileaza intre 290 si 300 iar dimineata intre 270 si 290, doar o singura data a fost 248. Sunt disperata pentru ca sotul meu nu reuseste sa se impace cu ideea ca are aceasta boala si totul a devenit un calvar. Speram sa se echilibreze si sa ajunga la mai putine injectii pe zi(in preyent face 4) ca sa si mai revina psihic. Nu stiu ce sa fac, urmeaza o dieta foarte stricta, chiar mai stricta decit trebuie. Va rog ajutati ma cu un sfat!
Multumesc mult
35 comentarii 12 Înainte ›
0
25-03-2007, ora 00:00
starchoice
Identitate neconfirmată
starchoice
Dr Dumitrescu Ioan
Diabetul zaharat este una din bolile cronice de viitor in anii ce vor urma.Dificultatea de a produce insulina nu este singura cauza ci nu de putine ori raspunsul celular la acest hormon este redus sau absent.Patologia de receptor celular este se pare omosa in ecuatia terapeutica. Si nu este singura cauza de diabet zaharat refractar la tratament.Puteti incerca si medicatia homeopata in combinatie cu ditoterapia chineza. Nu ca as fi mai bun decat colegii mei dar fiecare medic cu propriul sau sistem de diagnostic.
0
25-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
stimata doamna,
la o glicemie de aproape 600 mg/dl, insulina a fost cea care i-a slavat viatza sotului dumneavoastra. Partea proasta este ca diabetul nu da simptome foarte grave pana nu e prea tarziu. Multi pacienti cu tip 2 de diabet ajung sa fie diagnosticati dupa ani buni de evolutie a bolii. Din pacate pentru sotul dumneavoastra insulina este singurul tratament eficient dovedit, este un tratament de SUPRAVIETZUIRE. Este un soc sa te trezesti ca trebuie sa faci 4 injectii/zi ca sa traiesti...dar dupa faza de negare a bolii, sotul dumenavostra va ajunge in stadiul in care isi va accepta boala si va fi mai cooperant. Pentru a usura aceasta perioada, ar putea fi de folos consultul unui psiholog. Sprijinul familiei este foarte important! Aveti rabdare cu el, lasati-l sa se obisnuiasca cu ideea ca este diabetic si aminti-i ca diabetul SE TRATEAZA (chiar daca tratament inseamna 4 intepaturi), dar putea sa fie mult mai rau daca era o boala la care nu exista tratament. Multa sanatate!
0
25-03-2007, ora 00:00
Pianistul
Nu este medic/terapeut
Pianistul
Buna ziua. AM 48 de ani si am fost diagnosticat cu diabet 2. Am avut prima glicemie 137 si a doua a fost 149. Mi s-a dat o foaie de la policlinica cu dieta pentru 140 de HC.Sunt nelamurit in ceeace priveste alimentatia mea de pranz. mai precis nu stiu ce mancaruri, supe, ciorbe, ceaiuri, cafea, am voie si cat Trebuie sa va mai spun ca in 2 saptamani am slabit 4 kg, iar glicemia a ajuns la 95.Nu iau medicamente si sunt programat pe 23 mai sa fac un pachet de analize( Creatinine)As dori sa va intreb daca e bine sa astept pana aunci sau trebuie sa ma adresez la o alta unitate sanitara.
Va multumesc
0
25-03-2007, ora 00:00
lneculaeasa
Nu este medic/terapeut
lneculaeasa
multumesc mult atit doamnei dr. Craciu cit si domnului dr. Dumitrescu. As vrea sa mai intreb cam in cit timp se echilibreaza glicemia si(in ciuda faptului ca eu am retineri, dar o fac ca sa i dau sperante sotului meu!), ce sanse de ameliorare sau, , vindecare" are aparatul chineyesc despre care se spune ca face minuni in diabet sau medicamentul Diavit a prof. Morar de la Cluj sau. bioenergia etc
Multumesc!
0
26-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
stimata doamna,
deocamdata diabetul este o bola care nu se poate vindeca, dar cu care se poate trai aproape ca un om normal. In secolul XXI medicina se practica bazata pe EVIDENTZE, adica orice metoda terapeutica sau medicament trebuie sa isi dovedeasca eficienta prin studii clinice. Aparatul chinezesc nu stiu sa aiba asemenea studii. Stiu ca diabetologii de la Institutul Paulescu din Bucuresti au dorit sa testeze aparatul, dar firma producatoare a refuzat orice colaborare, ceea ce ma face sa cred ca au ceva de ascuns. Produsele naturiste pot sa scada glicemia cu 30-60 mg/dl, dar nu mai mult, deci in stadiul in care este sotul dvs sunt inutile. Necesarul de insulina va scadea cu timpul (cateva luni); la tratament se pot asocia si medicamente care sa creasca sensibilitatea la insulina, iar daca exista colaborare din partea pacientului, acesta va invata sa calculeze necesarul de insulina in functie de ceea ce vrea sa manance la masa respectiva, inclusiv o prajitura mica. Dar toate acestea dupa ce va trece perioada de depresie (adica "de ce mi se intampla mie????") si se va ajunge la stadiul in care pacientul spune "OK, am diabet, asta este. ce am de facut sa imi fie bine?" Din fericire diabetul este o boala cu care poti sa traiesti, pentru ca exista insulina. Trebuie sa incercati sa vedeti jumatatea plina a paharului, pentru ca putea sa fie, Doamne fereste!, o afectiune pe care sa o diagnosticam, sa ridicam din umeri neputinciosi si sa spunem "n-am cu ce sa va ajut, asta este!". Dar din fericire nu este cazul aici. Avem cu ce sa va ajutam, chiar daca singura metoda eficienta de administrare a insulinei este deocamdata prin injectie. Va doresc multa rabdare si multa sanatate!
0
26-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna ziua domnule Matei!
Poate ar fi bine sa deschideti un alt topic pe forum, sa nu amestecam mesajele. Felicitari pentru vointza si pentru aderenta la tratament. Primul pas in tratamentul diabetului, cu o glicemie sub 200 mg/dl, este dieta, care se pare la dumeavostra functioneaza. Puteti sa mancati ce ciorba sau supa doriti, cu legume, considerand ca are 10 HC/ farfurie. Dar sa nu fie cu foarte multi cartofi, mazare, fasole uscata, orez sau paste, pentru ca acestea deja se calculeaza altfel...Ar fi bine sa evitati sa adaugati grasime in ciorba, adica smantana sau carne de porc. In rest, as dori sa intrebati la obiect despre un anumit fel de mancare sa nu ma apuc sa bat campii despre toate felurile :).
Setul de analize nu este o urgenta, ci mai degraba o examinare de bilant, pentru a vedea daca sunt complicatii cronice renale ale diabetului. Din pacate, diabetul are simptome foarte shterse si de aceea de multe ori se ajunge la dagnostic intamplator, dupa ani buni de evolutie a diabetului (5-10 ani, chiar). Pentru orice intrebari legate de dieta sau despre diabet, va stau la dispozitie. Multa sanatate!
0
26-03-2007, ora 00:00
lneculaeasa
Nu este medic/terapeut
lneculaeasa
Multumesc pentru intelegere doamna dr. Anca Craciun. Astazi am fost cu sotul meu la medicul curant si i a prescris si 2 comprimate pe zi de Siofor 1000. I a revenit putin zimbetul pt ca dimineata a avut cea mai, , buna" glicemie de pina acum: 218, iar medicul i a dat sperante ca poate ii va administra in timp doar tablete antidiabetice orale. Sper sa vina cit mai curind ziua in care va constientiza ca aceasta boala va face parte de acum din viata lui. De fapt, el repeta mereu, ca nu si doreste decit sa scape de injectii... Ghinionul lui ca sufera si de obezitate abdominala, dar a inceput sa lupte pt a o indeparta.
Va multumesc din suflet inca o data!
0
26-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
cu placere, doamna si numai bine!
0
30-03-2007, ora 00:00
Pianistul
Nu este medic/terapeut
Pianistul
Buna ziua. Dupa aproape 3 saptamani de regim am ajuns cu glicemia
la 80. Testul l-am facut dupa doua ore dupa masa de pranz cu ACCU CHEK COMPACT, mi-a luat sange din ambele manIni la interval de 5-10 minute si a fost la fel 80. In greutate am sacazut din ce in ce mai putin. (119 kg de la 123, 7 kg.in 3 saptamani)Tensiunea este 12/8 cu medicamentatia prescrisa.
As vrea sa va intreb daca valoarea de 80 nu este pre mica si ce-ar trebui sa fac iar a al doilea lucru m-ar interesa o carte cu retete pentru
DZ tip 2.
Va multumesc frumos
0
30-03-2007, ora 00:00
lneculaeasa
Nu este medic/terapeut
lneculaeasa
Buna seara
Credeam ca am scapat de stresul hiperglicemiei dar am dat in altul. Dupa aproape 2 sapt de tratament, ultimele 3 zile cu 16 unitati insulina dimineata, 12 prinz, 12 seara si 36 lantus *inainte de culcare), sotul meu a ajuns in seara asta la performanta unei glicemii de 107. Acum, mi e groaza sa nu faca o criza de hipoglicemie. Dr curant pe care l am sunat mi a zis sa i fac in aceasta seara doar 32 de unitati de lantus, iar pentru cele de zi pt miine lle a redus cu cite 2 unitati. Oare trebuie sa mi fie frica de o hipoglicemie in noaptea asta? Sper ca mi va raspunde cineva, mai cu seama sper sa fie doamna dr. Craciun pe aici! Multumesc.
0
31-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna ziua diamna! nu am vazut mesajul aseara :(. Cum se simte sotul? Cand se mai intampla asa, poate sa ia o gustare la ora 22 (o sandvici mic). Numai bine!
0
31-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna pianistule! daca tu nu te simti rau, sa iti tremure mainile, sa transpiri, sa iti fie foame, atunci este in regula, nu este hipoglicemie. Eu am o carte intitulata "dietetica diabeticului", autori Dr. I Bordea si Prof. AG Matei, aparuta la editura Romania Press Bucuresti in 2004. Ai acolo multe retete pentru diabetici si informatii utile despre carbohidrati si tabele cu continutul nutritiv al alimentelor.
0
31-03-2007, ora 00:00
Pianistul
Nu este medic/terapeut
Pianistul
Buna seara.
In aceste aproape 3 saptamani mi-a tremurat mana dupa ce am carat ceva mai greu si nu am mai putut scrie.De transpirat transpir de cand ma stiu dar in ultima perioada (un an) de cand iau medicamentele de tensiune transpir foarte mult.Senzatie de foame am cam avut in ultima saptamana dar nu foarte mare.As dori sa-mi spuneti de cate ori este bine sa-mi fac glicemia in situatia mea.As dori sa-mi cumpar un aparat iar consumabilele am inteles ca au termen de valabilitate (ma refer la testere si ace).As vrea sa va mai intreb daca glicemia 150 inseamna diabet (analiza facuta la Malaxa)dupa doua saptamani de regim 95 iar a treia saptamana 80 la numai doua ore dupa ce am mancat de pranz. Pentru mine e un mare semn de intrebare.Asta nu inseamna ca nu mai vreau sa tin regim (140 HC)ca am inceput sa slabesc bine si asa poate scap de medicamentele de tensiune.
Va multumesc si va rog sa ma scuzati daca sunt obositor cu intrebarile mele.
0
01-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
O SINGURA glicemie a jeun ( adica dimineatza, pe nemancate) mai mare de 126 mg/dl din sangele venos, pune diagnosticul de diabet zaharat. Diabetul nu se vindeca, ar se poate tine sub control, asa cum este cazul dvs. Aveti glicemii atat de bune pentru ca limitati aportul de HC, asa incat pancreasul dvs bolnav sa faca fata cat de cat. Aceeasi treaba este si cu tensiunea! aveti tensiune buna pentru ca luati medicamente. Scaderea in greutate nu GARANTEAZA ca veti scapa de medicamentele de tensiune. La un pacient diabetic tensiunea trebuie sa fie tinuta sub 130/85 mm Hg.
0
01-04-2007, ora 00:00
lneculaeasa
Nu este medic/terapeut
lneculaeasa
Buna seara doamna dr. Craciun. Multumesc si pt ultimul raspuns, totul e sub control cred. Sotul meu are acum intre 98 si 116 dimineata si seara, de 2 zile. Dr curant i a modificat dozele> acum face dimineata, prinz si seara 8 Actrapid si 30 Lantus la orele 22. Ia promis ca le reduce in continuare de tot1 Asa sa fie?
Eu, din greseala, dupa ce i am facut in seara asta injectia, m am intepat in deget cu acul cind incercam sa i pun potectia, avea o picatura de insulina in virf. Nu cred ca e vreo problema, nu? O seara minunata si sunt convinsa ca mi veti raspunde.
0
01-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna seara! este posibil sa scada necesarul de insulina, dar abia dupa ce se ajunge la 0.1 unitati/kilogram corp se poate discuta de trecerea pe medicamente.
nu este problema ca v-ati intepat, pentru ca insulina trebuie injectata subcutanat pentru absorbtie. DAR asta inseamna ca de fapt ati administrat cu 2-4 unitati de insulina mai putin sotului, cam atat ar fi in picatura ramasa. Numarati pana la 10 inainte sa scoateti acul? poate ar fi bine cand il scoateti sa rasuciti putin penul, ca si cum ati deshuruba ceva.
0
01-04-2007, ora 00:00
lneculaeasa
Nu este medic/terapeut
lneculaeasa
ce inseamna doamna dr. 0, 1 unitati pe kilogram? numar si pina la 12 dar aproape tot timpul ramine cite o picatura ff mica
multumesc mult
0
02-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
pai cate kilograme are sotul dvs? daca are 90, cand se ajunge la un necesar de insulina de 9 unitati/zi, se poate incerca trecerea pe tablete.
0
02-04-2007, ora 00:00
lneculaeasa
Nu este medic/terapeut
lneculaeasa
Multumesc din nou si scuze pt intrebarea imbecila dar sunt derutata. Cred ca acum are in jur de 112 Kg, pentru ca a slabit. La aceste unitati se ia in calcul si Lantusul sau nu? deci, cind ar avea nevoie doar de 11-12 unitati pe zi, cu lantus sau fara Lantus? As dori sa nu va mai necajesc, sper insa ca ma puteti intelege!
In dorinta de a nu va mai sacai pina dupa sarbatori, va urez de pe acum un Paste fericit alaturi de cei dragi si toate cele bune!
0
02-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
nici o problema, nu va faceti griji, nu ma deranjeaza intrebarile dvs. acest lucru dovedeste aderenta la tratament :). 11-12 unitati de insulina/zi, in TOTAL (deci plus lantus.)
Va multumesc pentru urari si va doresc dvs si familiei dvs un Paste fericit si multa sanatate!
0
06-04-2007, ora 00:00
lneculaeasa
Nu este medic/terapeut
lneculaeasa
Doamna doctor, in primul rind buna ziua si sper sa fie chiar ultima intrebare pina dupa Paste. As vrea sa ma lamuriti cu perioada de remisie, de unde stii cind se instaleaza, ce se face etc. Cert este ca sotul meu uimeste pe toata lumea. In fiecare zi medicul curant ii scade dozele pt ca inregistreaza glicemii superbune. Acum de ex are seara 88-90 si dimineata 100-116. Isi administreraza*pardon ii administrez!), 6 unitati Actrapid dimineata, prinz si seara si 24 Lanthus noaptea. in fiecare zi, cel mult la 2 zile iin este scazut necesarul. Nu stiu aproape nimic despre, , luna de miere" poate ma ajutati! Multumesc mult.
0
15-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
Buna ziua, doamna. Perioada de remisie nu se instaleaza intr-un anumit moment, ci depinde de evolutia fiecarui pacient. Dar din datele oferite de dvs, sotul are diabet zaharat tip 2, iar despre luna de miere vb in diabetul zaharat de tip 1. Faptul ca necesarul de insulina al sotului dvs scade este perfect. Scaderea in greutate si Sioforul vor grabi scaderea necesarului de insulina. Ramane de vazut daca rezerva functionala pancreatica va fi suficienta asa incat sa permita renuntarea la insulina.
0
12-11-2007, ora 00:00
ale a
Nu este medic/terapeut
ale a
Buna seara, am diabet de la 23 de ani adica de 5 ani nici acum nu ma pot obisnui cu ideea iar gandul ma duce oare voi ajunge si eu batrana foarte des am avut hemoglobina 7, asta anseamna ca nu mi-am cotrolat destul de bine si voi putea ajunge la complicati?de ce alti dupa 25 de ani de diabet au dar complicati foarte minore.Multumesc
0
18-12-2007, ora 00:00
lucky
Nu este medic/terapeut
lucky
Buna seara. Chiar in acest moment va scriu de pe patul de spital. Am 23 de ani, 1.90/78kg si am fost diagnosticat recent cu DZ tip1.

Aveam simptome tipice - sete, urinare deasa, slabire 3-4kg - asa ca am facut niste analize. Glicemia = 252. A doua zi m-am internat si aveam 272.
Initial mi s-a administrat "doza soc" de 13um de insulina. Glicemia a scazut imediat la 117.
- urmatoarele 3 zile am fost tinut pe insulina rapida ( INSUMAN) astfel:
1: 8-8-6-4; 2 si 3: 10-10-8-4. Glicemia a scazut pana pe la 133-145.
- am fost trecut apoi pe 2x insulina rapida (dar NOVORAPID) si 1x insulina mai lenta (novomixt) seara si dozele mi-au fost crescute la 12-10-16.

De cand am schimbat tipul de insulina glicemia a luat-o razna (azi am avut 207 dimineata, 344 !! pe la 16 si 171 seara). Nu stiu ce sa mai zic.
Sunt disperat efectiv. Sunt foarte socat. Am auzit toate discursurile de incurajare insa nu ma pot impaca cu ideea. Azi m-au mai speriat niste asistente ca sa ma insor repede sa fac copil ca o sa devin impotent sau o sa iasa copilul cu malformatii.
Momentan incerc sa-mi schimb medicul fiindca am facut o alegerea f. proasta in aceasta privinta, avand un medic deloc cooperativ (dupa parerea mea total lipsit de profesionalism).

Va rog sa-mi spuneti cam la ce m-as putea astepta pe viitor? Voi putea trece vreodata pe pastile? Stiu pe cineva care a fost descoperit la 17 ani si dupa 2-3 luni a trecut pe pastile si dupa 2 ani i-a fost schimbat diagnosticul in DZ 2.

Mi-ar fi extrem de folositor daca exista aici un doctor mai intelegator la care m-as putea muta pentru consulturile viitoare.
Adresa mea de email - - daca doreste un doctor de aici sa ma ajute il rog sa-mi trimita datele de contact pe email.

MULTUMESC ANTICIPAT !
0
21-04-2008, ora 00:00
catinca
Nu este medic/terapeut
catinca
am diabet de 12 ani tip 2 de 2 saptamini am fost trecuta pe lantus am luat novonorm si avandamet.acum am redus doza de novonorm si doctorita vrea sal scoata din trat si avandametul iau o pastil adim si una seara.am citit diverse comentarii si am observat ca lantusul se face seara mie de ce mi a dat sa fac la ora 13 se mininca sau nu dupa lantus as vrea sa stiu mai multe despre lantus pot face hopo se mai poate scoate lantusul din tratament
0
01-09-2008, ora 00:00
msch
Nu este medic/terapeut
msch
Buna seara, ma numesc Laczko Janos, sunt din Targu Mures, am 26 de ani.
Din luna noiembrie 2007 am DZ tip1. Siptomele diabetului(simtul de uscaciune in gura; consum mare de lichide, cca 5-6 l zilnic; urinare frecventa, etc.) au inceput de prin luna august, insa am tot amanat sa ma prezint la medic, crezand ca e o stare trecatoare. Intorcandu-ma din concediu(am fost in Grecia, insa starea pe care o aveam imi stricase tot concediul), cu ajutorul prietenei mele mi-am dat seama ca am siptomele diabetului. Ajungand la concluzia asta, m-am prezentat imediat la un laborator, unde afland ca am glicemia 270. Am mers de urgenta la un medic de specialitate care mi-a pus diagnosticul de diabet tip 1. Norocul meu a fost ca am intalnit o persoana minunata care intr-adevar se poate numi medic. De ce? Pentru ca din prima clipa se straduia sa ma linisteasca, sa-mi dea informatiile necesare ( injectarea insulinei, calcularea HC-urilor, samd.). Pentru mine a fost un soc teribil dupa aflarea vestii de la un medic specialist, desi in sinea mea eram convins ca e vorba de diabet, insa speram ca totusi nu e. Am primit un aparat de masurare a glicemiei, cu accesoriile si consumabilele necesare pe o perioada de 1-2 luni. Dupa o saptamana totul mergea foarte bine, invatasem tot ce tinea de ingrijirea, mea: calculare HC-lor, injectarea insuline(foloseam Novo Rapid si Lantus). In luna ianuarie 2008, m-am intalnit cu un fost coleg de liceu, care se pregatea sa dea masterul ca medic veterinar la Facultatea de medicina veterinara din Cluj-Napoca. El mi-a povestit de dr. Roman Morar, medic veterinar, profesor universitar, cercetor in diabet. Normal scepticizmul e o "calitate" la moda, care s-a manifestat si la mine auzind ca acest medic ma poate ajuta in ale diabetului. Insa eu plecand de la premisa ca mai rau de asa nu prea se poate, am zis ca am sa ma duc la acest doctor. M-am dus la el mi-a prezentat conceptia lui, medicamentul DIAVIT, si mi-a propus un tratament (pe langa cel cu insulina), punand baza pe o dieta destul de severa(mancam orice, chiar si dulcuri pentru ca echilibram HC-urile cu Novo Rapid, incercam sa am o viata cat mai normala. La urma urmei asta trebuie sa faca toata lumea sa incerce sa aiba o viata cat mai normala) si o viata activa(miscare, plimbare, sport). Am inceput tratamentul din data de 07.02.2008, dupa 6 saptamni am inceput sa-mi scad o unitate de insulina din ceea ce trebuia sa-mi injectez. Treptat am scapat de insulina, ziua cea mare fiind, 19.05.2008. Si in ziua de azi adica 01.09.2008 ma tratez doar cu medicamentul acesta, fara injectare de insulina avnand valorile glicemiei sub 115 mg/dl.
Acesta nu este o reclama este doar viata mea, un exemplu viu (din mai multe) care lupta impotriva bolii secolului cu succes. Normal medicul specilaist care-l am si despre care am zis ca a fost o persoana minunata si este o persoana minunata(nu pot sa uit cat m-a sustinut in primii mei pasi in diabet, ajungand-se pana acolo ca mi-a dat si numarul ei de telefon in cazul in care aveam probleme sau intrebari.as numara pe degete acei medici din Romania care au acest curaj si afectiune pentru bolnavii sai). Idea este ca ea mi-a zis ca e vorba de luna de miere, si din aceasta cauza am glicemmile normale, insa de atunci a trecut 3 luni si 12 zile (de cand nu imi injectez insulina), aici nu sunt de accord cu ea, insa va avea recunostinta mea pentru totdeauna, la fel ca dr. Morar.
0
13-01-2009, ora 08:17
iqphantom
Nu este medic/terapeut
iqphantom
Buna ziua.
Sotul meu este diabetic insulinodependent de 14 ani. Are 31 de ani, 1, 76, 70 de kg.
Face tratament cu Humalog si Lantus.
3 mese pe zi, mancarea cantarita, Humalog calculat pe nr de hidrati de carbon.
Ultima masa la ora 20:00 seara.
Lantus injectat la ora 23:00- 22 unitati.
Dimineata glicemie mare 200-300.

A crescut doza de Lantus pana la 27 de unitati, exponential a crescut si glicemia de dimineata.

Exemplu seara trecuta:
glicemie ora 19:30(inainte de masa) - 137
glicemie ora 23:00 inainte de Lantus - 96

Dupa 27 unitati de Lantus, glicemie ora 05:00 a.m. - 305


Un sfat va rog tare frumos.

Multumesc
0
03-07-2009, ora 15:27
alexandrumuica
Nu este medic/terapeut
alexandrumuica
buna sint alexandru muica in urma cu doua saptamini am fost diagnosticat cu diabet
, dar nu e o tragedie fratilor vedeti-va de viata ca viata-i scurta si merita traita care-i problema? nu putem minca din una si alta din cele ce alti pot minca.Noi avem insulina.va salut pe toti si tineti zaharul sub control
0
21-07-2009, ora 11:56
cata_catalina09
Nu este medic/terapeut
cata_catalina09
buna ziua.ma numesc catalina si am 21 de ani.in octombrie am fost diagnosticata cu diabet zaharat insulinodependent.aveam glicemia 330.nu am vrut sa accept sa fac insulina.de atunci am slabit 15 kg si acum glicemia mea este 120 pana la 140 maxim dimineata.nu fac nici un fel de tratament.si dulciuri mai gust, dar nu abuzez.si trigliceridele au scazut de la 400 la 170.va rog sa ma ajutati.spuneti-mi daca am diabet sau nu.astept raspuns pentru ca nu stiu ce sa cred.
0
21-07-2009, ora 12:02
cata_catalina09
Nu este medic/terapeut
cata_catalina09
si am uitat sa va spun ca am facut 4 zile insulina atunci cand am descoperit ca am glicemia 330 si nu mancam mai nimic, cu toate ca doctorita imi spunea ca trebuie sa mananc foarte bine, dar glicemia mea la 2-3 ore dupa insulina ajungea la 400-450.de ce?nu era normal sa scada?
Adaugă un comentariu / răspuns
35 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.