Zanocin in sarcina

29-08-2007
sithonia
Nu este medic/terapeut
sithonia
Buna ziua!!Va rog sa ma ajutati cu un sfaf pentru ca sunt foarte spriata si nu stiu ce sa fac, dr. ginecolog la care am fost acum o luna mi-a dat tratament cu zanocin 10 cp/1/zi pt o anexita usoara, iar acum cand am fost la dansul imi spune "din pacate esti insarcinata si trebuie sa faci avort, dar hai sa mai asteptam 2 luni poate ai noroc", acestea au foat cuvintele dansului, am urmat acel tratament pentru ca in urma vizualizarii la echograf m-a asigurat ca in max. 2 -3 zile imi vine ciclul!!Sunt disperata si nu stiu ce sa fac pentru ca m-am chinuit foarte mult sa raman insarcinata din cauza uterului retrovers si a chistului ovarian pe care il am, dar nici nu vreau ca un suflet nevinovat sa se chinuie toata viata, asa ca va cer sfatul si va rog din suflet sa imi raspundeti!!Va multumesc.
12 comentarii
0
31-10-2007, ora 00:00
Kro
Nu este medic/terapeut
Kro
buna. mi s-a spus si mie ca am uter retrovers dar nu mi s-a spus ce inseamna acest lucru. t rog mult ai putea sa-mi spui ce inseamna acest lucru ?
0
04-04-2008, ora 00:00
dido
Nu este medic/terapeut
dido
stihonia, ce ai facut pana la urma? pe prospectul zanocinului scrie ca nu-i indicat in perioada sarcinii. am citit mai mult despre ofloxacina (substanta activa a zanocinului) si am aflat ca ar putea afecta cresterea si dezvoltarea cartilajelor si a oaselor la fat. si mie mi-a fost recomadat in luna a 4-a si nu l-am luat. medicul meu este considerat foarte bun, este profesor doctor seful sectiei de obstretica -ginecologie la un spital din bucuresti. urmeaza sa-l sun sa-i spun ca nu am curaj sa iau acest antibiotic..
tu ce ai facut pana la urma???
0
05-06-2009, ora 18:05
mire2009
Nu este medic/terapeut
mire2009
Sithonia, te rog sa-mi spui ce ai facut pana la urma in 2007, cand ai luat Zanocin in timpul sarcinii. sunt in aceeasi sutiatie si as vrea tare mult sa stiu ce ai facut.mersi mult.
0
09-06-2009, ora 14:00
roczana
Nu este medic/terapeut
roczana
buna.eu sunt insarcinata in 25 sapt...si la analize urinei mi-au gasit infectie cu Streptococul de grup B iar doctorul meu ginecolog mia recomandat <<zanocin>> (ofloxacina) doza 112ore, 10 zile de tratament. apoi am luat pastilele si am citit prospectul si la precauti scrie "NU LUATI ZANOCIN DACA; -SUNTETI INSARCINATA SAU PLANIFICATI SA RAMANETI INSARCINATA SAU IN TIMPUL ALAPTARI" "ZANOCIN ESTE CONTRAINDICAT LA FEMEILE INSARCINATE". eu am apucat a lua 4 zile apoi m-am interesat la mai multi medici si medicului de fam care a zis k nu am voie sa iau...pt k fatul e pe muchie de cutit...Cum un doctor poate prescrie asa un medicament stiind k sunt insarcinata, si fara macar a ma avertiza de pericolul de a pierde fatul sau a iesi cu malformatii?
0
12-06-2009, ora 16:17
mire2009
Nu este medic/terapeut
mire2009
buna rocszana...eu sunt din tr. severin si pentru linistea mea am fost ieri 11.06.2009 la prof. dr. Ioan Munteanu de la Timisoara (unde te poti programa chiar si de azi pe maine - consultatia 100 lei, eco 4D 200 lei), mi-a facut eco, sunt gravida in 6 saptamani, dar mi-a spus ca riscul este de retard pt bebelus, pt ca am luat ZANOCIN. nu vreau sa te sperii. de pierdut fatul mie nu mi-a spus profesorul nimic si nici de malformatii pt ca astea s-ar vedea la 4D, la triplu test, amniocenteza, dar...retardul... nu stiu ce sa iti spun. eu maine merg sa renunt la bebe ptr ca mi-e frica.iti doresc numai bine si multa sanatate
0
27-09-2009, ora 15:28
dana30
Nu este medic/terapeut
dana30
Fetelor ma speriati. Azi dimineata am aflat ca sunt insarcinata cu ajutorul unui test, luna ultima menstruatie 24/08/2009, am luat zanocin 10 zile incepand din 14/09/2009. Ce fac? Inca nu am fost la medic. Astept un sfat.
0
30-09-2009, ora 07:57
dana30
Nu este medic/terapeut
dana30
Am fost ieri la medic si a zis ca sarcina trebuie intrerupta imediat pt ca in a doua saptamana de conceptie a embrionului zanocinul a incetinit dezvoltarea celulelor si va avea malformatii daca sarcina rezista, a zis sa mai astept putin sa ma gandesc bine, sincer nici nu stiu ce sa fac, acum am 4 saptamani jumatate si cu 10 zile de zanocin bebelusul nu are prea MULTE SANSE DE DEZVOLTARE NORMALA. As avea nevoie de inca o parere de la cineva care a fost in aceasta situatie, va rog, sau parerea unui alt medic daca se poate. Multumesc mult!
0
10-11-2009, ora 21:37
miutzul
Nu este medic/terapeut
miutzul
Am si eu o situatie asemanatoare. Sunt in saptamana a 25a de sarcina si dupa un tratament de 10 zile cu azitrox tot mai este prezenta Ureeaplasma. Madicul ginecolog mi-a recomandat de data aceasta Zanocin, dar pe prospect scrie foarte clar ca nu se administreaza femeilor insarcinate.
Nu mai inteleg nimic. Este atat de grava infectia cu ureaplasma incat nu mai conteaza ce efect poate avea Zanocin asupra fatului sau cei care au facut prospectul mint si totusi se poate administra femeilor gravide?! Ma poate ajuta cineva cu un sfat. Multumesc
0
28-01-2010, ora 09:40
dana30
Nu este medic/terapeut
dana30
Buna tuturor! Un an bun si multa sanatate! Nu am renuntat la bebelus, acum sunt in saptamana 23, am facut eco morfologica si bebelusul e bine dezvoltat, defapt pare sa fie o fetita. Am un medic foarte atent care lucreaza ca un specialist si are aparatura de ultima ora, asa ca uneori e bine sa consulti si alti medici inainte sa iei o decizie pripita, dar mai ales trebuie sa ai incredere in Cel de Sus, pentru ca nimeni nu-ti poate garanta daca ai o sarcina perfecta ca vei avea un copil perfect asa cum nici nu e obligatoriu daca ai luat medicamente in timpul sarcinii sa ai un copil bolnav. Mergeti inainte cu credinta si curaj!
0
13-09-2014, ora 11:59
lorenna11
Nu este medic/terapeut
lorenna11
Buna ziua! As avea si eu o nelamurire. luna asta dr mia depistat o anexita si mia dat tratament antibiotic zanocit 7 zile 2/zi. In data de 15 ar fi ultima zi in care trebuie sa iau iar in 18-19 ar fi ovulatia. Ne dorim tare mult un copil si nu vreau sa se intample ceva. Dr mia zis ca nu ar fi chiar o problema dar nu sunt sigura pe acel "CHIAR". Va rog sa imi raspundeti sa stiu ce sa fac.
0
15-09-2014, ora 10:15
lorenna11
Nu este medic/terapeut
lorenna11
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Astazi am terminat tratamentul cu antibiotic pentru anexita. Peste 3 zile o sa fiu la ovulatie. Ar fi indicat sa incercam luna aceasta sa concepem un bebe? Am luat tratament 7 zile cu zanocin. Va multumesc si va rog sa imi raspundeti cat mai repede.
0
29-12-2020, ora 00:45
Bianca1234_?;
Nu este medic/terapeut
Bianca1234_?;
Buna.sunt si eu in aceasi situație, am luat zanocin 5zile 1la12ore...dupa am fost la medicul ginecolog si mi-a spus ca sunt însărcinată in 4 saptamani si ca nu este bine ca am luat...la a doua ședință mi-a spus ca este bine...si daca vreau sa merg pana la capat să il ascult pe el.sunt foarte panicată si nu stiu ce sa mai cred...uni spun ca exista riscuri însă doctorul nu mi-a spus asta.
Un sfat va rog?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menstruația peste sarcină
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Antidepresivele în sarcină: substanța bupropion traversează placenta
  •