Yasmin sau Microgynon - sunt foarte nehotarata

23-06-2009
steffydeea
Nu este medic/terapeut
steffydeea
Buna ziua. Am o mare dilema. De luna aceasta vreau sa iau anticonceptionale si sunt foarte nehotarata. Oscilez intre Microgynon si Yasmin. Parerile celor din jur sunt impartite. Am fost la ginecolog si mi-au iesit analizele ok. In schimb fumez cam un pachet de tigari pe zi. Va rog sa imi spuneti care sunt mai bune, eu avand deja tendinte de ingrasare. Am nevoie de sfatul unui specialist. Multumesc anticipat!
5 comentarii
0
23-06-2009, ora 16:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Yasmine. Dar daca tu vrei sa afli care dintre cele doua face casa buna cu tigara, afla ca nici unul dintre contraceptive nu-i bun.Indiferent pe care-l utilizezi riscul, in caz ca vei fuma in continuare, este acelasi. Si daca mai ai si patologie de risc asociata [ varice, de exemplu ], si varsta peste 30 de ani, e si mai rau.Deci concluzia este ca din momentul in care utilizezi COC trebuie sa renunti la fumat.Nu te vei ingrasa, doar vei avea apetitul crescut putin ; daca vei reusi sa mananci la fel ca si inainte nu te vei ingrasa.Numai bine!
0
23-06-2009, ora 17:09
steffydeea
Nu este medic/terapeut
steffydeea
Va multumesc pentru promtitudine. O sa fac tot posibilul sa ma las de fumat, deoarece la mine in familie exista deja cazuri de tromboflebita ( mama mea) si nu vreau sa risc. Singura problema momentan e sa nu ma ingras mai mult. O sa va urmez sfatul si o sa iau Yasmine. Sper sa am noroc sa fie ok. M-ar interesa si cateva informatii despre tromboflebita ( cabinete, tratament, etc). V-as fi recunoscatoare. Va doresc o zi buna!
0
23-06-2009, ora 18:36
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
De terapia tromboflebitei se ocupa specialistul cardio-vascular.Initial e nevoie de spitalizare, ocazie cu care, in urma unor invesigatii, se initiaza tratamentul care va fi continuat si monitorizat acasa, prin medicul de familie.Tasteaza pe net " tromboflebita " si vei gasi multe informatii.
0
23-07-2009, ora 01:10
gul yasmina
Nu este medic/terapeut
gul yasmina
buna seara...am si eu o problema, am niste bubite pe piele si ma tot mananca de cateva zile, acum catev azile am fost la o verisoara la munca lucreaza la un hotel si cred ca am luat purici pt ca acuma 2 zile a avenit la mn si mia zis ca au purici.nu mai pot dati-mi un sfat ce sa fac.va multumesc..astept un rasp
0
23-07-2009, ora 21:15
gul yasmina
Nu este medic/terapeut
gul yasmina
buna seara ...mai am o problema cand am fost mika am cazut pe un reseu si mam ars, acum 1 an m-am operat la spitalul de copii, , grigore alexandrescu, , dar nu sunt multumita de operatie si as dori sa caut undeva pe baza de lasar ceva ca vreu sa nu se mai observe mai ales ca este si pe brat si nu pot purta un maeu, as dori sami spuneti si mie unde sa ma duc undeva unde sa ma fac bn sa mio acopere ceva sa nu se mai observe sau macaqr o cicatrice mika...astept un raspuns..va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Fumul de tigara
  • Fumatul la tineri
  • Dependenta de nicotina
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  •