Yasmin interactiuni cu Roaccutane

09-01-2012
crisangel
Nu este medic/terapeut
crisangel
Din decembrie am inceput sa iau anticonceptionale Yasmin si in acelasi timp mi s-a prescris si tratament dermatologic cu Roaccutane. Acum in ianuarie am inceput a doua folie de anticonceptionale si mi-au aparut cam de 1 saptamana sangerari, la inceput doar cateva picaturi si acum din ce in ce mai abundent. Imi puteti spune ce inseamna asta? ar trebui sa opresc anticonceptionalele pe timpul tratamentului cu Roaccutane? Am consultat un medic si mi-a spus sa nu fiu ingrijorata, insa sangerarile sunt din ce in ce mai mari si nu stiu ce sa fac. as vrea sa opresc folia de anticonceptionale din care mai am 5 pastile.
2 comentarii
0
10-01-2012, ora 02:03
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sângerările sunt de la anticoncepţionale şi nu de la vreo interacţiune a lor. A le întrerupe acum nu rezolvă problema, ci ar putea chiar să o agraveze. Terminaţi de luat folia, apoi le întrerupeţi ne mai începând o folie nouă.
Anticoncepţionalele v-au fost recomandate deoarece Roaccutane este un cunoscut agent teratogen, adică, dacă aţi rămânea însărcinată în această perioadă, copilul rezultat ar prezenta un risc sporit de malformaţii. Asta nu înseamnă că trebuie neapărat să luaţi anticoncepţionale, ci că este bine să vă protejaţi prin alte mijloace (prezervativ, abstinenţă, spermicide, etc).
0
02-10-2012, ora 15:15
atari640
Nu este medic/terapeut
atari640
eu am auzit ca in europa de vest sa presrcii roaccutane si anticonceptionale impreuna poate fii caz de malpraxis pt doctorii si ca in combinatia asta ele pot strica ficatul foarte usor e adevarat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul