Eczema care se muta dintr-un loc in altul, de aproape 8 ani... acum s-a instalat in ureche

03-09-2012
Ioana0589
Nu este medic/terapeut
Ioana0589
Bună ziua! Am probleme cu o eczemă care mi se mută dintr-un loc în altul de aproape 8 ani. De câţiva ani s-a instalat în urechea stângă. La dermatologie mi s-a dat tratament cu "Triderm". Urmez de mai bine de 1 an acest tratament. Eczema dispare câteva zile/ săptămâni (în cazuri mai fericite) şi apoi reapare. Problema actuală este că de vreo 3 zile îmi simt urechea înfundată - este prima dată când mi se întâmplă. În acelaşi timp mi-a reapărut şi eczema. Ieri mi-a dar mama nişte picături de urechi numite "FEWAX" pe care i le-a recomandat ei medicul pentru aceiaşi problemă (ere eczemă în urechea dreaptă). Mi-am aplicat de 2 ori, ultima dată înainte de culcare. Am pus şi puţin Triderm pe eczemă. La aproximativ o jumătate de oră a început să mă doară urechea, (să zvâcnească), iar până dimineaţa mi s-a umflat în interior. Acum îmi simt urechea mai înfundată ca înainte, mă doare la atingere, mă doare când deschid gura, îmi zvâcneşte, simt înţepături din când în când, ţiuie, aud ciudat şi e încă umflată în interior - abia a încăput un beţişor de ureche să-mi iau resturile de Triderm şi cojiţele formate. Tridermul îl aplic cu beţişoare de urechi şi uneori când mâncărimile sunt puternice mă scarpin cu acestea. Mai trebuie să menţionez că în ultimele 2 luni am stat în curent, strănut des şi am nasul înfundat mai tot timpul. Azi am luat o aspirină efervescentă pentru răceală, n-am mai pus nici picături, nici Triderm, aştept să-mi treacă durerea.
Ştiu că am scris cam mult şi vă mulţumesc că aţi citit atât! Aştept un răspuns, urgent! Mai am încă două săptămâni de vacanţă în altă ţară, dacă această problemă mi se agravează trebuie să mă întorc urgent acasă.
Vă mulţumesc anticipat!
3 comentarii
0
03-09-2012, ora 11:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. urechea se desfunda cu apa oxigenata 5 pic. de mai multe ori. pana se elimina toate secretiile din ea
2 dupa se administreaza picaturi cu Ciprofloxacina 5 pic pentru 10 minute
3 dupa se administrreaza cateva picaturi de solutie cu alcool( boricat, bitter suedez, spirt medicinal..s.a) pentru 1 minut
4 dupa se usuca interiorul urechii cu uscatorul de par
se repeta totul de mai multe ori pe zi
0
03-09-2012, ora 19:37
Ioana0589
Nu este medic/terapeut
Ioana0589
Vă mulţumesc frumos pentru răspuns! Am cumpărat tot ce mi-aţi recomandat şi am făcut tratamentul de 2 ori - la 14 şi la 18. Din păcate nu mi s-a desfundat urechea şi mă doare, înţeapă din ce în ce mai puternic, cu tot cu mandibulă. De câteva ore am început să vorbesc din ce în ce mai greu. La 18 mi-am pus apă oxigenată de 3 ori după care mi s-a umflat canalul auditiv încât picăturile cu Ciprofloxacina au rămas la suprafaţă, în lobul urechii. E posibil să fi avut răni de la beţişoarele de urechi. Am uitat să vă scriu că în luna aprilie am fost la ORL în oraşul meu şi mi-a zis că urechea arată bine, conform vârstei mele - 23 ani. Mi s-a spus că nu am dop şi că urechea este afectată de eczemă destul de puţin la intrarea în canalul auditiv. La audiogramă auzul a ieşit puţin slăbit pentru urechea afectată, dna doctor a zis că e din cauza ascultatului muzicii la căşti. Mi s-a recomandat apă oxigenată şi alcool boricat pentru igiena zilnică, iar pentru eczemă să merg la dermatologie. E normal să mă doară atât de tare urechea? (durerea are intensitatea mai mare ca durerea unei măsele!) Ce fac dacă tratamentul rămâne la suprafaţă? Să iau aulin sau nurofen pentru durerea asta insuportabilă? Mulţumesc!
0
03-09-2012, ora 21:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da trebuie luat antiinflamator la 12 ore si unantibiotic. Augmentin la 12 ore
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: