Vreau un al doilea copil!

24-11-2009
ulik
Nu este medic/terapeut
ulik
Buna ziua.Sunt o mamica, de 27 de ani, a unei fetite de 1 an si 3 luni, iar la 7 luni a fost diagnosticata cu hemipareza pe partea dreapta in urma unui RMN.Rezultatul RMN :"Pe secventa angio-irm 3 dtof se evidentiaza absenta ramificatiilor superficiale in teritoriul sylvian stang, precum si a coloanei de flux la acest nivel".In prezent face kinetoterapie pentru recuperare dar nu am primit un raspuns clar de ce s-a nascut asa(a fost nascuta la termen si normal fara alte sarcini sau avorturi in trecut).Am facut si profilul Torch de curand si a iesit bine, dar as vrea un al doilea copil fara sa se mai intample asa sau mai rau.Singurul raspuns din partea doctorilor este ca s-a intamplat asa din cauza pozitiei din burtica.Ce analize sau ce as putea sa fac sa am un bebe sanatos?Va multumesc anticipat si astept un raspuns.
3 comentarii
0
25-11-2009, ora 17:11
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Deci la fetita s-a depistat o anomalie vasculara cerebrala.Mai are si alte probleme micuta? In timpul sarcinii e bine sa nu abuzezi de medicamente, daca e posibil doar vitamine speciale pentru gravide si atat ; nu ai voie vaccinari, nu trebuie sa ai contacte cu oameni bolnavi, cu boli virale etc..Trebuie sa te alimentezi bine, complet, corect, echilibrat, si sanatos, cu multe fructe, legume si hrana gatita in casa.Fara exces de alcool, cafea. Nu ai voie sa fumezi si nici sa nu permiti altuia sa fumeze unde stai si unde dormi.Evita stresul, sa ai o atmosfera calda in casa, si la propriu si la figurat vorbind. Respecta odihna. Sa porti haine adecvate femeii gravide, largute, comode, calduroase cand e rece si racoroase vara, si incaltaminte lejera.Trebie sa faci analizele normale intr-o sarcina si un control ecografic pe trimestru de sarcina.Si cred ca n-ar fi rau sa stati de vorba amandoi cu un specialist genetician inainte de a ramane din nou insarcinata.
0
25-11-2009, ora 22:02
ulik
Nu este medic/terapeut
ulik
Multumesc pentru sfaturi.Fetita nu are alte probleme.In timpul sarcinii (la 18 saptamani )am fost racita si la recomandarea medicului ginecolog internata in spital 2 zile unde m-i s-au administrat ampicilina si no-spa injectabil.Intrebarea mea este daca aceasta ar putea fii cauza.?
0
27-11-2009, ora 20:51
ulik
Nu este medic/terapeut
ulik
Se pare ca problema fetitei mele este cauzata de citomegalovirus.a fost parerea unui doctor dupa ce mi-a citit rezultatele la TORCH, de unde reiese ca am avut acest virus in corp dar ca acum am anticorpii "formati".Pana acum ar fii cea mai plauzibila explicatie.Daca aveti si alte informatii despre acest virus si consecintele lui astept raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pregătirea pentru sarcină
  •