Vreau sa scap de anxietate, sa redevin EU ! | Forumul Medical ROmedic

Vreau sa scap de anxietate, sa redevin EU !

03-09-2015
Alina MM
Nu este medic/terapeut
Alina MM
Buna ziua dragilor.povestea mea incepe cam asa.in urma cu 1an jumatate mi-am pierdut mama, o pierdere enorma, la scurt timp descopar ca sunt insarcinata dupa ani de asteptare si sperante taiate de dr ca voi mai putea natural.pe sarcina mi-am reprimat pt binele copilului cat am putut de mult durerea imensa a pierderii.am nascut, ajutor mai deloc decat de la sot, oboseala etc.la trei luni ale copililui sotul a plecat in Anglia.a trebuit sa continuui singura si iata ca a aprut si priuml atac de panica si de aici cercul vicios.la sfatul doctorului am.mers pe xanax 0, 5 pe zi (recunosc ca eu evitam si luam doar 0, 25)si cipralex care doar l-am incercat si mi-a fost foartee rau.am continuat cu 0.25 xanax.am plecat pe la in Anglia starile s-au accentuat, dupa doua luni am revenit acasa.mi-am facut analizele nu sunt mari probleme sa cauzeze starile mele de rau, slabiciune din fiecare zi.mancand noaptea tarziu de la o glicemie de o aveam mereu de 94 a iesit la anlize 109.panica si groaza de atunci 'sa nu cumva sa ma diabet ca mami, iar daca simt putin ca imi e foame fug sa nu cumva sa :mi se faca rau'ca daca am si.mor ca ea, cu toate ca nu asta a fost motivul decesului'.am luat-o prin medici, cardiolog, nutritionist, diabet etc.analizele fara mari probleme doar lipsa de calciu.am facut cateva sedinte de acupunctura si de psihoterapie de o luna, eram spre drmul bun, era mai bine, toate bune pana acum cteva zile cand iar am dezbatut subiectul 'mami' si au aparut de data aceasta atacuri de panica repetate pe zi.stari de rau
Daca ajunsesem sa iau xanax jumate din 0, 25 pe zi doream sa il scot, acum simt ca 0, 25 nu mai are efect.psihitra a insiatat sa iau cipralex si in loc de xanax anxiar jum din 1 dimineta si seara.asta se intmpla de ieri de dimi.la doua ore dupa cipralex a incepu nebunia, imi este rau in corp, simt agitatie, nervoItate, furnicaturi si la cipralex si la anxiar.am fugit la dr psihiatra vorbind cu ea acolo m-am linistit am stat cu ea vrea doua ore, imi revenisem.am revenit acasa la vreo doua ore a reaparut agitatia., furnicatiri si spasme muscuare azi.noapte la fel agitatie in corp, neliniste, inima batand mai tare, am.luat anxiarul jumate fara vreun efect.imi luai tensiuna nu e exagerata 135, 85 puls 96 in starile astea.mi-a dat in loc de cipralex acum sa incerc Stimuloton nu am curaj sa mai incerc.de ce in loc sa ma.linisteasca acum ma agita toate.ce e de facut?m-au epuizat.daca cu cateva zile inainte eram si pe kum din 0.25 xanax acum ce se intampla?multumesc pt atentia acordqta si sanatate
50 comentarii 12 ÃŽnainte ›
1
03-09-2015, ora 09:38
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Ati incercat pana acum vreun supliment dintr-o planta adaptogena?V-as recomanda Ashwagandha de la Nature's Way si Rhodiola de la Solaray.Incercati pe fiecare in parte, separat si vedeti care va face sa va simtiti mai bine, care va amelioreaza simptomele fizice ale anxietatii resimtite.Cu rhodiola incepeti cu doze foarte foarte mici, de ordinul miligramelor(o capsula are 500 mg, desfaceti capsula si dozati a 100-a parte dintr-o capsula, initial, asta ar veni cam un varf foarte mic de cutit, si cresteti treptat doza daca este nevoie;puteti pune praful intr-un paharel cu apa, sau intr-o cana cu ceai;are o aroma placuta, ca de scortisoara;efectul ar trebui resimtit cam dupa 4-5 minute de la ingerare, ar trebui sa va relaxeze fara sa va sedeze si de asemenea sa va simtiti mai energica, mai 'stapana pe situatie';efectul unei doze de rhodiola ar trebui sa-l simtiti pe tot parcursul zilei;evitati sa luati seara fiindca da insomnii, luati-o dimineata sau la pranz, dupa ce ati mancat).Acelasi lucru il puteti face si cu ashwagandha si cresteti treptat dozele, la nevoie.Ashwagandha, in doze mai mari, de ordinul sutelor de miligrame, poate avea un efect sedativ si poate nu va doriti asta(va simtiti ca si cand ati fi sub influenta alcoolului).Plantele adaptogene actioneaza asupra sistemului neuro-endocrin, ajutandu-l sa se adapteze in situatiile de stres.Nu uitati ca anxietatea dvs are cauza psihica, ce constain toate acele ganduri care va macina, pornind de la decesul mamei si continuand cu celelalte.Incercati sa tratati in paralel si cauza, mergand la psiholog sau psihoterapeut, sau de ce nu, un preot/duhovnic etc.
Sanatate!

p.s.Foarte important, eliminati cafeaua definitiv (daca aveti obiceiul sa beti cafea), macar pana va mai reveniti, pana va puneti pe picioare!
1
03-09-2015, ora 10:02
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Sistemul nostru neuro-endocrin nu face diferenta intre stresul produs de decesul unei persoane dragi si stresul produs de situatia in care suntem alergati de leu in jungla, spre exemplu, el reactioneaza la fel, eliberand cantitati uriase de catecolamine in sange.De asta aveti toate aceste simptome fizice pe care le descrieti.Chestia e ca, in situatia in care suntem atacati de leu, dupa ce apucam sa ne cataram in copac si pericolul dispare, sistemul neuro-endocrin revine la normal si anxietatea asociata dispare, pe cand in situatia decesului mamei, sistemul neuro-endocrin va reveni la normal in momentul in care veti accepta ca moartea face parte din viata si nu va veti mai consuma sufleteste.Aici va poate ajuta psihologul, psihoterapeutul, preotul/duhovnicul.
0
03-09-2015, ora 13:33
Alina MM
Nu este medic/terapeut
Alina MM
Va multumesc!deci nu este asa tragic cum pare...o sa fac tot posibilul sa continui terapia.intrasem in fel si fel de idei.orice simptom asociindu_l cu o posibila boala.dna dr psihiatra insista sa iau tratamentul.luai azi dimineata jum De anxiar in locul xanaxului si dupa cateva ore vad ca am revenit la starea mea de calmitate Dar resimt dureri musculare.ideea este ca nu mai vreau sa continui cu aceste 'droguri'.Am inceput UN tratament dat de UN dr homeopat.dar am mers paralel cu xanaxul.sper sa fie mai bine sa depasesc starile mai repede dar stiu sigur ca Cipralex nu voi mai lua in veci.
1
04-09-2015, ora 08:53
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Incercati sa renuntati la Xanax dupa cum a sugerat medicul psihiatru. Daca il luati prea mult timp da dependenta (la fel si Anxiarul) Mai bine treceti pe un antidepresiv modern ce nu are acest risc. In plus nu ar strica sa apelati din nou la psihoterapie insa cel putin 8 seiuni de aceasta data.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
1
04-09-2015, ora 13:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Alina MM

Exista intre 10 si 20 de tipuri de antidepresive care actioneaza fiecare pe diferiti receptori. Este normal ca unele dintre ele, cum ar fi Cipralexul, sa nu vi se potriveasca. Eu am schimbat 6 antidepresive pina sa mi se potriveasca unul. De la o singura pastila de Cipralex era sa ma ia salvarea, asa de rau mi-a fost.
Pe de alta parte sunt persoane care iau Cipralex de 10-20 de ani si functioneaza foarte normal. Depinde de organismul fiecaruia.

E ceva firesc.

Cand mai aveti probleme luati urmatorul antidepresiv pe care vi-l prescrie medicul pina gasiti pe cel care se potriveste neurotransmitatorilor dv. Eu m-am vindecat cu Seroxat luat un an si jumatate si de 8 ani nu mai sufar de anxietate. Nu am mai fost nevoita sa iau medicamente pentru anxietate.

Pacat ca medicii nu isi informeaza pacientii privind aceste lucruri.
0
04-09-2015, ora 13:51
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Alina MM, nu te descuraja, totul are o solutie ! Este firesc ca la inceput sa nu stii ce ti se intampla, sa nu accepti ceea ce ti se intampla.. asa este la inceput. calmeaza te, asa am patit si eu. Primele atacuri erau groaznice, ma intrebam mereu ce am ce am, ajungeam la urgente, la medici, faceam analize mereu, eram foarte speriata si simteam sigur ca am o boala grava iar medicii nu ma pot trata sau nu pot descoperi. cu timpul m-am documetat si am realizat ca nu sunt singura cum ma credeam eu. eram eu si restu lumii, in sfarsit aflasem ca nu sunt doar eu cu aceste emotii, ganduri, trairi, cum le pot numi acum.. am intrat pe acest forum si am fost foarte incantata de ceea ce vad, pana sa intalnesc 2, 3 persoane, nu dau nume, care m-au demoralizat complet. M au facut sa plang si sa ii cred pe cuvant cand spuneau ca singura cale devindecare a acestei BOLI este tratamentul medicamentos.. m-am enervat.. am iesit de pe forum.. am stat zile intregi, luni intregi si mi-am pus mii de intrebari,. oare aveau dreptate acele persoane? chiar e cazul sa iau pastile ? am stat si m am tot gandit.. Ma simteam mereu foarte rau,. am renuntat sa mai ies din casa simteam pur si simplu ca am o boala grava mai ales ca si persoanele acelea m au descurajat si creierul a primit un singur mesaj : pastile altfel mori.
Dupa cateva luni.. jumatate de an chiar.. cu chin si plans.. cand aproape eram pe cale sa recurg la pastile, ma mai tinea in frau psihoterapeutul meu care imi tot spunea sa vin de cate ori este nevoie la el, numai sa nu iau cumva pastile.. bun.. Intru din nou pe acest forum.. in speranta ca mai gasesc o alta parere.. si cand colo.. dau de o persoana care mi a schimbat total gandirea.. totul are o rezolvare, in sfarsit viata mea a capatat un sens, in sfarsit cineva era de acord cu mine, cineva ma indruma pe calea cea buna..
Oameni buni, nu fiti naivi, nu incercati sa va pacaliti singuri, totul consta in gandire, nu va indopati cu pastile in speranta ca va vor face bine ca nu este asa, nu ve ti mai scapa niciodata de ele. o sa fiti dependenti de ele. nu asta este solutia!!
1
04-09-2015, ora 14:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ai alta solutie, sa vii cu noutatea pe Forumul Romedic.
1
04-09-2015, ora 14:08
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Eu nu inteleg de ce inca mai sunteti pe acest forum ? m am uitat peste comentariile dumnv si toate indrumarile duc spre pastile. sunteti doctor ? pana la urma si daca ati fi doctor desi nu cred, sa stiti ca descurajati lumea, din cauza dumnevoastra si a altor 2-3 persoane eu una nu am putut sa ma vindec la timp ! ar fi mult mai ok daca nu ati mai posta nimic.
0
16-09-2015, ora 22:41
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Alina, e anxietate clar, asa cum zice si domnul psiholog, renunta mai repede la xanax intrucat face parte din categoria benzodiazepine care pot da dependenta urata daca iei mai mult de trei saptamani.
Cipralex este o solutie ptr anxietate, insa inainte de asta, s-ar putea incerca Spitomin in doza de 30 mg/zi (asta e doza standard), este un f bun anxiolitic si nu are efectele secundare ale unui antidepresiv gen Cipralex, daca nu merge cu asta si intr-o luna nu vezi ceva bun, poti incerca cu cipralex.
In ceea ce priveste Cipralex, poate avea efecte secundare nedorite la inceputul tratamentului, ca apoi sa dispara, daca ti-a dat anxiar combinat cu Cipralex, ti-a dat doar in primele 21 zile ca sa nu apara anxietate ce o poate da cipralex in aceasta perioada, cand isi intra in efect, se scoate anxiarul.
Dar repet, du-te la medic si zi de Spitomin.
Deci fruntea sus si se rezolva cu tratament, poti face si psihoterapie insa paralel cu medicatia neaparat.

Elena, domnul psiholog spune f bine ce spune, ce ai vrea sa minta omul si sa se agraveze boala ?! Adevarul este ca asa cum si psihiatrii spun, medicatia e de baza la bolile psihice.

Glicemia era 109 dimineata intrucat mancai tarziu si nu avea timp glucoza aia sa se metabolizeze ca lumea, asa ca aveai mai mare, glicemia se ia la cam 10-14 ore de la masa, 8 ore e la minim timpul.
Mananci pe la ora 22 sa zic, si ti-o iei dimineata pe la 9, secretul e sa nu o iei imediat dupa sculare, mai stai un 30-60 min.
De exemplu eu imediat dupa sculare o aveam 117, iar dupa 30 min era 77 deci fff buna, probabil cand dormi, mai doarme si pancreasul ala putin.
Deci nu ai nici un diabet.
Pe nemancate:
Intre 60 si 99 inclusiv e okey, intre 100 si 125 inclusiv e prediabet, 126 sau mai mare e diabet.
La 2 ore dupa o masa trebuie sa fie sub 140 neaparat, ambele-s bine, esti okey.
Fa testul sa te convingi ca esti sanatoasa.
Nu mostenesti bolile mamei ci doar cele ale tatalui, ca fata, baiatul pe dos.
1
17-09-2015, ora 15:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Elena

Mie mi-a trecut anxietatea din prima zi in care am luat tratament. Nu m-am chinuit cu anii. Am urmat 2 ani tratament si de 8 ani sunt in remisie. Asta nu inseamna ca nu se poate intoarce.
Daca nu faci tratament pt anxietate la timp, risti sa ajungi la senzatii de derealizare si depersonalizare care sunt si greu de indurat si greu de tratat.
Daca ai fi aflat ca ai o boala de rinichi din urmatoarea zi ai fi inceput sa faci tratament.
Majoritatea persoanelor se chinuiesc si nu fac tratament psihiatric din mandrie si lipsa de informatie. Si eu am facut parte dintre ele si nu am avut rabdare sa incerc diferite medicamente pentru depresie cu anii. Stiu exact ce inseamna sa nu vrei sa iei tratament. Eu am 21 de ani de experienta de boala, doctori, tratamente, relatii pe termen lung cu persoane bolnave. Pot raspunde la niste intrebari la care mie nu mi s-a raspuns la vremea respectiva.
Formele usoare de anxietate nu necesita tratament. Pot trece cu terapie la psiholog. Sau nu.
Majoritatea romanilor nu iti imagina ca au bani de psiholog.
Dar daca ar putea imbina ambele terapii ar fi ideal.
A fost un tanar candva pe Anxietate incurabila care a cheltuit 60 de milioane la psiholog. Degeaba.
Suntem cateva persoane pe acest forum care raspundem cand putem la intrebari 1 pentru ca deocamdata nu avem psihiatru pe forum si 2 pentru ca avem experienta de 10, 20, 30 de ani cu bolile astea.
Si tu vei ajunge la un moment dat la varsta noastra si vei avea experienta ta.
Pina atunci poti sa scrii ceva constructiv din ce te-a ajutat pina acum la sedintele de la psiholog.
Noi nu obligam pe nimeni sa faca nimic. Furnizam informatii pe care doctorii sunt poate uneori prea grabiti sa le ofere. Nu dam nici retete si nici scheme de tratament.
Inclusiv cei care nu Cred ca s-a inventat tratament pt anxietate, pot sa nu il ia, nu numai 2 ani, din partes mea pot sa nu ia niciodata. Fiecare decide asupra vietii lui. Noi nu avem comisioane la medicamente si le-am testat cam pe toate pe propria piele. Faceti ce va taie capul. Nu ne bagam.
0
17-09-2015, ora 17:34
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ba ne bagam ca sa stie ce sa faca, ca apoi daca nu face asa, vor regreta amarnic, macar ne facem datoria sa spunem.
1
17-09-2015, ora 17:57
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
cOSTY2008, Domnul psiholog stie ce zice? care? Clara?
Nu procedati corect, nu se face asa ceva, Omu nici nu stie ce are si voi gata da-ti tratamentul deja, iar un om care intra pentru prima data pe acest forum se ia dupa voi, doctori specializati si apoi regreta mult timp, nu numai eu am fost la un pas sa ma iau dupa unele persoane, ci si alti oameni de pe aici. Lasati oamenii cu experienta in domeniu sa prescrie pastile, cei autorizati, dupa un consult, nu voi dupa propriile experiente va treziti sa va dati cu parerea si sa indrumati orice forma de anxietate la pastile.
Nu ajutati pe nimeni in acest mod pentru ca nu sunteti psihiatri, psihologi ci doar va spuneti propriile voaste vieti /experiente dupa care ati fost diagnosticati de catre medici specializati sa luati pastile, nu dupa ureche sau dupa tanti Florea de la scara !
Nu faceti decat sa demoralizati omu sincer! Habar nu aveti in ce stare este persoana sau de cat timp are aceste problema si sariti cu gura la pastile, nu procedati corect !
1
17-09-2015, ora 18:04
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Anxietatea se agraveaza din cauza oamenilor ca voi! Pentru ca atunci cand eu, o forma usoara de anxietate, citesc aceste comentarii pline de cuvinte care redau clar ideea ca anxietatea este o BOALA, automat ma simt mult mai rau, iar in mintea mea se instaleaza cuvantul BOALA ! si zi de zi ne luptam sa gasim remedii pentru aceasta BOALA.
Gresit, nu este o boala.cei care au ajuns in starile voastre si-au facut -o cu mana lor si nu au avut cine sa ii indrume corect! s-au lasat cand era mai greu de controlat aceasta stare ! au mers pe premisa ca este o boala si ca nu exista rezolvare decat cu pastile. si automat si-au setat organismul pe pastile fara de care rezista greu.
0
17-09-2015, ora 20:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca afectiunile psihice se vindecau fara tratament, nu se mai inventau pastilele si medicii psihiatrii.
Toate organele si celulele din corp se pot imbolnavi chiar daca tu nu crezi.
Uita-te pe Youtube la filmele in engleza animate despre functionarea neuronilor in anxietate, observa mecanismele fizico chimice care se strica acolo si mai discutam. Fara informatie putem toti sa venim sa ne dam cu parerea. Tu ai facut 2 ani de terapie si tot mai ai sechele de anxietate. Eu am facut din prima tratament si mi-au disparut simptomele din prima zi. Nu inteleg de ce te contrazici.
1
17-09-2015, ora 21:17
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Spre deosebire de tine eu sunt foarte fericita ca nu am recurs la pastile ! duc o viata foarte frumoasa, eu nu am sechele sau cum le numesti tu, eu am acceptat aceasta stare, facand parte din viata mea, m-am imprietenit cu ea, nu o vad ca pe un dusman, acum cand apare, rareori, o primesc si fac haz de necaz de ea, apoi trece de la sine si crede-ma ca sunt mandra de mine si de cei doi ani de psihoterapie care m-au ajutat enorm.Eu am renuntat la facultate un an de zile de frica, evitam orice eram foarte speriata, ma inchisesem in mine si nu mai credeam in absolut nimic!
Fiecare percepe cum vrea, daca tu ai ales sa te documentezi in asa mod, este problema ta. fiecare alegem ce vrem sa vedem in fatza ochilor si putini dintre noi isi pot privi cu adevarat sufletul. Cu totii suntem foarte documentati doamna, nu sunteti singura din univers doxa de informatii, stati linistita, nu vorbim in necunostinta de cauza.
Ar fi indicat sa prescrieti retete si sa sfatuiti oamenii dupa ce terminati o facultate in domeniu si eventual o specializare
0
17-09-2015, ora 21:41
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
pe mine m a ajutat mult acest comentariu din 2013 scris de cineva de pe acest forum.

Autor: kitkat86

eu nu sufar de mult timp de anxietate, doar o luna, dar citind toate mesajele de aici, am vazut k majoritatea sufera de asta de ani de zile. la recomandarea lui dulatrax am cumparat programul panic away si am decat o zi de cand m am apucat sa citesc cartea si sa pun in practica ce scrie acolo.nici nu am terminat cartea. cu toatea astea, ma simt mai bine, azi noaptea nu m am trezit nici macar o data, si de dimineata starea me de agitatie s a redus simtitor. M am simtit un pic ametita knd am iesit afara, dar asta e o imbunatatire majora fata de atacurile de agorafobie kre imi dadeau tarcoale acum 2, 3 saptamani..poiamine ma duc in concediu 3 zile, asta va fi marea incercare. pana atunci voi fi terminat de citit si cartea, chiar o sa o recitesc si acolo. in ceea ce priveste atacurile de panica, ideea de baza este sa LE CHEMI, atacurile de panica se hranesc din frica pentru frica, daca frica voastra dispare, daca le invocati, daca vi le doriti, ele nu or sa vina. si knd vor veni, cand veti simti acei primi fiori, constientizati ce vi se intampla, simtiti fiekre senzatie in parte, si dori ti va sa se amplifice. vorbiti cu atacul vostru de panica, acorda tii 21 de secunde sa faca ce si a propus sa faca : " haide, ai 21 de secunde sa ma omori, sa leshin sau sa innebunesc! fa ti de cap" numarati de la 21 pana la 0 intr un ritm incet, si veti constata k atacul de panica incet incet se va disipa. eu am pus in practica asta aseara, knd am iesit la o terasa ( terasa, caldura, oameni multi, exact factorii declansatori ai atacului meu de panica, intr un asemenea context mi s a facut rau prima data) si simteam cum ma ia. am pus asta in practica, si a functionat. este totul in mintea noastra... putem sa ne facem bine!
0
17-09-2015, ora 22:10
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ce bine ar fi Elena daca s-ar rezolva toate anxietatile si atacurile de panica atat de usor! Ar fi fantastic iar cel ce ar avea o astfel de solutie minune ar fi probabil de mult miliardar.

Indemnurile continute de programul de care spui pot sa dea uneori roade in cazurile mai usoare de anxietate insa in atacurile de panica adevarate si in anxietatile mai putin usoare nu este suficient. In multe din aceste situatii nici psihoterapia clasica nu e de ajuns..desi ea poate fi de folos si singura in multe din cazurile de anxietate, Terapia medicamentoasa va scoate persoana din perioada dificila iar dupa cateva saptamani de terapie mixta (pastile + psihoterapie) se poate incerca sa se ramana doar pe psihoterapie pentru evitarea recidivelor.

Ma bucur ca ai reusit sa depasesti anxietatea doar cu ajutorul psihoterapiei Elena. Se intampla in suficiente cazuri insa asta nu inseamna ca nu sunt la fel de multe cazuri in care e nevoie si de tratament medicamentos. Cum medicul a recomandat asta in cazul Alinei, sugestia mea e sa urmeze recomandarea si sa o combine cu psihoterapie.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
18-09-2015, ora 01:54
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Elena, este boala chiar daca nu iti convine, trebuie tratament si aia e, ca vrei ca nu vrei, ce faci tu faci ceva grav, induci omul in eroare sa nu se trateze ca sa i se agraveze boala fara sa iti dai seama ce prostie faci ptr ca de fapt nu prea esti deloc documentata in domeniu acesta.
Stim ce are, nu ca nu stim, daca nu stie ea, ii zicem noi, are clar anxietate, nu uita ca aici vin oameni cu multa experienta si stiu f bine ce spun, cel putin eu sunt unul din ei.
Ca sa nu mai spun ca printre noi pot fi si medici, era de exemplu DrHouse care vad ca nu mai activeaza, orice medic sanatos la cap, recomanda Alinei medicatia anxiolitica, altii pot fi medici si nu spun ca sunt, ca sa nu li se afle identitatea.
Eu ma refer la cazul ei, nu al tau sau al altuia, nu se aseamana cazurile intre ele, tu nu stiu ce ai avut daca zici ca a trecut de la sine totul, aia nu era anxietate serioasa ca nu trece asa fara tratament.

Si repet, poate face psihoterapie paralel cu medicatia fara probleme, insa fara medicatie, chimia se poate degrada mai tare, totul se va agrava si va fi rau de tot, daca se degradeaza prea tare, poate deveni cazul netratabil, lucru care eu cel putin nu vreau sa mi-l asum, cum ca nu am spus fetei ce sa faca.
Dovada este ca daca ia medicatie potrivita (cel mai probabil Spitomin), ii va trece treaba de la sine fara sa faca nici un efort de gandire sau altele de genul asta, vine totul de la sine, se asterne linistea de la sine asa cum era inainte.
Gandurile aiurea si frica aia sunt date de o chimie defecta, nu invers si anume nu gandurile conduc totul.
Deci zic scurt, dur dar adevarat, Alina daca nu se trateaza cu medicatie corespunzatoare, i se poate agrava anxietatea si va da in aia generalizata, apoi poate da si in depresie, iar daca nu se trateaza nici atunci, poate ajunge in faza cea mai grava a depresiei si anume anhedonie si apatie adica lipsa motivatie si placere, iar faza aia nu are tratament inca, asa ca trage tu concluzia !

Tu daca recomanzi altceva si incurajezi omul sa nu se trateze, ai curajul sa iti asumi si sa raspunzi daca Alina se va imbolnavi mai tare ? Sau vorbesti asa aiurea fara sa-ti asumi nici o raspundere dat fiind ca e viata unui om in joc ?!

Si am trimis-o pe Alina la medic, in final medicul decide ce face, nu noi, noi dam doar o parere aici.
0
18-09-2015, ora 03:40
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@Psihoterapeut Rares Ignat: Cunosc cazuri reale de anxietate generalizata severa, pt care psihiatria nu poate face nimic, ba chiar le agraveaza simptomele.Imi permit sa va contrazic, tocmai in anxietatile usoare, psihiatria ar putea ajuta, pt ca mascheaza temporar simptomele, iar un organism sanatos isi recapata cumva echilibrul biochimic(nu datorita tratamentului).Dupa cum se stie, anxietatea poate avea n cauze, pe langa cea psihica.Sa nu-mi spuna cineva ca anxietatea cauzata de o tumora pe glandele suprarenale se trateaza cu medicatie psihiatrica, ca il 'scuip in ochi'. Si asta ar fi doar un exemplu.
0
18-09-2015, ora 08:07
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Fiecare e liber sa creada ceea ce doreste David. Atat timp cat asta ii asigura un echilbru, toate sunt bune si frumoase insa atunci cand acest echilibru nu e prezent, poate ar fi cazul sa-si puna intrebarea: nu ar fi cazul sa creada altceva si sa schimbe ceva?

Eu unul nu cred in teoriile enuntate pe baza unor cazuri izolate, ci doar atunci cand sunt confirmate de tendinte semnificative. In cazul anxietatii, unele forme de psihoterapie (nu toate) si unele antidepresive (nu toate) si-au dovedit clar eficacitatea prin rezultate semnificative, obtinute in multiple cercetari, cu numerosi pacienti.

In plus mai cred in experienta mea practica, ce-mi spune ca atunci cand pui un pansament sau suturezi marginile unei rani fara sa o cureti, sunt sanse foarte mari ca ea sa se infecteze. La fel e si cu relatia dintre psihoterapie si medicatie in anxietate. Medicatia e fie pansamentul, fie legarea marginilor ranii iar psihoterapia este curatarea ranii (insotita adesea si de o pansare).

Cand "Å¡rana anxietatii"â„¢ e prea mare pentru a fi vindecata daca nu-i legi marginile, medicatia e absolut necesara. Ca atare, se poate incerca initial tratarea anxietatii doar cu sprijinul unui psihoterapeut (in care ai incredere) insa daca sugestia acestuia e sa consulti un psihiatru pentru un eventual tratament, as recomanda ca sugestia sa fie urmata.

O zi relaxanta,
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
18-09-2015, ora 08:43
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Permiteti-mi sa fiu sceptic in ceea ce priveste 'dovada eficacitatii prin rezultate semnificative, obtinute in multiple cercetari, cu numerosi pacienti'. Ati facut dvs, personal, impreuna cu anumiti medici psihiatri, aceste ' multiple cercetari'?!Se stie foarte bine ca in domeniul psihiatriei se mai si 'aranjeaza' rezultatele acestor 'multiple cercetari'. Priviti pe orice forum doriti, si observati adevarata realitate!!!
0
18-09-2015, ora 08:45
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Domnule Doctor Costy repet spusele dumneavoastra inteligente ' tu nu stiu ce ai avut daca zici ca a trecut de la sine totul, aia nu era anxietate serioasa ca nu trece asa fara tratament. '
Pai stiti dumnevoastra despre ce era vorba oare? sau vi se pare un miracol ca mai exista mii de oameni care se vindeca de anxietate fara medicamente in oriceeeee stadiu ar fi ea anxietatea ?
Ca sa stiti si dumneavoastra, ceea ce habar nu aveti, Eu am suferit de anxietate de la forma usoara pana la forma severa ! M am lasat de facultate, stateam in casa, nu ieseam nicaieri, evitam lumea, imi evitam parintii, daca cumva ma duceam in sesiune sa imi dau examenele ca eram obligata pentru ca nimeni nu ma intelegea cand spuneam problema mea, ma simteam atat de rau incat plangeam toata ziua dupa, cum intram in sala de curs, ma cuprindea un fior rece, apoi brusc un val de caldura intens, nu ma mai puteam concentra la nimic, transpiram excesiv, nu stiam ce sa mai fac, 45 de minute ma tinea starea ! Cum s o numi aceasta stare? plictiseala de toamna in forma severa? Cand conduceam in aglomeratie la fel, trageam pe dreapta numai puteam sa respir si imi era foarte greu sa ma concentrez, ca era vara ca era iarna eu porneam la maxim aerul conditionat rece ca sa ma simt mai bine. Renuntasem la prieteni, la iesiri cu fetele in oras la orice orice.
Seara cand ma puneam in pat ma cuprindea o frica teribila ca am sa mor, ca oamenii dragi mie vor muri cu totii. Apoi dupa ce ma calmam imi era frica sa nu fiu posedata nu stiam cum sa ma mai linistesc.
Despre ce vorbim domnilor doctori ?? Ce am avut aproape 3 ani de zile zi de zi ? ??Stari de plictiseala? sa fim seriosi, sunt mandra de mine si o voi spune cu capul sus ca anxietatea se poate vindecata fara pastile si doar oamenii cu adevarat ambitiosi o pot depasi, cu incredere maxima in sine, cei care isi patrunde in interior si isi pot citi sufletul ! Mari cuvinte pentru voi nu ? hai totusi la o mica ameteala sa fugim la cutia cu nurofen nu?
Ma descurajati total oameni buni! Nu faceti decat sa descurajati si alti oameni
Eu daca gaseam cuvintele lui DUALTRAX sau ale lui Kiti pe acest forum acum 3 ani, eu eram demult vindecata, dar am avut ghinionul sa o gasesc pe Clara sau pe katy care mi-au demoralizat viata si din cauza lor am iesit de pe acest forum. Pacat, mare pacat !
Stiu ca fiecare e liber sa aleaga, dar hai sa incurajam oamenii sa aleaga sa citeasca vorbe frumoase, incurajari frumoase si convingatoare ! Poate ei acasa nu au prieteni, nu are cine sa ii incurajeze ! poate ei doar de pe acest forum traiesc ! si se hranesc cu comentariile noastre !
0
18-09-2015, ora 13:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca o ascultai pe katy nu pierdeai un an de facultate.
Nu din cauza noastra ai suferit 3 ani, pt ca tu nu ai facut ce te-am sfatuit noi. Tu ai suferit 3 ani ca ai facut ce te-a taiat capul, mandria si prejudecatile.
Nu mai inventa ca noi dam retete pe Forum. Numai medicul psihiatru da retete iar medicamentele psihiatrice nu se elibereaza la farmacie fara retete. Bolnavul trebuie sa treaca deci obligatoriu si evident pe la psihiatru.
Eu am facut doi ani tratament pentru anxietate, mi-au trecut simptomele din prima zi, am 8 ani de remisie in care nu am mai facut tratament cu antidepresive pentru anxietate. Dar nu pot spune ca m-am vindecat. Boala poate reaparea oricand.
Eu la 16 ani cand m-am imbolnavit de depresie am refuzat sa o tratez un an pina am dat in psihoza si am facut o boala pe viata. Vezi ce s-a intamplat ca m-am luat dupa capul rudelor si prietenilor care au zis ca nu am ce cauta la psihiatru ?
Te rog sa iti mai temperezi discursul ca nu suferi tu in locul meu.
0
18-09-2015, ora 14:11
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Clara, eu cred ca tu habar n-ai ce-i aia anxietate generalizata, cred ca nu vorbim despre aceleasi lucruri, nu vorbim aceeasi limba...Tu probabil ai avut o forma usoara de anxietate, iar simptomele au fost ameliorate de medicatie.Anxietatea generalizata nu trece cu pastile nici sa o pici cu ceara.

Si te-am rugat pe alt topic sa ne oferi un link catre sectiunea din forum in care povestesti tu ca ai suferit in trecut de aplatizare afectiva si anhedonie.Am observat ca pt a-ti sustine o idee recurgi si la varianta de a minti omul pe fata.Demonstreaza-mi contrariul!
0
18-09-2015, ora 14:24
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Iar cel mai bine este sa ne vedem cu totii de ale noastre si sa lasam 'specialistii'sa ofere sfaturi medicale.Putem decat sa ne expunem parerea si cam atat, nu sa impunem omului sa urmeze o anumita cale, in acelasi timp avertizandu-l ca daca n-o va face, va ajunge mai rau...Vorba Elenei, voi demoralizati oamenii, fara sa cunoasteti exact datele problemei...
0
18-09-2015, ora 15:12
ELENA1992ELENA
Nu este medic/terapeut
ELENA1992ELENA
Doamne fereste cate aberatii poti spune Clara !
Multumesc lui Dumnezeu ca nu am ajuns sa iau pastile cat timp am stat acasa pentru ca eram indrumata CORECT de catre psihologul meu ! nu faceam nimic de capul meu cum tot spui tu aici, habar nu ai ce vorbesti.eu am stiut sa lucrez cu psihicul cu mine, cu tot ceea ce ma reprezinta !Am inteles mai tarziu cu ce ma confrunt de aceea nu m-am vindecat mai repede, si da, am fost incapatanata sa accept aceste stari crezand ca am o problema medicala si nicidecum anxietate, aici a fost greseala si cand mai vedeam si comentariile voastre de 2 lei mi se accentuau starile dar nu e tarziu nu ma plang ma bucur macar ca am reusit.
.Pana nu iti schimbi modul de gandire nu vei scapa in veci de anxietate vei trai toata viata ta cu aceste stari pentru ca gandesti total gresit, pacat, mare pacat !

https://vimeo.com/27705519 uitati va la acest filmulet si va ve ti schimba total parerea.
Cum deschid o pagina noua cu vreo problema intervine Clara si spune ' ia un anxiar ca iti trece ' sincer...
0
18-09-2015, ora 16:11
Rasfat
Nu este medic/terapeut
Rasfat
@Elena ti-am trimis un mp.
0
18-09-2015, ora 20:55
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Asa cum zice david si am zis si eu, dam o parere si indrumam omul catre ce trebuie, dupa aia medicul decide, insa trebuie sa se duca la medic, asta clar.
Elena, tu ori nu ai avut anxietate, ori ai avut dupa ce ai descris si inca una grava, dar cine stie cum o fi trecut, or fi si oameni genetic programati altfel, nu neg asta.
Nu trece deloc doar cu psihoterapie cel putin la 95 % din pacienti, daca a trecut la tine, e ok, insa nu proiecta situatia ta si la altii, ca nu poti decat sa-i faci sa nu se trateze si sa se duca dracului de tot.

Repet, iti asumi in scris ca raspunzi de cei pe care ii sfatuiesti sa nu se trateze medicamentos ?! Sau dai doar din gura fara sa-ti asumi nimic ?! Iar daca iti asumi in scris, plateti pagube daca nu e ca tine, mi se pare ff okey asa. Eu imi asum la o adica in scris ca trebuie tratat omul ala, am curajul asta, tu n-ai, ai sa dai inapoi de la asta.

Orice fel de anxietate remite David, inlcusiv cea generalizata, prietenul meu cel mai bun avea, i-a dat medicul Spitomin, e mult mai bine, deja intr-o luna si jumate s-au si vazut efectele desi avea anxietatea asta de 35 ani si era netratata. Trebuie doar sa o tratezi, acuma ia de un an Spitomin 30 mg/zi si e cat de cat, ar fi mai okey dar n-a vrut sa urce doza la 45 asa cum a zis medicul, avea niste dureri de cap naspa uneori cand ia Spitomin si de aia n-a marit.
0
18-09-2015, ora 21:30
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Tratamentul medicamentos nu face decat sa mascheze simptomele, sa le amelioreze, in cel mai bun caz, dar cauza 'clocoteste' in continuare, iar cand ai intrerupt tratamentul, te trezesti intr-o stare mai proasta decat cea in care erai initial.Sa nu mai spun ca, de multe ori, nici nu reusesti sa duci la capat un tratament din cauza amplificarii simptomelor pe care ar fi trebuit 'sa le trateze' acel tratament...
In anxietatea generalizata, fara psihoterapie nu faci nimic, decat 'aplici pansamente' peste 'rani', iar, la un moment dat, 'tesutul se necrozeaza'de la prea multe 'pansamente aplicate'...

Psihiatria isi asuma cazurile de malpraxis?! Ii despagubeste cineva pe cei care au avut mai mult de suferit din cauza tratamentelor psihiatrice?!
Si, normal mi s-ar parea ca psihiatria 'sa potriveasca tratamente' pe banii ei, nu pe banii clientului.Sa nu mai spun de sanatatea clientului care este pusa serios in pericol cu aceasta 'ruleta ruseasca'...Macar, daca tot suntem cobai, macar sa fim cobai pe banii lor...
Asta e ca mersul cu masina la mecanicul de cartier, fiindca nu mai porneste, si, in loc ca mecanicul sa-i faca o diagnoza computerizata, fiindca el nu dispune de tehnica necesara, il pune pe client sa cumpere diferite piese, ce considera mecanicul ca ar fi defect, iar clientul ramane si fu*ut si cu banii luati, cu masina la fel de stricata...Pai asta e stiinta?
0
19-09-2015, ora 23:09
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu am zis ca nu e buna psihoterapia, aia ajuta mai ales pe cei ca nu stiu de ei, multi habar nu ai ce simt si de ce, iar psihoterapia corecteaza erorile de gandire DAR in absenta unei boli psihice, deci mare atentie, deci constientizezi ca nu faci bine ce faci, corectezi chestia aia si e bine.
Cand e o boala psihica la mijloc ai nevoie de tratament ca sa repari reactiile chimice defecte, merge si psihoterapia in paralel, nu zic nu.
Anxietatea e datorata dereglarii chimice, de exemplu ti-e frica ca vei muri, iar de asta nu mai ai chef de nimic, e adevarat ca omului ii e frica ca moare insa poate doar in pragul mortii nu cu 50 ani inainte, deci cand e sanatos, aceasta frica e absenta fiind asa departe de eveniment, sau pur si simplu zici "si daca mor ce ? Mor si gata, pana atunci traiesc bine". Cand ai anxietate nu mai zici si ce, deci cauza ramane insa reactia e mult diferita in functie de chimie, ca tot vei muri deci nu se schimba cauza si nici nu ai cum sa o rezolvi.
Cum multi au frica de moarte, e cel mai bun exemplu, ce cauza sa ai ca sa-ti fie frica de moarte ? N-ai, pur si simplu ti-e teama aiurea si gata.

Cu tratamentele care au facut rau, este corect, dar asta e, au efecte secundare, mai ales schizofrenia e f greu tratabila, ce cauza sa ai ca ai halucinatii ?! Ai si gata, se secreta f multa dopamina undeva pe acolo si de aia ai, asta asa doar un exemplu superficial.
La depresie, pica chefu, pica tonusul, apare anxietate sau nu, ce cauza sa rezolvi ? Echilibrand chimia, ai sa vezi brusc ca totul revine la normal in acelasi mediu, evident ca mediul agraveaza dar nu e cauza, asta am vazut la mine si am ramas uimit.
Picajul de Serotonina da sindromul vesnicului nemultumit, dupa tine trebe rezolvata nemultumirea, fals, dupa aia apare alta.
Adaugă un comentariu / răspuns
50 comentarii 12 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •