Vreau sa merg la spital, cum procedez?

28-10-2010
hlmr
Nu este medic/terapeut
hlmr
Buna ziua!

De vreo 2 saptamani ma confrunt cu niste stari de rau pe care, dupa o analiza mai atenta, le-am catalogat ca fiind probleme de ginecologie si/sau medicina interna/generala.

As vrea sa merg la un spital de stat unde sa mi se faca o consultatie si sa mi se stabileasca exact in ce domeniu se incadreaza problemele de sanatate pe care le am. Apoi, daca e cazul, as vrea sa mi se faca si niste analize sau investigatii si, eventual, sa mi se dea un tratament adecvat.

Problema mea e urmatoarea: pana acum, de fiecare data cand am intampinat probleme de sanatate, am fost la spital sau la clinici particulare cu mama. Ea imi cunoaste istoria medicala completa si se ocupa de toate formalitatile, de contactul propriu-zis cu doctorii. De data asta, n-as mai vrea s-o implic, pentru ca e probabil sa fie ceva minor si n-as vrea s-o sperii, asa ca am de gand sa merg singura. Am tot cautat spitale si astfel de detalii pe internet si pe unele site-uri scrie ca e nevoie de adeverinta de trimitere de la medicul de familie si dovada platii asigurarii de sanatate pentru consultatii in ambulatoriu.

E valabil pentru orice spital de stat? Nu pot sa ma prezint pur si simplu in ambulatoriul unui spital cu buletinul si nimic mai mult, sa-mi astept randul oricate ore ar dura si sa fiu consultata gratuit de un medic? Puteti sa-mi recomandati o solutie si, eventual, un spital bun din Bucuresti la care m-as putea duce fara trimitere si unde mi s-ar putea efectua investigatii gratuit?

Va multumesc mult!
3 comentarii
0
15-12-2012, ora 18:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Puteti sa mergeti sa va internati numai cu trimitere de la medicul de familie, dupa ce acesta va va consulta acesta si va indica la ce medic specialist sa mergeti si daca este necesar sa va internati.

Daca ajungeti la medicul de la policlinica, acesta va va da trimitere pentru analizele gratuite (sau nu) pe care le aveti de facut.
0
12-08-2013, ora 22:56
mezdreaelena
Nu este medic/terapeut
mezdreaelena
buna seara, daca sotul meu nu este angajat sinu i plateste asigurari medicale poate benefia de asigurarea mea medicala in caz de vreo internare intrun spital pt.o operatie?
0
12-08-2013, ora 23:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ mezdreaelena

Numai in caz de urgenta cand intra prin camera de garda daca e lovit sau ceva.

Asigurarea costa in jur de 400 lei la inceput (trebuie platite ultimele 6 luni) si apoi cam cate 40 lei lunar.
Sau:
incercati sa faceti formele legale pentru a-l lua pe asigurarea dv. in calitate de coasigurat.

Dar si pentru asta e de umblat.
Vedeti daca intruniti conditiile.

Dati Search pe Google: coasigurare si gasiti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.