Vreau o cura de detoxifiere pentru acnee

17-06-2014
george25
Nu este medic/terapeut
george25
Buna ziua, sunt un baiat de 20 de ani. Am acnee pe fata si pe spate. Am tenul gras, si multe inflamatii pe fata, pete rosi de la cosuri si cosuri care tot imi ies, de acele albe.. Mai am si un cos mare sub piele ce il am de cam 2 luni, cateodata ma doare, cateodata nu...

Am fost la dermatolog dar prea multe nu prea am realizat, ar fi o solutie cu roaccutane..asa ca nu vreau sa il iau, nu inca... As dori sa ma ajutati cu o detoxifiere pentru acnee..pe o perioada de zile si sa imi spuneti exact ce sa mananc, ce trebuie sa fac si ce nu..

Va multumesc, si inca ceva..o parere despre suplimentul natural derminax ? As dori sa imi cumpar, oare m.ar ajuta ?
2 comentarii
0
05-10-2021, ora 19:08
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Inainte de a apela la masuri drastice si nesustenabile in ceea ce priveste alimentatie, e important sa analizezi anumite aspecte privind tratamentul acneei, factorii determinanti si care ar putea fi modificarile posibile pe care sa le institui pentru ameliorarea ei.

1. E important sa luati in considerare sfatul medicului dermatolog sau daca aveti nevoie de inca o parere, puteti consulta si un medic endocrinolog pentru a stabili daca este o cauza hormonala a acneei si ulterior sa se ia masuri individualizate privind tratamentul.

2. Asemenea oricarei afectiuni care este influentata de stilul alimentar, vorbim despre ceea ce poti face toata viata pentru a te mentine sanatos, nu de ceea ce poti face cateva zile/luni pentru a obtine rezultatele dorite. Tine cont de faptul ca acestea trebuie si mentinute ulterior.

3. Analizeaza modul in care te alimentezi: consumi suficiente legume, fructe?, ai in dieta zilnica fainoase rafinate (covrigei, biscuiti, merdenele, produse de patiserie si cofetarie)?. consumi bauturi carbogazoase sau fara bule, dar indulcite cu zahar sau fresh-uri de fructe?, prajesti alimentele?, ce tip de ulei folosesti? etc. și începe sa imbunatatesti de aici.

4. Dormi suficient? Ești stresat? Faci activitate fizica suficienta? Iesi zilnic din casa, plimbari scurte macar? Ti-ai dozat vitamina D mai ales daca nu te expui suficient la soare si alimentatia este dezechilibrata?

5. Care este rutina de ingrijire a tenului? Pana gasesti produsele potrivite pentru tenul tau si ai rezultate vizibile poate dura si cateva luni. Deci ingredientul principal este rabdarea si consecventa in toate aceste directii enumerate pana acum.

Alege cumpatat cand vine vorba de sanatatea ta, seteaza obiective realiste si tine cont de sfatul specialistilor. Tratamentele medicamentoase nu sunt in mod automat rele, la fel cum tratamentele naturiste nu sunt automat sigure pentru sanatatea umana sau eficiente pentru afectiunea pe care incerci sa o tratezi.

Multa sanatate si spor la mancat sanatos!

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician, Educator in Diabet
0
05-10-2021, ora 19:15
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
De asemenea, poti citi mai multe informatii despre alimentatia echilibrata si diete care pot fi integrate cu succes intr-un stil de viata sanatos, in urmatoarele articole:
- Dieta anti-acnee, https://dieta.romedic.ro/dieta-anti-acnee-alimente-benefice-si-de-evitat
- Dieta Mediteraneana, https://dieta.romedic.ro/dieta-mediteraneana
- Dieta franceza, https://dieta.romedic.ro/dieta-franceza

Toate cele bune,
Mihela Acasandrei
Nutritionist Dietetician, Educator in Diabet
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Influenta alimentatiei asupra dezvoltarii acneei
  • Coșurile (acneea)
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Cure de detoxifiere ce te pot îmbolnăvi
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •