Vitamina C - o armă eficientă împotriva ridurilor

14-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Alimentele bogate in vitamina C ar putea ajuta la prevenirea imbatranirii tenului, conform unui nou studiu realizat in Marea Britarie.
    Savantii britanici au cercetat legatura intre dieta si deteriorarea pielii, examinand 4.025 de fermei cu varste intre 40 si 74 de ani.
    Pierderea in calitate a pielii a fost definita prin aparitia ridurilor, elasticitate scazuta si atrofie.
    In urma studiului - realizat de specialistul in epidemiologie nutritionala Maeve Cosgrove, impreuna cu alti cercetatori - s-a descoperit ca femeile care consuma multe alimente bogate in vitamina C au mai putine riduri decat cele cu o dieta mai saraca in aceasta substanta.
    Studiul va fi publicat in The American Journal of Clinical Nutrition.
_
Sursa: Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul Romedicului pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
1 comentarii
0
03-01-2014, ora 18:20
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Ridul este consecinta proceselor degenerative care au loc la nivelul intregului organism si in special la nivelul tegumentului in acest caz. Studiile moderne confirma rolul Vitaminei C in tratarea afectiunilor pielii. O arma extrem de puternica si de valoroasa in tratamentele de medicina estetica este homeopatia care prin formulele ei complexe ce contin vitamine si minerale in doze homeopate se dovedeste extrem de utila si in tratarea ridurilor. Asa cum am mai spus-o, tratamentele homeopate au cel putin 3 foarte mari avantaje: 1 ) nu au contraindicatii, 2 ) nu au efecte secundare si 3 ) pot fi aplicate si in situati in care alte tratamente nu pot fi aplicate din diverse motive. Aceste tratamente homeopate pot fi aplicate atat preventiv cat si in tratarea efectiva a ridurilor deja aparute si uneori destul de avansate. Se aplica prin metoda mezoterapiei cuplata cu autohemoterapia. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.