Virusul Herpes Simplex - sfatul unui specialist | Forumul Medical ROmedic

Virusul Herpes Simplex - sfatul unui specialist

29-11-2007
Selene_Bunny
Nu este medic/terapeut
Selene_Bunny
Buna ziua la toata lumea!

Am si eu o intrebare, si anume: ce inseamna, exact, un rezultat pozitiv pentru testul de sange care viza depistarea HSV1 si HSV2 in corp si ce efecte poate avea acest rezultat asupra unei sarcini si nasteri pe cale naturala? Rezultatul este pozitiv pentru anticorpii IgG.

Acum, cate ceva despre istoricul meu medical (ginecologic).

Mi-am inceput viata sexuala acum 10 ani. Iubitul meu de atunci era si el virgin. Relatia cu el a durat pana anul trecut. In aceasta perioada, mai ales in primul an de relatie, mie imi aparea frecvent herpes pe buze, fara ca acest virus sa aiba efecte si asupra lui (sa-i apara si lui). Pe vremea aceea, consideram, ca multa lume, ca herpesul este ceva banal si ma tratam cu Aciclovir, ba mai si zgandaream bubitele, ca ma enerva lichidul ala din ele. Dupa primul an de relatie, "atacurile" s-au rarit considerabil, pana la disparitia totala. In acea perioada, nu stiam nimic despre riscul (mic, dar existent) de a infecta partenerul cu HSV intretinand cu acesta sex oral atunci cand eruptia este prezenta. Cu toate ca acest lucru s-a intamplat, nici eu si nici el nu am avut niciodata eruptii la nivel genital. Dupa cum am spus deja, el nu a avut nici la nivelul buzelor, iar eruptiile orale, in cazul meu, s-au rarit mult, pana la disparitie. Nu stiam nici ca nu e bine sa tot atingi bubitele cu degetele si sa-ti plimbi mana prin alte zone, deoarece risti sa transmiti virusul. Igiena era, oricum, sfanta pentru amandoi.

Am incheiat respectiva relatie anul trecut si, tot de anul trecut, sunt cu altcineva. La fel, in primele sase luni de relatie, aveam eruptii herpetice la nivelul buzelor, eruptii care nu au aparut niciodata in cazul lui. In septembrie am facut diverse analize de sange (o gramada) pentru preconceptie, fiindca vrem sa avem un bebelus. Toate sunt super OK, numai HSV1 + HSV2, anticorpi IgG, a iesit pozitiv. Am facut si examen ginecologic (de doua ori, in aprilie si in septembrie), si secretia mea vaginala este pura 100% (la ambele examene), fara nicio urma de microbi.

In ultima vreme, m-am documentat extensiv asupra BTS-urilor, mai ales ca am fost depistata cu HPV in faza incipienta, in prezent tratat si disparut (rezultat PAP I, col perfect curat, aspect optim). Am vazut ca HSV este influentat si de stres, de menstruatie, practic de factori hormonali. Din ce am citit eu, am inteles ca prezenta anticorpilor IgG indica o expunere trecuta la acest virus, dar si faptul ca corpul a dezvoltat imunitate. Pe mine ma uimeste rezultatul pozitiv trecut si pentru HSV2 (de HSV1 stiam), dat fiind ca nu am avut, nici eu si nici partenerii mei, nicio manifestare. Am vazut ca unii oameni poarta virusul in corp cativa ani, inainte ca acesta sa se manifeste, dar ma gandesc ca, de cand mi-am inceput viata sexuala, de acum 10 ani, ar fi trebuit sa fie macar un semn de HSV2, ceva, acolo... Plus ca secretia e pura 100%...

Acestea fiind spuse, ii rog pe specialistii ginecologi de aici sa ma lamureasca, daca se poate. Cu doamna ginecolog nu am apucat sa discut, ea avand un program foarte incarcat. In momentul de fata, nu mai sunt in localitatea unde se gaseste cabinetul dansei.
2 comentarii
0
14-04-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
HSV Ig G pozitiv inseamna ca ati facut herpes mai demult.Virusul herpetic este un virus care se cantoneaza in fibrele nervoase si rabufneste cand organismul este slabit.Puteti avea o sarcina, fara nici o problema, dar trebuie sa va urmareasca ginecologul de-a lungul sarcinii.
Toate cele bune.
0
16-04-2008, ora 00:00
Selene_Bunny
Nu este medic/terapeut
Selene_Bunny
Multumesc. Rabufniri (eruptii) am avut numai la nivelul buzelor, si asta f. rar, in ultima vreme. Niciodata nu am avut la nivel genital, oricat de scazuta mi-ar fi fost imunitatea. Ceea ce ma face sa ma gandesc ca Ig G pozitiv se refera la HSV 1, nu si la HSV 2.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • InfecÈ›ia virală cu herpes simplex dublează riscul de demență (studiu)
  •