Viroza cu complicatii

05-03-2014
sarcina
Nu este medic/terapeut
sarcina
Buna ziua,

Trec printr-o situatie total noua si va scriu intrucat nu stiu daca e normal sau nu ceea ce se petrece cu mine.

Am 34 de ani si sunt insarcinata in luna a noua. Acum doua saptamani s-a declansat o viroza pe care am catalogat-o 'normala' ca pe toate celelalte. Am mai avut anterior cateva viroze in sarcina insa au trecut foarte usor si repede, asa incat nu i-am acordat o atentie speciala nici acesteia.

Dupa vreo 5 zile parea ca trece, insa a revenit puternic din a sasea zi. Intr-o noapte mi s-a infundat tare urechea si de nu mai auzeam deloc cu ea. Aveam si o durere in interiorul urechii. Am fost la ORl-ist, a confirmat ca timpanul este inflamat (nu curgea deloc urechea) si mi-a recomandat, in sarcina fiind, sa ma tratez cu aerosoli cu ser fiziologi, apa de mare, mestecat guma si cam 2 paracetamol pe zi. Cu tot acest tratament urechea si-a dat drumul repede, in sensul ca mi-a disparut durerea si s-a mai desfundat, insa si acum, dupa 6-7 zile de la infundarea ei tot o mai simt usor infundata. Nasul are perioade - cand se infunda si imi simt capul infundat, fara sa curga nimic, cand curge si curge mereu acelasi tip de mucoasa - multa si galbena. De la acea zi de reactivare a virozei nu e nimic schimbat in sensul acesta. Intr-una din zile am avut o durere stranie de cap, ca o ameteala care nu ma lasa sa stau deloc in picioare. Apoi de doua zile au inceput migrene in zona tamplelor asociate cu dureri de gingii pe maxilarul superior. Si ciudat, migrenele au debutat si ieri si azi la aceeasi ora.

E normala asa o evolutie? Am sanse sa ma mai fac bine fara interventia medicamentelor? Deja am renuntat la paracetamol, intrucat am luat 6 zile si cred ca e cam mult in sarcina. Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc!
1 comentarii
0
21-08-2019, ora 20:30
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Este posibil să aveți sinuzită, deci vă recomand să mergeți tot la ORL pentru consult și dacă este necesar tratament. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: