Vertij

12-02-2010
julie v
Nu este medic/terapeut
julie v
Luni dimineata m-am trezit brusc cand a sunat ceasul si m-am rostogolit pe pat pana la noptiera sa-i opresc soneria, dupa care m-am ridicat tot brusc in pozitia sezut.
In momentul ala m-a luat o ameteala grozava ( se invarteau lustra si tavanul, de nu le puteam focaliza) si m-am culcat pe spate, senzatia durand cateva secunde bune.
Cand am incercat din nou sa ma ridic, am reusit sa ma stabilizez dar de-atunci, cand ma uit mai insistent, in jos sau in sus, ma ia cu ameteala.
Am insistat sa privesc ( tinandu-ma bine de ceva ) totusi in sus si jos ( prin miscarea capului) si ameteala dura cateva secunde dupa care ma adaptam si nu mai aveam nici o problema.
Am fost marti la dr. neurolog, care mi-a pus dg : sdr. vestibular cervical ( tratament: stugeron, memo, iar la nevoie
emetin si midocalm) cu recomandare de radiografie cervicala, la care mi-a iesit : spatiul C6-C7 ingustat, cu tendinta de cifoza cervico-dorsala.
Au trecut 5 zile si eu tot ametita sunt cateva secunde dupa ce ma trezesc ( aceeasi rotatie, mai usoara si mai scurta ca durata), dupa care imi desfasor activitatea normal ( mers pe strada, dat cu aspiratorul, calcat rufe ) fara probleme de echilibru, excepatand privirea in jos sau sus, care-mi provoaca scurte ameteli.
Rugamintea mea este sa va dati o parere, ca eu sunt cam speriata ca tine asa mult starea asta !
4 comentarii
0
13-02-2010, ora 15:17
julie v
Nu este medic/terapeut
julie v
Va rog frumos, cine ma ajuta si pe mine ?
Azi e deja sambata si dimineata cand m-am ridicat din pat ( deja mi-e frica sa ma ridic, ca sa nu ametesc iar !) s-au miscat toate in plan vertical timp de 5-6 sec. dupa care mi-am revenit.
Dar persista ametelile cand aplec capul in jos sau ridic privirea !
0
16-03-2011, ora 20:12
avrammaricela
Nu este medic/terapeut
avrammaricela
Eu am cam aceleasi simtome de trei saptamani si din ce am citit pe net dureaza recuperarea cam 4 - 6 luni.Am fost in spital si mi s-au facut analize si am colesterol 219, la ecogr a iesit, , lacuna ischemica talamus stg", la ORL nimic, la Oftam nimic si deci nu mai am altceva pe ce sa dau vina. Mi-a dat reteta cu betaserc, bilobil intens( ptr circulatie ginkobiloba)si ptr colesterol medostatin. Deasemenea trebui baut 2 litri de apa pe zi obligatoriu ptr oxigenare. In spital, timp de o saptamana mi-a pus perfuzie cu dexometazona. Acum ameteala este mai putin intensa, este ca o leganare.Si eu ma asteptam sa treaca repede, nici nu-mi venea sa cred ca nu-mi trece intr-o zi doua, trei. Acum m-am obisnuit cu ideea si vreau sa fac un RMN sa fiu sigura ca totul e ok.Iti doresc multa sanatate!
0
17-03-2011, ora 06:03
Dr. Orl
Identitate neconfirmată
Dr. Orl
In primul caz, poate fi vorba despre Vertij periferic paroxistic benign - tratamentul consta in repozitionarea otolitilor la un medic ORL specialist! Ar trebui sa mergeti sa fiti consultata!
0
05-09-2017, ora 10:34
Floarea corai
Nu este medic/terapeut
Floarea corai
Pentru vertij paroxistic pozitional benign puteti merge in Family Clinic Pipera se face si acolo
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: