Verbascum thapsus, remediul otitelor

14-02-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
În homeopatie sunt folosite multiple medicamente homeopatice, obţinute în special din plante, care au indicaţii punctiforme, pe unul sau două simptome importante. Un astfel de remediu este Verbascum thapsus, obţinut dintr-o plantă din familia Scrophulariaceelor, care are o indicaţie în special pe administrarea locală, dar şi pentru cea orală - şi anume otitele medii inflamatorii. Cu alte cuvinte, este principalul
remediu indicat în situaţii de otalgie, cu o senzaţie de obstrucţie la nivelul urechii, uneori cu uscăciune şi eliminare de cruste la nivelul meatului extern şi cu dificultate în auzire pe partea respectivă.
A a doua indicaţie pentru medicamentul Verbascum este reprezentată de nevralgie la nivelul regiunii zigomatice, temporo-mandibulare şi urechii, în special pe partea stângă. Durerea este foarte intensă, ca un junghi, care apare şi dispare în episoade, destul de periodic, la aceeaşi oră dimineaţa şi după-amiaza. Durerea se poate însoţi de simptome de coriză şi lăcrimare pe aceeaşi parte, poate fi agravată de vorbire, de strănut, dacă persoana strânge din dinţi (la mestecare de mai lungă durată) şi la schimbare de temperatură.
Administrarea remediului pentru cele două suferinţe în care este indicat, otalgii indiferent de parte şi nevralgie cu prindere otică, în special pe partea stângă - se face în diluţii joase şi frecvent: Verbascum thapsus CH5 sau CH 7, 3 granule de 3-4 ori pe zi, 7-10 zile.

copyright - www.postamedicala.ro
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.