Varice - inceput sau grav?

18-04-2011
mihai.luchian
Nu este medic/terapeut
mihai.luchian
Salut,

Am 30 de ani si cred ca am varice. Mi-au aparut doua vene foarte proeminente in spatele coapsei, imediat deasupra genunchiului, pe piciorul stang (eu sunt dreptaci, apropos). Nu stiu daca este autosugestia, dar de cand le-am vazut am incercat sa fiu mai atent la senzatii si am observat ca simt o oarecare presiune in piciorul drept si de asemenea unele junghiuri. In unele pozitii pe scaun presiunea se accentueaza si chiar imi amorteste piciorul sau am senzatia de caldura.
In ultimele 2 luni si jumatate jobul meu a insemnat foarte mult stat in picioare si STAT PE CIUCI, urcat scari, incaltaminte grea, etc. As dori sa stiu daca acesta (statul pe ciuci) ar putea fi un motiv pentru care sa imi apara asa ceva. Cu toate ca sunt fumator, nu unul inrait (circa 5-7 tigari pe zi) am dus o viata foarte activa (mers pe jos, jogging, tenis, etc ). Intr-un fel pot sa spun ca sunt dependent de miscare si imi place foarte mult. De aceea am fost socat si inca sunt sa constat ca mi s-a intamplat acest lucru tocmai mie. Nu am antecedente in familie (parinti/bunici) cu aceasta boala.
Va rog sa imi povestiti si mie despre ce e vorba si ce trebuie sa stiu referitor la aceasta boala. De asemenea as dori sa stiu la ce medic sa merg. De preferat in Craiova dar nu ma deranjeaza nici Timisoara sau Bucuresti.
Sunt sigur ca nu sunt nici pe departe singurul care se confrunta cu aceasta problema si ca atare mi-as dori sa o tratez de la inceput cu maxim de seriozitate.
Astept sfaturile si sugestiile voastre.

Va multumesc mult.
1 comentarii
0
18-04-2011, ora 20:00
Dr. Tuca Stefan
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Tuca Stefan
Buna seara,

Simptomele descrise de dumneavoastra sunt relativ sugestive pentru boala varicoasa.Faptul ca nu aveti in familie rude care au suferit de aceasta boala, nu inseamna ca dumneavoastra nu veti face, mai ales daca activitatea dumneavoastra va obliga la ortostatism prelungit (stat in picioare).
Trebuie vazut daca intr-adevar este vorba de varice si realizate investigatii suplimentare care sa verifice permeabilitatea sistemului venos profund, insuficienta ostiala, etc.Oricum primul pas pe care il veti face va fi un consult chirurgical (consult pentru care va stau la dispozitie daca doriti).

Toate cele bune!

dr. Stefan Tuca - medic chirurg
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Operatii de indepartare a varicelor
  • Varicele
  • Cum te protejezi de varice?
  • Varicele la tineri
  • Sfaturi pentru persoanele cu varice - aspecte pe care trebuie să le știi
  • Dieta vegetariană, asociată cu o creștere a riscului de varice la bărbați
  •