Valori normale ale glicemiei la copii

03-02-2009
Lidiutza
Nu este medic/terapeut
Lidiutza
Ma numesc Lidia si am o fetita de 1 an. In urma unor analize am depistat ca are glicemia cam mare (147- mancata insa). Sunt din provincie si aici nu avem specialisti de diabet pentru copii. O saptamana la rand i-am luat eu pe nemancate glicemia cu glucometru si a avut 107, 60, 98, 78, 114, 100. Va rog frumos sa-mi spuneti care sunt valorile normale ale glicemiei la copii si mai ales daca sunt motive sa ma ingrijorez sau nu. ii dau sa manance destul de sanatos, nu ii dau paine, dulciuri nici atat. Va rog sa-mi raspundeti la mesaj. Multumesc foarte mult.
5 comentarii
0
03-02-2009, ora 20:09
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
Glicemia poate creste si secundar nervozitatii, plansetului, indispozitiei.deocamdata nu e cazul sa iti faci griji avand in vedere predominanta valorilor normale.
0
29-07-2010, ora 18:47
ank90ancuzzy
Nu este medic/terapeut
ank90ancuzzy
buna!ma numesc anca si am un fratior de 12 ani care de vreo 3 ani de zile, asa am descoperit noi, are probleme cu glicemia.avem aparat acasa si ii luam glicemia regulat, dimineata pe nemancate ii iese pana in 110 maxim, iar seara pe mancate, cea mai mare zilele astea a fost 138.e normal?cam o data la 2-3 luni mergem si ii luam si din vena, iar acolo nu a iesit niciodata mai mult de 102, dimineata pe nemancate.in ziua respectiva a mancat pepene verde.cat de cat regim tine, dulciuri nu mananca, doar f rar si putin, de produse de patiserie si restu nici nu mai vorbim.este o fire nervoasa.dar el are si probleme cu inima, acum aproape un an de zile a facut ablatie prin radiofrecventa la timisoara, are vreo legatura?
0
20-08-2010, ora 10:04
vio_cristina
Nu este medic/terapeut
vio_cristina
buna in urma cu 2 luni am avut glicemia 430 nu m-am dus la medic pt. ca mi-a fost frica, am tinut regim iar in 3 zile glicemia a revenit la normal (dimineta 90, dupa masa 127-138 la 2 ore dupa masa intre 80 si 95) se poate spune ca am diabet va rog astept raspuns. VA MULTUMESC
0
02-12-2010, ora 10:41
madalina-iuga
Nu este medic/terapeut
madalina-iuga
am o fetita de 10 luni si i-am luat glicemia din vena si a iesit 85 dupa ce mancase deja doua mese, ultima fiind cu aproximativ doua ore in urma.mi s-a spus ca este hiperglicemie. i-am luato la medicul de fam de doua ori pe nemancate sia fost 70, 80 si mi s-a spus ca e normala. are o gaura la inima din nastere si suflu sistolic gr 2. are legatura cu glicemia? este ceva de ingrijorat? trebuie tinut regim?ROG RASPUNS URGENT. VA MULTUMESC!
0
18-01-2012, ora 00:12
ramo21
Nu este medic/terapeut
ramo21
am o fetita de 1 an si ia iesit glicemia la analize 52, este posibil sa aiba probleme sau e din cauza ca a stat nemincata mai mult de 8 ore pina i-au luat singele pt analize si in plus sa mai si agitat si a plins.dr. de familie mi-a spus ca nu e neaparat sa aiba diabet si ma trimis la pediatru, care mi-a spus ca e din cauza ca nu a mincat.Dumneavoastra ce ma sfatuiti?Sa stau linistita cum a spus pediatra sau sa ii mai fac alt test.multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Plimbarea scurtă după masă are efect terapeutic în diabetul de tip 2
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Un nou senzor ce ar putea măsura glicemia din lacrimi
  • Tatuaj biosensibil ce își schimbă culoarea în funcție de nivelul glicemiei
  • O nouă perspectivă în tratamentul diabetului tip 2
  • Căderea glicemiei sau cădere de calciu?
  • Diabetul tip 2: noi recomandări pentru controlul glicemiei
  •