Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Valori anormale AST-TGO si ALT- TGP

11-11-2008, ora 15:20
Autor: ilinca2008
Buna ziua,

Va scriu deoarece sunt ingrijorata in urma analizelor facute de sotul meu. El are 40 de ani. O sa enumar rezultatele care au iesit in afara valorilor normale:

Limfocite - 45.2
Volum trombocitar mediu - 6.7
AST/TGO - 66
ALT/TGP - 178
Colesterol LDL - 130
HDLD - 40

Am marea rugaminte de a ma ajuta cu un raspuns, deoarece nu pot sa il conving ca este nevoie de un control medical amanuntit.

Apreciez ajutorul dumneavoastra.

Numai bine
16 comentarii
11-11-2008, ora 16:01
Autor: Casa drhouse | Dr. Balcan Anisoara - Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Analizele sunt bune,exista putine modificari care nu trebuie sa creeze panica.Limfocitele sunt normale, iar volumul trombocitar mediu e foarte putin scazut, nu semnifica o patologie anume.Probele hepatice TGO si TGP sunt moderat crescute.Nu au cresteri atat de mari ca sa putem vorbi de hepatita A.Aceasta crestere moderata poate indica o incarcare grasa a ficatului [steatoza], sau un consum mai mare de alcool in ultimul timp,pot avea aceste valori persoanele obeze, persoanele cu diabet.Aceste probe hepatice pot creste putin si in timpul unor tratamente luate pentru reumatism sau pentru scaderea colesterolului.Fractiunule lipidice LDL si HDL sunt foarte putin modificate, in sensul ca LDL, colesterolul "rau" e putin crescut, iar HDL. colesterolul "bun" e cam scazut.Mergeti cu analizele la medicul de familie si veti vedea daca e necesar sa se continue investigatiile. Deci nu sunt motive de ingrijorare.Cu putin regim si miscare mai multa valorile vor reveni la normal. Numai bine!
11-11-2008, ora 16:03
Autor: ilinca2008
Buna ziua,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

Apreciez foarte mult promptitudinea dumneavoastra.

Toate cele bune.
09-02-2009, ora 16:01
Autor: bimby
Am 55 de ani , iar acestea sunt ultimile rezultate ale analizelor : glicemie- 137, colesterol seric total- 200, trigliceride-154, ALT-TGP-200 !! HDL-colesterol-52, LDL-colesterol-117, Examen complect de urina :densitate-1,015, densitate-5, leucocite-negativ, hematii-negativ, nitriti-negativ . Ma ingrijoreaza valoarea foarte mare a ALT-TGP.
01-06-2009, ora 15:49
Autor: marydoda54
Am 55 de ani si am facut de curand niste analize, TGP (ALT) a iesit 49 , valoarea normala este intre 0-34,
am probleme cu ficatul ??
Multumesc si astept raspunsul dvs.
22-07-2009, ora 23:36
Autor: lariiisa
raspundeti-mi si mie va roog

am 16 ani miam facut analizele

TGP valorea obtinuta 15

TGO valorea obtinuta 21

este grav? ce inseamna? ce se poate intampla? pot sa patesc ceva?
27-10-2009, ora 10:42
Autor: radu 81
Buna ziua !
In urma efectuarii analizelor anuale, au rezultat valori marite la urmatoarele analize:
- TGO(AST)=40
- TGP(ALT)=98
- Trigliceride=221
Mentionez ca restul analizelor sunt in limitele admise(de pe buletinul de analiza).
Va rog respectuos sa aveti amabilitatea unui raspuns de specialitate. Apreciez foarte mult utilitatea acestui site si raspunsurile oferite cu generozitate de slujitorii lui Hipocrate. Multumesc !
14-02-2010, ora 02:11
Autor: florin20
Buna ziua,
In urma efectuarii analizelor anuale, au rezultat urmatoarele valori:


BIOCHIMIE
TEST REZULTAT Val. Norm./unit. Mas.
GLU 101 70-115 / mg/dl
UREA 29 12-45 / mg/dl
CREA 0.9 0.5-1.5 / mg/dl
ALT 54 3-65 / U/L
AST 47 2-40 / U/L
TBIL 1.19 0-1mg/dl
DBIL 0.54 0-0.3mg/dl
TRIG 81 0-150 / mg/dl
CHOL 157 50-200 / mg/dl
ALKP 123 40-136 / U/L
GGT 184 5-85 / U/L
VLDL 16.1 0-30 / mg/dl
BILIRUBINA INDIRECTA 0.66 0.1-0.7mg/dl




HEMATOLOGIE
TEST REZULTAT Val. Norm./unit. mas.
BASO# 0.05 0.0-0.1/*10³/μ L
BASO% 0.614 0.7-1.0 / %
EO# 0.145 0.04-0.36/*10³ /μ L
EO% 1.79 0.7-6.0 / %
HCT 39.1 34.0-47.0 / %
HGB 12.9 11.2-16 / g/dl
LYMPH# 2.91 1.3-3.7 / *10³/μ L
LYMPH% 36 19.3-45.0 / %
MCH 29.3 25.6-32.2 / pg
MCHC 33 32.2-36 / g/dl
MCV 88.8 80-94.8 / fl
MONO# 0.653 0.24-0.80 / *10³/μ L
MONO% 8.09 4.7-12.5 / %
MPV 9.88 9.0-13.0 / fl
NEUT# 4.32 2.0-6.0 / *10³/μ L
NEUT% 53.5 43.0-70.0 / %
PCT 0.107 0.17-0.35 / %
PDW 18.3 9.0-17.0 / fl
PLT 109 130-400 / *10³/μ L
RBC 4.41 3.93-5.22 / 10^6/μ L
RDW-CV% 15.9 11.0-16.0 / %
WBC 8.07 3.98-10.80 / *10³/μ L

COAGULARE
PT(%) 80 70-140 / %
PT(INR) 1.15 0.800-1.250 / INR
PT (sec) 12.9 10.2-14.0 / sec
APTT (sec) 34.5 22.5-37.0 / sec

Daca valoarea ALTAST este vorba de un caz viral(B,C)?

Va rog respectuos sa aveti amabilitatea unui raspuns de specialitate,
Va multumesc.
01-03-2010, ora 20:03
Autor: lil
In urma administrarii antiinflamatorului Arcoxia TGO-227 si TGP 55.Ce trebuie facut?
10-03-2010, ora 10:39
buna ziua, am si eu o intrebare sotului meu i-au iesit la analize urmatoarele valori - limfocite-39,8, colesterol - 238, tgp-80 si tgo-32, ce semnificatie ar putea avea?
tin sa precizez ca anul trecut si-a facut toti antigenii hepatici care au iesit ok la rezultat, asta pentru ca in urma cu aproximativ 14 ani a suferit de hepatita B de care s-a tratat la acel moment. La mine analizele ies intotdeauna bine, insa ma necajeste faptul ca lui intotdeauna ii iese colesterolul marit. Intrebarea e, ce ar trebui facut, daca e ceva de facut s-au asa vor iesi mereu ca urmare a bolii suferite? Adica aceste rezultate sunt ca o cicatrice lasata de boala, s-au vor pute intra in normal aceste valori?
PS. mai tin sa mentionez ca bea ceai hepatic in fiecare dimineata, aproape la 3-4 luni i-a timp de o luna de zile esentiale, iar la alimentatie, alcool nu consuma....
in speranta unor lamuriri, va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
08-04-2010, ora 16:45
buna ziua,am o intrebare mi-am facut analizele si au iesit urmatoarele valori:
-TGP/ALT 111,32
-Trigliceride serice 309,17,restul analizelor sunt bune si colestreolul e bun 173,12
In urma cu doua saptamani am facut un tratament pentru ca am avut o semipareza faciala partea stanga iar dupa ce am terminat cu tratamentu am zis ca ar fi bine sa fac un un set de analize care ma sperie putin iar la doctorul de familie numai luni ma progamat...poate ma puteti ajuta cu un raspuns mai repede.
Apropo am citit intr-un loc ca semipareza faciala ce am avut-o sa-r putea sa nu fie de la curent....mai am si dureri de cap uneori.
Va multumesc pt timpul acordat!
05-02-2011, ora 18:29
Autor: BTU
Buna seara! Tatăl meu, care are 60 de ani, a făcut analiyele şi unele dintre ele au ieşit prost, şi anume:
Trigliceride serice 173
ALT-TGP 74
AST-TGO 92
Fosfataza alcalină 311
VSH 40
Fibrinogenemie 454
acid uric 8, 2
MCV 104
MCH 40MCHC 38, 1
Îmi puteţi spune despre ce este vorba, deoarece are dureri îngroyitoare la piciorul stâng
Vă mulţumesc!
06-02-2011, ora 14:05
Autor: lil
Analizele indica sindrom inflamator.Trebuie sa mergeti la medic reumatolog.Multa sanatate.
06-02-2011, ora 18:06
Autor: BTU
Va multumesc!
05-09-2011, ora 08:27
Autor: bogdan81
Buna ziua,
in urma unui set de analize de rutina, au iesit in afara limitelor normale urmatoarele:
Colesterol total - 208 mg/dl
TGP (ALAT/ALT) - 149 U/L
TGO (ASAT/AST) - 389 U/L

In special TGP si TGO depasesc cu mult valorile normale. Mi-ati putea da niste indicii legate de aceste valori anormale? E semn de hepatita? Anul trecut la aceleasi analize, valorile au fost normale.

Multumesc
14-06-2013, ora 14:42
Autor: codruta84
Buna ziua.Puteti va rog sa-mi spuneti si mie ce inseamna rezultatul urmatoarelor analize:GLICEMIE-107;COLESTEROL TOTAL-205;TRIGLICERIDE-276;TGO-48;TGP-124;GAMMA GT-80.5.Va multumesc anticipat.
06-12-2013, ora 15:20
Autor: alynutik
Buna ziua ! Mi-am facut o analiza de rutina la sange si tin sa mentionez ca nu mi-au iesit in regula 3 si am sa le enumar:
Latimea distributiei eritrocitelor: 11.1 (11.5-14.5 % )
Insa erotrocitele sunt normale
Volum trombocitar mediu: 5.3 (7.4-10.4 fL) dar trombocitele sunt normale 314
Alt / tgp :35 (10.0-28.0 U/L ).
Va rog sa imi dati un raspuns deoarece ma ingrijoreaza faptul ca doctorita ma trimis sa fac un test pt hepatita b si c.
Adaugă un comentariu / răspuns


Medical Black Friday Medical Black Friday