Valoare analiza TSH= 5.04.

19-12-2008
Soagher Ionela
Nu este medic/terapeut
Soagher Ionela
Buna ziua am si eu o intrebare la dvs Prietenul meu si-a recoltat analizele de sange printre care si TSH-ul care i-a iesit modificat ca si valoare 5.04. Ce implica acest lucru? Care ar putea fi cauzele? Ce tratament ar trebui sa urmeze? Ce investigatii suplimentare ar trebui sa mai faca? Care ar putea fi cauza? Mentionez ca mama lui a fost operata acum 2 luni de nodul tiroidian, ar putea fi ereditar sau nu? Este posibil ca aceasta valoare crescuta sa fie si din cauza stresului? Astept cu mult interes raspunsul dvs. Multumiri anticipate. O zi buna!
1 comentarii
0
24-12-2008, ora 15:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimata Doamna Ionela,

TSH reprezinta hormonul tireotrop (tyrotropina). Este secretat de adenohipofiza si are o concentratie de 0, 4-4 m UI/ml.

Prietenul dvs. are o cantitate mai mare in sange, ceea ce denota printre altele o posibila hipotiroidie. Pentru a afla cu exactitate trebuie sa isi faca si urmatoarele analize: FT4 (tiroxina libera) si FT3 (triiodotironina libera).

Dupa ce face aceste analize, va recomand sa consulte un medic endocrinolog, daca poate sa mearga chiar la medicul care a operat-o pe mama dansului.

Numai Bine, multa sanatate si Sarbatori Fericite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.