Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Valoare TSH mare

22-04-2009, ora 19:11
Buna ziua!

Din cauza unei scaderi bruste de greutate( 10 kg in cca 3-4 luni) , am apelat la un medic endocrinolog ( toate celelalte analize mi-au iesit perfect).Am 18 ani iar in momentul de fata cantaresc 46 kg la o inaltime de 1.70m , ceea ce este ingrijorator de putin.
Rezultatele analizelor au fost urmatoarele:
Calciu seric 9,90 mg/dl
Magneziemie 2,00 mg/dl
Glicemie 76 mg/dl
calciu ionic seric 4,0 mg/dl
TSH 6,320 uUL/ml ( limite normale 0,44 - 4 uUL/ml )
FT4 1,490 ng/dl

La interpretarea rezultatelor,medicul mi-a spus ca nu am slabit din cauza tiroidei si mi-a prescris un tratament cu peritol...mi-a spus ca nu este nimic grav dar eu sunt totusi ingrijorata....Va rog mult,nu ocoliti intrebarea mea!

Va multumesc!

4 comentarii
23-04-2009, ora 18:15
Autor: danabv
Avand in vedere ca sunteti ingrijorata si mai ales avand in vedere scaderea in greutate care este alarmanta, daca as fi in locul dvs as cere sfatul si altui endocrinolog, eventual as cere efectuarea TSH impreuna cu testele T3 si T4 ( T3 masoara nivelul triiodotironinei iar T4 masoara nivelul thyroxinei) poate si alte teste indicate de endocrinolog, pentru a vedea daca atat glanda tiroida cat si cea pituitara si hipotalamusul functioneaza corect sau nu.
Multa sanatate!
20-11-2009, ora 21:08
Autor: piticania
VA ROG DIN SUFLET SA IMI SPUNETI SI MIE DACA E GRAV SAU NU REZULTATUL URMATOR: EPITELII FOLICULARE MARCAT HIPERPLAZICE, CU MARCATA TENDINTE DE PLURISTRATIFICARE EPITELIALA INTRAFOLICULARA, CLEARING NUCLEAR, PLAJE CELULARE INTINSE CU ASPECT METAPLAZIC PAVIMENTOS CU NUCLEI CU ASPECT DE CLEARING/MARGINATIE CROMATINIANA; COLOID DENSIFICAT CENTROFOLICULAR, MICROCALCIFICARI, ARII DE SIDEROFAGIE ATIPICA;
NODUL CU RISC PROLIFERATIV( ASPECT FOLICULAR BINE DIFERENTIAT) SI RISC HEMORAGIC.
VA MULTUMESC
30-12-2009, ora 21:41
Autor: krystaaa
Va rog din suflet sami spuneti si mie daca valorile TSH-ului meu sunt foarte grave,mentionez k sunt diagnosticata cu Oftalmopatie Graves usoara si Boala Bazedow Graves din 2008 si am 22 de ani.Rezultatele analizelor sunt TSH 11.8uUl/ml,T4-7.3ug/dl,T3-110ng/dl,mentionez ca in urma acestor rezultate medicul care era inlocuitorul medicului meu nu mia recomandat niciun medicament,inaintea acestor analize loasem thyrozol de 5.Va rog din suflet sami spuneti ce este de facut.VA MULTUMESC !
12-01-2010, ora 19:11
Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri. Sunt operat de tiroida (extirpare) . In urma cu 3 luni am avut aceasta operatie. La ultimile analize valoarea TSH este de 30,2 . Mi s-a marit doza de eutyrox la 125 g pe zi pana cum luam 100. Este ceva grav? Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns


ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani