Vaccinarea copiilor - o bomba cu ceas medicala

27-10-2009
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Vaccinarea impotriva bolilor copilariei - o "bomba cu ceas" medicala

Cea mai mare amenintare legata de bolile copilariei isi are originea in efortul periculos si ineficient facut pentru de a le preveni

OREIONUL
POJARUL
RUBEOLA
TUSEA CONVULSIVA
DIFTERIA
VARICELA
TUBERCULOZA
SINDROMUL DE MOARTE SUBITA LA SUGAR (SMSS)
POLIOMIELITA

Scriind despre pericolele vaccinarii in masa, stiu ca acesta este un concept pe care il veti gasi dificil de acceptat. Vaccinarile au fost atat de iscusit si agresiv promovate, incat cei mai multi parinti le considera "miracolul" care a eliminat multe boli temute din trecut. In consecinta, a te opune lor frizeaza nebunia. Pentru un medic pediatru, a ataca ceea ce a devenit "painea si cutitul" practicii medicale pediatrice, este echivalent cu negarea infailibilitatii papei de catre un preot catolic.

Stiind acest lucru, nu pot decat sa sper ca veti pastra totusi o minte deschisa in timp ce cititi expunerea mea. Multe din ceea ce ati fost facuti sa credeti despre vaccinari, pur si simplu nu sunt adevarate. Nu numai ca am indoieli mari in legatura cu vaccinarile; daca ar fi sa-mi urmez convingerile personale profunde, v-as indemna sa respingeti toate inocularile destinate copilului dvs. Nu voi face asta pentru ca parintii din aproape jumatate din statele SUA au pierdut dreptul de a face aceasta alegere. Medicii, nu politicienii, au solicitat legi care forteaza parintii sa-si vaccineze copiii, ca o conditie obligatorie pentru admiterea in scoli.

Chiar si in aceste state, ati putea totusi sa va convingeti pediatrul sa elimine componenta pertussis (tuse convulsiva) din vaccinul DTP (Diftero-Tetano-Pertussis). Acest vaccin, care apare ca cel mai amenintator dintre toate, este atat de controversat, incat multi doctori au devenit anxiosi in momentul in care trebuie sa-l administreze, temandu-se de actiuni juridice de malpractice. Intr-adevar, ar trebui sa fie speriati, pentru ca intr-un proces recent din Chicago, un copil invalidat de vaccinul anti-pertussis a primit 5, 5 milioane $ despagubiri. Daca medicul dvs. este in aceasta stare de spirit, exploatati-i frica, fiindca este in joc sanatatea copilului dvs.

Desi am administrat vaccinuri in primii ani ai carierei mele medicale, am devenit un oponent neclintit al inocularilor in masa datorita multiplelor pericole pe care acestea le prezinta. Subiectul este atat de vast si complex incat merita o carte in sine. In acest articol trebuie sa ma limitez la a-mi enumera obiectiile impotriva zelului fanatic cu care pediatrii injecteaza proteine straine in corpul copilului dvs. fara macar sa stie ce rau pot face acestea.

Iata esenta ingrijorarii mele :

1. Nu exista dovezi stiintifice convingatoare ca vaccinarea in masa a dus la eradicarea vreunei boli a copilariei. Desi este adevarat ca unele boli ale copilariei, candva foarte frecvente, au scazut in incidenta sau au disparut dupa introducerea vaccinarii in masa, nimeni nu stie de ce. Mai degraba imbunatatirea generala a conditiilor de trai poate fi motivul. Daca vaccinarile ar fi fost motivul disparitiei acestor boli in SUA, ne putem intreba de ce ele au disparut simultan si in Europa, unde vaccinarea in masa nu s-a practicat.

2. Se crede ca vaccinul anti-poliomielita Salk a determinat oprirea epidemiei de poliomielita care a afectat copiii americani in anii 1940 si 1950. Daca este asa, de ce epidemia de poliomielita s-a oprit, de asemenea, si in Europa, unde vaccinul anti-polio nu a fost folosit extensiv ? O intrebare si mai relevanta este : de ce vaccinul cu virus Sabin este inca administrat copiilor cand dr. Jonas Salk, care a preparat primul vaccin anti-polio din lume, arata ca vaccinul cu tulpina Sabin este cel care cauzeaza in prezent cele mai multe cazuri de poliomielita la copii ? Continuarea vaccinarii fortate a copiilor cu acest vaccin este o practica medicala irationala care confirma parerea mea ca medicii repeta cu consecventa greselile. Situatia este identica cu incapatanarea lumii medicale de a renunta la vaccinarea anti-variolica la 3 decenii dupa disparitia bolii, cand vaccinul ramasese singura sursa de contaminare si deces prin variola.

Ganditi-va la acest fapt ! Timp de 30 ani, copiii au murit din cauza vaccinului anti-variola, desi nu mai erau amenintati de boala naturala.

3. Exista riscuri semnificative asociate cu fiecare vaccin si numeroase contraindicatii care fac ca administrarea vaccinurilor sa fie riscanta pentru copiii dvs. Cu toate acestea, medicii le administreaza de rutina, de obicei fara sa avertizeze parintii asupra riscurilor si fara sa cerceteze initial daca respectivele vaccinuri nu sunt contraindicate pentru un anumit copil. Nici un copil n-ar trebui vaccinat fara a se investiga initial existenta unei posibile contraindicatii. Cu toate acestea, mici armate de copii stau aliniati in clinici pentru a primi injectia in brat, fara ca parintii lor sa puna vreo intrebare !

4. In timp ce multitudinea de reactii adverse postvaccinale pe termen scurt este cunoscuta (dar rareori explicata), nimeni nu stie care sunt consecintele pe termen lung ale injectarii de proteine straine organismului omenesc in corpul copilului dvs. Si mai socant este faptul ca nimeni nu face nici un efort coerent ca sa afle.

5. Exista suspiciunea crescanda ca vaccinarea impotriva bolilor relativ inofensive ale copilariei este responsabila de cresterea dramatica a bolilor autoimune, crestere aparuta dupa introducerea vaccinarii in masa a copiilor.

E vorba de boli de temut, ca leucemia, cancerul, artrita reumatoida, scleroza multipla, boala Lou Gehrig, lupusul eritematos si sindromul Guillain-Barre. O boala autoimuna poate fi definita simplu ca o situatie in care mecanismele de aparare ale organismului nu pot face distinctia intre invadatorii straini si propriile tesuturi si, in consecinta, isi distruge propriile structuri. Am dat oare oreionul si pojarul pe cancer si leucemie ? Am subliniat aceste probleme pentru ca probabil pediatrul dvs. nu va va preveni asupra lor. La Forumul Academiei Americane de Pediatrie (AAP) din 1982 s-a propus o rezolutie care ar fi asigurat informarea parintilor asupra riscurilor si beneficiilor vaccinarii. Rezolutia indemna ca "sa se faca cunoscute intr-un limbaj simplu, pe intelesul oricarui parinte rational, riscurile si beneficiile vaccinurilor de rutina, riscurile bolilor impotriva carora se vaccineaza si managementul celor mai frecventa reactii adverse". Se pare ca medicii adunati acolo n-au considerat ca "un parinte rational" are dreptul la acest tip de informatie pentru ca au respins rezolutia !

Controversa amara in legatura cu vaccinarile, dusa in interiorul profesiei medicale, nu a scapat atentiei presei. Un numar din ce in ce mai mare de parinti refuza vaccinarea copiilor lor, suportand sanctiunile legale in consecinta. Parintii ai caror copii au suferit vatamari ireversibile dupa vaccinare nu se mai resemneaza cu situatia si intenteaza actiuni in justitie impotriva producatorilor de vaccinuri sau a medicilor care au administrat vaccinul. Unii producatori au stopat productia de vaccinuri, iar cei care inca le produc, extind an de an lista contraindicatiilor vaccinarii.

Existenta vaccinarilor obligatorii face ca pacienti care altfel n-ar avea nici un motiv sa se prezinte la pediatru, sa fie obligati sa vina periodic doar pentru vaccinare; astfel, vaccinarile au devenit "painea si cutitul" practicii pediatrice. De aceea, pediatrii vor continua sa apere pana la moarte conceptul de vaccinare obligatorie.

Intrebarea pe care parintii ar trebui sa o puna este : a cui moarte ?

Ca parinte, numai dvs. puteti decide daca sa refuzati vaccinarea copilului dvs. sau sa riscati acceptand-o. Dati-mi voie sa va indemn ca, inainte de a va vaccina copilul, sa va inarmati cu informatiile despre riscurile potentiale si beneficiile vaccinarii si sa-i cereti pediatrului sa va argumenteze vaccinarile pe care le recomanda. Daca hotarati ca nu doriti sa va vaccinati copilul, dar legea statului in care locuiti spune ca trebuie, scrieti-mi si va pot oferi sugestii despre cum va puteti redobandi libertatea de a alege.

OREIONUL

Oreionul este o boala virala relativ inofensiva, mai ales daca este contractata in copilarie. Consta in tumefierea (umflarea) uneia sau a ambelor glande salivare parotidiene, situate imediat in fata si sub urechea de partea respectiva.

Simptomele tipice constau in : temperatura de 37, 5-38, 5 grade Celsius, lipsa poftei de mancare, durere de cap si durere musculara de spate. Tumefactia glandei incepe sa diminueze de obicei dupa doua sau trei zile si e complet disparuta intr-a sasea, a saptea zi. Totusi, se poate ca numai una dintre parotide sa fie afectata mai intai si cealalta numai dupa 10-12 zile. Infectia oricareia din cele doua parotide confera imunitate pe viata.

Oreionul nu mecesita tratament medical. Daca copilul dvs. a facut oreion, insistati sa stea in pat 2-3 zile, hraniti-l cu alimente usoare si cu lichide din belsug si folositi pungi cu gheata pentru a reduce tumefierea glandelor. Daca durerea de cap este severa, administrati-i cantitati foarte mici de whiskey sau acetaminofen. Administrati 10 picaturi de whiskey la un sugar si pana la jumatate de lingura la un copil mai mare. Doza poate fi repetata dupa o ora si din nou dupa inca o ora, daca e nevoie.

In prezent, cei mai multi copii sunt vaccinati impotriva oreionului in triplul vaccin ROR (rujeola-oreion-rubeola) care este administrat la varsta de aprox.15 luni. Pediatrii apara acest vaccin cu argumentul ca desi oreionul este o boala inofensiva la copii, daca acestia nu capata imunitate in copilarie, ar putea contracta oreionul ca adulti. In acest caz, exista posibilitatea ca barbatii adulti sa faca orhita, o inflamatie a testiculului. In rare cazuri, orhita poate produce sterilitate.

Daca sterilitatea dupa orhita ar fi o amenintare reala si daca vaccinarea impotriva oreionului ar fi o certitudine ca adultul nu va face boala, as fi si eu printre medicii care va indeamna sa va vaccinati copiii. Dar, dimpotriva, eu nu va indemn sa-i vaccinati impotriva oreionului, pentru ca argumentele pediatrilor sus-amintiti nu au nici un sens. Orhita cauzeaza foarte rar sterilitate si daca o face, afecteaza de obicei un singur testicul. Capacitatea de productie a spermei din celalalt testicul, ramas sanatos, e atat de mare, incat un barbat ar putea repopula intreaga planeta cu un singur testicul ! Si aceasta nu e totul. Nimeni nu stie de fapt daca vaccinarea impotriva oreionului confera imunitate care sa dureze la anii maturitatii. In consecinta, se pune intrebarea daca vaccinarea la varsta de 15 luni nu face decat sa impiedice contractarea oreionului in copilarie si sa amane contractarea bolii la varsta adulta, cand complicatiile sunt mult mai grave.

Desi complicatiile vaccinului anti-oreion sunt severe, nu veti gasi pediatri care sa va avertizeze asupra lor. La unii copii poate cauza reactii alergice ca eruptii de culoare rosie pe piele (rash) insotite de mancarime a pielii. De asemenea, pot apare efectele afectarii sistemului nervos central care se manifesta prin convulsii febrile, hipoacuzie unilaterala de perceptie (pierderea auzului la una dintre urechi) si encefalita. Aceste riscuri sunt mici, e adevarat, dar de ce ar trebui suportate de catre copilul dvs. numai pentru a evita o boala inofensiva a copilariei, cu riscul de a face o forma mai severa a bolii la varsta adulta ?

POJARUL

Pojarul, numit si rujeola, este o boala virala contagioasa care se transmite prin atingerea unui obiect folosit de catre o persoana infectata. La inceput copilul se simte obosit, are o febra mica si durere de cap si de spate. Ochii i se inrosesc si poate sa nu suporte lumina (fotofobie). Febra creste pana intr-a treia, a patra zi, cand atinge 38, 5-39 grade Celsius. Uneori, mici pete albe pot apare in gura, in interiorul obrazului si o eruptie formata din pete mici, de culoare roz apare pe frunte, sub linia de insertie a parului si dupa urechi. Eruptia se extinde in jos pana acopera tot corpul in aprox. 36 ore. Petele roz pot sa se uneasca una cu alta si dispar in 3-4 zile. Pojarul este contagios timp de 7-8 zile, incepand cu trei-patru zile inainte de aparitia eruptiei. In consecinta, daca unul dintre copiii dvs. face pojar, probabil ceilalti frati au fost expusi (au venit in contact cu o persoana infectata) inainte ca primul sa manifeste boala.

Nu este nevoie de nici un tratament pentru pojar in afara de repaus la pat si lichide ca sa combata deshidratarea cauzata de febra. Pentru calmarea mancarimii pielii se poate aplica solutie de calamina sau bai cu amidon de porumb. Daca copilul are fotofobie (nu suporta lumina) jaluzelele vor fi coborate la ferestre pentru a pastra intuneric in camera. Contrar mitului popular, nu exista pericol de orbire permanenta din cauza acestei boli.

Vaccinul impotriva pojarului este un alt element din triplul vaccin ROR (Rujeola-Oreion-Rubeola), administrat la varsta de 15 luni. Medicii sustin ca vaccinul este necesar pentru a preveni encefalita rujeolica, care, sustin ei, ar aparea cu o frecventa de 1 la 1000 cazuri. Dupa decade de experienta in cazurile de pojar, pun la indoiala aceasta cifra, asa cum o fac multi alti pediatri. Incidenta de 1/1000 poate fi adevarata pentru copiii care traiesc in conditii de malnutritie si saracie, dar in clasele de mijloc si de sus ale societatii, incidenta e mai degraba de 1/1.0000 sau 1/100.000.

Dupa ce v-a speriat cu posibilitatea improbabila a encefalitei rujeolice, rareori doctorul dvs. va va spune despre pericolele asociate cu vaccinul impotriva pojarului. Vaccinul anti-rujeolic este asociat cu encefalopatia si o serie de alte complicatii precum PESS (panencefalita sclerozanta subacuta), care cauzeaza solidificarea materiei cerebrale si este invariabil mortala. Alte complicatii neurologice uneori fatale asociate cu vaccinul anti-pojar includ ataxia (imposibilitatea coordonarii miscarilor musculare), retardul mintal, meningita aseptica, convulsiile si hemipareza (paralizia unei jumatati a corpului). Complicatiile secundare asociate vaccinului pot fi si mai inspaimantatoare. Ele includ encefalita, diabetul cu debut in copilarie, sindromul Reye si scleroza multipla.

As considera riscurile asociate vaccinului anti-pojar inacceptabile, chiar daca ar exista dovezi convingatoare ca vaccinul ar fi eficient. Dar nu sunt. Declinul in incidenta bolii aparuse cu mult inainte de introducerea vaccinului. In anul 1958 erau aprox. 800.000 cazuri de pojar in SUA, dar in 1962, cu un an inainte de aparitia vaccinului, numarul de cazuri scazuse la 300.000. In timpul urmatorilor 4 ani, in timp ce copiii erau vaccinati cu un vaccin cu virus mort, ineficient si abandonat in prezent, numarul cazurilor a mai scazut cu inca 300.000. In 1900 erau 13, 3 cazuri de deces prin pojar la 100.000 populatie. In 1955, inainte de inceperea vaccinarii anti-pojar rata mortalitatii scazuse cu 97, 7 procente, situandu-se la valoarea de 0, 03 decese la 100.000.

Cifrele in sine reprezinta o dovada dramatica a faptului ca pojarul era pe cale de disparitie inainte ca vaccinul sa fie introdus pe piata. Daca cifrele nu vi se par suficient de convingatoare, cantariti faptul urmator : in 1978, mai mult de jumatate din copiii care au facut pojar in 30 state americane, fusesera vaccinati impotriva pojarului. Mai mult, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, sansele ca pojarul sa fie contractat de cei vaccinati sunt de 15 ori mai mari fata de probabilitatea ca pojarul sa fie contractat de cei nevaccinati.

"De ce, atunci, in fata tuturor acestor evidente, medicii continua sa vaccineze?" va veti intreba. Raspunsul poate fi gasit in intamplarea petrecuta in California cu 14 ani dupa introducerea vaccinului anti-pojar. Los Angeles-ul a suferit o epidemie severa de pojar si parintii au fost indemnati sa vacineze toti copiii mai mari de 6 luni, in ciuda unui avertisment al Serviciului Public de Sanatate care preciza ca vaccinarea anti-pojar sub varsta de un an este inutila si periculoasa.

Medicii din Los Angeles au raspuns prin injectarea vaccinului in fiecare copil care le-a cazut in maini. Mai multi medici familiarizati cu notiunea de "virus lent", si de esec imunologic, au ales sa nu-si vaccineze propriii sugari. Spre deosebire de pacientii lor carora nimeni nu le spusese, ei stiau ca "virusurile lente", care se gasesc in toate vaccinurile si mai ales in vaccinul anti-pojar, se pot ascunde in tesuturile umane ani de zile si pot aparea mai tarziu sub forma de encefalita sau scleroza multipla. Ele reprezinta, de asemenea, si seminte potentiale pentru dezvoltarea si cresterea cancerului mai tarziu in viata.

Un medic din Los Angeles care a refuzat sa-si vacineze propriul copil de 7 luni, a spus : " Sunt ingrijorat pentru ce se intampla cu virusul vaccinal, care, nu numai ca ofera prea putina protectie impotriva pojarului, dar ramane ascuns in corp, actionand acolo intr-un mod despre care nu stim mai nimic". Aceasta ingrijorare, nu l-a oprit, totusi, sa-si vaccineze pacientii. El a explicat acest comportament contradictoriu cu comentariul : "ca parinte, imi permit luxul de a alege pentru copilul meu. Ca medic... legal si profesional, trebuie sa accept recomandarile profesiei, asa cum a trebuit sa facem si cu intreaga poveste a gripei suine".

Poate ca e timpul ca parintilor obisnuiti si copiilor lor sa li se permita luxul de a alege.

RUBEOLA

Rubeola este o boala benigna a copilariei care nu necesita tratament medical. Simptomele initiale sunt febra si usoara senzatie de frig insotite de durere in gat. Ne dam seama ca e mai mult de o simpla raceala in momentul in care apare si eruptia caracteristica pe fata si scalp care apoi se extinde pe brate si corp. Petele nu se unesc intre ele cum se intampla la pojar si, de obicei, palesc si dispar in doua-trei zile. Pacientul trebuie sa stea la pat si sa i se dea lichide multe, dar nici un alt tratament nu e necesar.

Singura amenintare pe care o prezinta rubeola este posibilitatea de a cauza malformatii la fat, daca o femeie contracteaza boala in primele trei luni de sarcina. Aceasta frica este folosita ca sa se justifice vaccinarea tuturor copiilor, baieti si fete, ca parte a vaccinului ROR (rujeola-oreion-rubeola). Beneficiile acestui vaccin sunt indoielnice din aceleasi motive expuse la vaccinarea anti-oreion. Nu este nevoie sa protejam copiii impotriva acestei boli inofensive deoarece efectele adverse ale vaccinului sunt inacceptabile. Ele includ artrita, artralgie (dureri de articulatii) si polinevrita care produce durere, amorteala sau parestezii (furnicaturi) pe traiectul nervilor periferici. Aceste simptome sunt de obicei temporare dar pot dura cateva luni si pot aparea cu o intarziere de pana la doua luni dupa vaccinare. Din cauza acestui interval de timp intre vaccinare si aparitia reactiilor adverse sus-mentionate, parintii pot sa nu recunoasca simptomele ca fiind cauzate de vaccin.

Marele pericol al vaccinarii anti-rubeolice este acela ca, impiedicand aparitia bolii in copilarie, creste riscul ca femeile sa faca boala la adolescenta sau maturitate, adica in perioada de procreere. In acest fel vaccinarea anti-rubeola le lipseste pe femeile de varsta reproductiva de protectia imunitara naturala pe care ar fi obtinut-o contractand boala pe cale naturala. Acest punct de vedere este impartasit de multi alti medici. In statul Connecticut un grup de medici, condusi de doi eminenti epidemiologi, au reusit sa elimine rubeola de pe lista vaccinarilor obligatorii.

Studiu dupa studiu a demonstrat ca multe femei vaccinate impotriva rubeolei in copilarie nu prezentau anticorpi de protectie specifici la varsta adolescentei. Alte teste au aratat ca exista o mare rata de esec a vaccinarii copiilor impotriva pojarului, rubeolei si oreionului, fie administrate impreuna, fie ca vaccinuri separate. In cele din urma, intrebarea cruciala la care inca nu s-a raspuns este : imunitatea obtinuta prin vaccinare este la fel de eficienta si dureaza la fel de mult ca si imunitatea obtinuta prin contractarea rubeolei pe cale naturala ? O mare parte din copiii vaccinati arata lipsa oricarei protectii imunitare in testele de sange facute la doar patru-cinci ani dupa vaccinare.

Semnificatia acestor date este atat de evidenta pe cat este de inspaimantatoare. Rubeola nu este o boala periculoasa in copilarie si confera imunitate naturala celor care o fac in copilarie, protejandu-i de a o contracta la varsta adulta. Inainte de inceperea vaccinarii anti-rubeola, aprox. 85% din adulti aveau imunitate naturala impotriva rubeolei.

Astazi, din cauza vaccinarii, cea mai mare parte a femeilor nu vor avea niciodata imunitate naturala. Daca imunitatea obtinuta prin vaccinare dispare, cum este de asteptat, ele vor contracta rubeola exact in perioada graviditatii, cu efectele fatale asupra copilului lor nenascut.

Fiind o persoana sceptica, am crezut intotdeauna ca cea mai buna modalitate de a afla ce gandesc cu adevarat oamenii este sa observi ce fac, si nu ce spun. Daca cea mai mare amenintare a rubeolei este pentru fatul nenascut, gravidele ar trebui protejate in primul rand prin vaccinarea obstetricienilor care le ingrijesc in timpul sarcinii. Totusi, intr-un studiu efectuat in California si publicat in "Journal of the American Medical Association", mai mult de 90% din medicii obstetricieni-ginecologi au refuzat sa fie vaccinati. Daca insisi medicii se tem de vaccin, de ce Dumnezeu legea cere ca dvs. si alti parinti sa acceptati administrarea vaccinului copiilor dvs. ?

TUSEA CONVULSIVA

Tusea convulsiva este o boala foarte contagioasa care se transmite pe calea aerului de la o persoana infectata la una sanatoasa. Perioada de incubatie este de 7-14 zile. Simptomele initiale sunt identice cu o raceala banala : nasul curge, stranut, stare de slabiciune, lipsa poftei de mancare, lacrimarea ochilor, si, uneori, o febra usoara.

Pe masura ce boala progreseaza, pacientul dezvolta o tuse severa in timpul noptii. Ulterior tusea apare si ziua. In 7-10 zile dupa aparitia primelor simptome, tusea devine paroxistica. Copilul tuseste de mai multe ori in timpul fiecarei respiratii, atat de violent incat fata i se schimba la culoare in timpul accesului de tuse: poate deveni vinetie sau cu tenta rosiatica. Fiecare acces de tuse se termina cu un inspir zgomotos, asemanat cu un chiot, ceea ce a dus la denumirea populara a bolii, care in limba romana este "tuse magareasca". De multe ori copilul tuseste pana varsa.

Tusea convulsiva poate apare in orice grupa de varsta, dar mai mult de jumatate din victime au varsta sub 2 ani. Boala poate ameninta viata, mai ales daca apare la sugari (copii mai mici de un an). Persoanele infectate pot transmite boala altora timp de pana la o luna dupa aparitia simptomelor initiale, de aceea este important ca aceste persoane sa fie izolate, pentru a nu veni in contact mai ales cu copii.

Nu exista tratament specific pentru tusea convulsiva, altul decat repausul la pat si incurajarea, astfel incat copilul sa se simta inconjurat de afectiune si ajutat. Uneori se pot folosi antitusive, dar ele sunt rareori de folos, asa ca eu personal nu le recomand. Totusi, daca un sugar face boala, e bine sa fie ingrijit in mediu spitalicesc (sa fie internat in spital). Pericolele pentru bebelusi sunt extenuarea prin tuse si pneumonia. La sugarii foarte mici s-au semnalat chiar cazuri de fracturi costale din cauza acceselor de tuse violenta.

Vaccinarea impotriva tusei convulsive se face prin triplul vaccin DTP (Diftero-Tetano-Pertussis), care cuprinde si componentele anti-difterica si anti-tetanica. Desi vaccinul este folosit de cateva zeci de ani, este unul dintre cele mai controversate. Exista inca indoieli asupra eficacitatii lui si multi medici impartasesc ideea ca efectele adverse nocive ale vaccinului depasesc presupusele beneficii.

Dr. Gordon T. Stewart, seful departamentului de medicina comunitatii de la Universitatea din Glasgow, Scotia, este unul din cei mai puternici critici ai vaccinului anti-pertussis (anti-tuse convulsiva). El spune ca a sustinut ideea de vaccinare pana in anul 1974, cand a inceput sa observe izbucniri de epidemii de tuse convulsiva in randul copiilor care fusesera vaccinati. "Acum, in Glasgow", spune el, "30% din cazurile de tuse convulsiva apar la pacientii vaccinati. Aceasta ma face sa concluzionez ca vaccinul nu confera protectia presupusa".

Ca si in cazul altor boli infectioase, mortalitatea prin tuse convulsiva incepuse sa scada inainte de aparitia vaccinului. Vaccinul nu a fost introdus decat dupa 1936, dar mortalitatea incepuse sa scada constant din 1900 si chiar mai devreme. Potrivit dr. Stewart, "mortalitatea prin tuse convulsiva scazuse cu 80% inainte de introducerea vaccinului". Impartasesc parerea dr. Stewart, aceea ca factorul-cheie in controlul tusei convulsive a fost nu vaccinul, ci imbunatatirea conditiilor de trai ale potentialelor victime.

Efectele adverse obisnuite ale vaccinului pertussis (DTP), recunoscute in revista "Journal of American Medical Association", sunt febra, crizele de plans, o stare asemanatoare socului si efecte locale, la nivelul pielii, cum ar fi umflarea, roseata si durerea. Reactii adverse mai rare, dar mai serioase includ convulsiile si afectarea ireversibila a creierului care duce la retardare mintala. Vaccinul a fost legat, de asemenea, si de sindromul de moarte subita la sugar. In 1978-1979, in cadrul unei largiri a programului de vaccinare a copiilor in statul Tennessee, au fost raportate 8 cazuri de moarte subita imediat dupa administrarea vaccinului DTP.

Se estimeaza ca doar 50-80% din cei vaccinati prezinta protectie reala impotriva bolii. Conform raportului revistei "Journal of the American Medical Association", numarul de cazuri de tuse convulsiva in SUA este de 1000-3000 pe an, iar numarul de decese de 5-20 pe an.

DIFTERIA

Desi a fost una dintre cele mai temute boli ale copilariei in zilele bunicilor noastre, difteria a disparut aproape cu desavarsire in prezent.

Numai 5 cazuri au fost raportate in SUA in 1980. Cei mai multi doctori sustin ca scaderea cazurilor se datoreaza vaccinului DTP, dar exista numeroase dovezi ca incidenta difteriei era deja in scadere inainte de aparitia vaccinului.

Difteria este o boala bacteriana foarte contagioasa care se raspandeste prin tuse si stranut sau prin atingerea obiectelor atinse de persoane infectate. Perioada de incubatie variaza intre 2 si 5 zile. Primele simptome sunt durere in gat, greata, tuse si febra de 38-39 grade Celsius. Pe masura ce boala progreseaza, pete alb-murdar apar pe amigdale si in faringe. Faringele si laringele se umfla, facand ca actul inghitirii sa fie foarte dificil. Tumefierea laringelui poate ingreuna respiratia ducand, in cazuri severe, la sufocare si moarte. Boala necesita tratament medical si se trateaza cu antibiotice ca penicilina sau eritromicina.

Astazi, probabilitatea de a contracta difterie este, pentru copilul dvs., aceeasi cu probabilitatea de a fi muscat de un sarpe cobra. Cu toate acestea, milioane de copii sunt vaccinati impotriva difteriei cu injectii repetate la doua, patru, sase si 18 luni de viata si apoi din nou vaccinati cand intra la scoala. (nota traducatorului : la noi in tara vaccinul DTP se administreaza la 2, 4, 6 si 12 luni, cu rapel la 2 ani si 6 luni)

Si aceasta, in ciuda dovezilor acumulate in ultimii ani, in care mici epidemii au aparut in randul copiilor ; cu aceste prilejuri s-a observat ca cei vaccinati nu au dus-o mai bine decat cei nevaccinati, boala afectandu-i pe toti deopotriva. In anul 1969, in timpul unei mici epidemii de difterie in Chicago, comisia de sanatate a orasului a raportat ca 4 din cei 16 copii bolnavi erau vaccinati la zi cu toate vaccinurile si rapelurile, iar alti 5 copii bolnavi primisera una sau mai multe doze din vaccin. Doi din ultimii 5 mentionati, desi imbolnaviti de difterie, au prezentat titru protector de anticorpi la testele de sange facute cu ocazia epidemiei. Un alt raport al unei epidemii in care 3 persoane au decedat, a aratat ca unul din cele trei decese a survenit la o persoana vaccinata si ca 14 din cei 23 de purtatori descoperiti, fusesera vaccinati conform schemei.

Aceste episoade zdruncina argumentul ca disparitia difteriei sau a oricarei alte boli ale copilariei se datoreaza vaccinarii. Cum explica sustinatorii vaccinarii aceste incidente ? Numai aprox. jumatate din statele americane au prevederi legale care obliga la vaccinarea impotriva bolilor infectioase si procentul de copii vaccinati variaza de la stat la stat. In consecinta, zeci de mii, poate chiar milioane de copii din zonele unde serviciile medicale sunt limitate si pediatrii aproape inexistenti, n-au fost niciodata vaccinati impotriva bolilor infectioase si ar trebui sa fie vulnerabili la ele. Totusi, incidenta bolilor infectioase nu se coreleaza in nici un fel cu existenta sau inexistenta vaccinarii obligatorii in statele americane respective.

Tinand seama de raritatea bolii in prezent, de existenta tratamentului antibiotic eficient impotriva difteriei, de protectia indoielnica oferita de vaccin, de costul anual impovarator al administratii lui (de mai multe milioane dolari) si de vesnica prezenta a potentialelor efecte adverse nocive pe termen lung ale acestui vaccin ca si ale oricarui alt vaccin, consider continuarea vaccinarii impotriva difteriei ca inutila. Recunosc ca nu s-au semnalat efecte nocive periculoase ale vaccinului, dar asta nu inseamna ca ele nu exista. In jumatatea de secol de cand vaccinul se foloseste, nici un fel de cercetare a efectelor pe termen lung ale vaccinarii nu s-a intreprins !

VARICELA

Aceasta este boala mea favorita, in primul rand deorece este o boala inofensiva a copilariei si, in al doilea rand, pentru ca nici o companie farmaceutica nu a lansat inca pe piata un vaccin impotriva ei. Acest al doilea motiv poate sa nu dureze mult, deorece exista rapoarte care atesta ca un vaccin impotriva varicelei va aparea curand (nota traducatorului : articolul este scris in anul 1983; intre timp, vaccinul impotriva varicelei a fost, intr-adevar, lansat pe piata ).

Varicela este o boala transmisibila foarte frecventa in copilarie. Primele semne ale bolii sunt febra usoara, durere de cap, dureri musculare de spate si lipsa poftei de mancare. Dupa o zi sau doua, mici pete rosii apar pe piele; in cateva ore ele se maresc si se transforma in vezicule (basicute). La sfarsit, cruste (cojite) se formeaza deasupra veziculelor; acestea se cojesc in una-doua saptamani. Eruptia cutanata se insoteste de prurit sever (mancarimea pielii) si copilul trebuie incurajat sa nu se scarpine. Pentru a usura mancarimea, pe piele se pot aplica lotiuni cu calamina sau se pot face bai cu amidon de porumb.

Boala nu necesita tratament medical. Pacientul va fi incurajat sa stea la pat si sa bea multe lichide ca sa previna deshidratatrea datorata febrei.

Perioada de incubatie a varicelei este de 2-3 saptamani, boala fiind contagioasa aprox. timp de 2 saptamani, incepand de la doua zile dupa aparitia eruptiei. Copilul bolnav va trebui sa fie izolat in aceasta perioada pentru a evita raspandirea bolii.

TUBERCULOZA ( Nota traducatorului : in SUA nu s-a folosit niciodata un vaccin impotriva tuberculozei; de aceea, autorul discuta la aceasta boala doar eficienta testului cutanat de depistare a tuberculozei. La noi in tara, impotriva tuberculozei se foloseste vaccinul BCG. Este important de stiut ca numarul cazurilor de tuberculoza si mortalitatea prin aceasta boala au avut un curs asemanator in Europa - unde s-a folosit vaccinarea in masa cu vaccinul BCG - si in SUA, unde nu s-a folosit niciodata un vaccin).

Parintii ar trebui sa presupuna, si cei mai multi o fac, ca testul folosit de medici pentru depistarea tuberculozei produce un rezultat corect.

Testul cutanat la tuberculina este insa un contra-exemplu in acest sens. Chiar si Academia Americana de Pediatrie, care rareori critica vreo procedura folosita de rutina de membrii ei, a eliberat un document critic la adresa acestui test. In document se spune :
"Mai multe studii au aruncat indoiala asupra sensibilitatii unor teste folosite in screening-ul tuberculozei. Intr-adevar, un comitet al Biroului de Biologie a recomandat producatorilor ca fiecare test sa fie testat pe 50 de pacienti cunoscuti ca infectati cu bacilul tuberculozei, astfel incat produsele sa fie suficient de eficiente si sa poata identifica orice pacient cu tuberculoza activa. Totusi, deoarece multe din aceste studii nu au fost realizate randomizat, in modul dublu-orb si au inclus mai multe teste cutanate administrate simultan (de aici posibilitatea suprimarii reciproce a reactiilor), interpretarea testelor este dificila."

Documentul concluzioneaza ca "Testele de screening pentru tuberculoza nu sunt perfecte si medicii trebuie sa fie constienti ca pot obtine reactii fals negative ca si reactii fals pozitive".

Pe scurt, copilul dvs. poate avea tuberculoza desi testul la tuberculina este negativ. Sau poate sa nu aiba tuberculoza, desi are o reactie pozitiva la testul cutanat. Acest lucru poate avea consecinte dezastruoase deoarece cei mai multi medici vor recomanda una sau mai multe radiografii de torace care expun inutil copilul la radiatii X. Medicul il va pune apoi pe medicamente periculoase ca izoniazida, pentru perioade de luni sau ani, "pentru a preveni evolutia tuberculozei". Chiar si Asociatia Medicala Americana a recunoscut ca medicii au prescris indiscriminat si exagerat izoniazida. Acest lucru este rusinos pentru ca se cunoaste lunga lista de efecte adverse ale medicamentului asupra sistemului nervos, sistemului gastro-intestinal, sangelui, maduvei hematogene, pielii si glandelor endocrine. De asemenea, nu este de neglijat faptul ca respectivul copil ar putea deveni un fel de "paria" in zona unde locuieste din cauza etichetei de "bolnav de tuberculoza".

Sunt convins ca potentialele consecinte ale testului pozitiv la tuberculina sunt mai rele decat amenintarea bolii in sine. Cred ca parintii ar trebui sa refuze testul, cu exceptia situatiei in care stiu sigur ca copilul a venit in contact cu persoane bolnave de tuberculoza.

SINDROMUL DE MOARTE SUBITA LA SUGAR ( SMSS)

(Nota traducatorului : SMSS este definit ca decesul brusc al unui sugar, in plina stare de sanatate aparenta, fara a se putea identifica o cauza imediata).

Frica de se trezi intr-o dimineata si de a-si gasi copilul mort in patutul lui pandeste in mintea multor parinti. Medicina inca nu a elucidat cauzele SMSS, dar explicatia cea mai raspandita printre cercetatori este aceea ca sistemul nervos central este afectat astfel incat actul involuntar al respiratiei este suprimat.

Aceasta este o explicatie logica, dar nu da raspunsul la intrebarea : ce anume cauzeaza disfunctia sistemului nervos central ? Suspiciunea mea, impartasita si de alti confrati medici, este ca cele 10.000 de decese prin SMSS raportate in fiecare an in SUA sunt legate de unul sau mai multe vaccinuri din cele administrate de rutina copiilor. Vaccinul pertussis (impotriva tusei convulsive) este cel mai incriminat, dar poate fi oricare din celelalte.

Dr. Willian Torch de la Universitatea de Medicina din Reno a publicat un raport care sugereaza ca vaccinul DTP este responsabil de decesele prin SMSS. El a remarcat ca doua treimi din cei 103 copii decedati prin SMSS fusesera vaccinati cu DTP in cele trei saptamani dinainte de moartea lor, multi decedand chiar a doua zi dupa vaccinare. El afirma ca aceasta nu este o pura coincidenta, si concluzioneaza ca "o relatie cauzala este sugerata" cel putin pentru o parte din cazurile de copii vaccinati cu DTP si decedati prin SMSS. De asemenea sunt raportate si decesele din Tennessee mentionate mai devreme in acest articol. In acel caz, ca urmare a interventiei autoritatilor medicale, producatorul vaccinului a retras de pe piata toate dozele nevandute inca din lotul respectiv de vaccinuri.

Femeile gravide care sunt ingrijorate de SMSS trebuie sa poarte in minte faptul ca alaptarea naturala a viitorului copil este foarte importanta; alaptarea este unul din factorii care pot impiedica moartea subita a sugarilor si alte accidente grave. Exista dovezi ca sugarii alaptati natural sunt mai putin expusi la alergii, boli respiratorii, gastroenterite, hipocalcemie, obezitate, scleroza multipla si moarte subita. Un studiu stiintific despre SMSS a concluzionat ca "alaptarea poate fi privita ca o blocada a multelor cai prin care se produce moartea subita la sugar".

POLIOMIELITA Toti cei care au trait in anii 1940 nu pot uita fotografiile copiilor in plamani de metal, nu pot uita imaginea unui presedinte al SUA tintuit in scaun cu rotile de aceasta boala cumplita si isi amintesc interdictia de a utiliza plajele publice de teama de nu contracta poliomielita. Poliomielita este practic inexistenta astazi, dar frica de atunci persista si exista credinta populara ca vaccinarea a eliminat boala. Acest lucru nu este surprinzator, avand in vedere campania puternica de promovare a vaccinului facuta la vremea respectiva.

Adevarul este ca nu exista dovezi stiintifice convingatoare ca vaccinul a dus la disparitia bolii. Asa cum am mentionat si in alte parti ale acestui articol, poliomielita a disparut si in alte tari ale lumii, in care vaccinul nu a fost folosit atat de extensiv.

Important pentru parintii acestei generatii de copii este faptul ca, in prezent, cele mai multe cazuri de poliomielita sunt provocate chiar de vaccinarea in masa impotriva poliomielitei, asa cum arata dovezile. In septembrie 1977 Jonas Salk, descoperitorul vaccinului cu virus polio omorat a depus marturie, impreuna cu alti oameni de stiinta, in acest sens. El a spus ca cele mai multe din cazurile sporadice de poliomielita care au aparut in SUA dupa 1970 au fost, probabil, produsul vaccinului cu virus poliomielitic viu care este in uz in prezent in SUA.

In acelasi timp, o disputa este in plina desfasurare intre imunologi cu privire la riscurile vaccinului cu virus viu contra vaccinului cu virus mort. Sustinatorii vaccinului cu virus mort cred ca virusul viu poate produce efectiv boala odata introdus in corpul omenesc prin vaccin. Sustinatorii vaccinului cu virus viu afirma ca vaccinul cu virus mort nu ofera protectie reala impotriva bolii si ca, din contra, creste susceptibilitatea la boala a celor vaccinati.

Aceasta situatie imi ofera rara oportunitate de a ramane, in mod confortabil, neutru. Cred ca ambele tabere au dreptate si ca folosirea oricaruia din cele doua vaccinuri va creste, nu va diminua, posibilitatea ca copilul dvs. sa contracteze boala.

Pe scurt, se pare ca cel mai eficient mod de a va proteja copilul impotriva poliomielitei este sa va asigurati ca nu va fi vaccinat !

Titlul articolului original : The Medical Time Bomb of Immunization Against Disease

Articol tradus de dr. Anca Nitulescu
Sursa: http://www.ne-cenzurat.ro/

Locatia articolului original : http://www.whale.to/vaccines/mendelsohn.html
33 comentarii 12 Înainte ›
0
27-10-2009, ora 23:47
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
"5. Exista suspiciunea crescanda ca vaccinarea impotriva bolilor relativ inofensive ale copilariei este responsabila de cresterea dramatica a bolilor autoimune, crestere aparuta dupa introducerea vaccinarii in masa a copiilor. "

Boli inofensive????
Asa numesti u poliomielita??????Sa mergi la pacientii care cu ani in trecut in urma unei astfel de infectii deabia au scapat cu viata pt ca nu au primit vaccinul, si ce mai viata pt ca au ramas cu sechele neurologige foarte urate.

Multa intelepciune iti doresc!
Doamne da-mi puterea sa schimb cea ce trebuie schimbat, puterea sa accept cea ce nu trebuie si intelepciunea de a vedea diferentele!Sa cugeti la aceste randuri si dragul meu indiferent daca mergi la med, indiferent daca alegi med moderna sauu homeopata tot murim.
0
28-10-2009, ora 08:39
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da, draga mea, dupa cum scri si gandesti iti mai trebuie cateva decenii pana ajungi sa sa gandesti singura si nu prin programarea care ti s-a facut la creier. Da, toti murim, insa asta nu esteo scuza de a fi ucis de medic.
Eu prefer sa mor de boala decat ucis de mana medicului orb. Tu?
De ce nu dai si un comentariu la celelalt articol sa iei apararea prostiilor facute in medicina ?
forum.romedic.ro/prod/O_tanara_Invalida_dupa_un_vaccin_antigripal_034489.html
0
28-10-2009, ora 08:51
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Si de afirmatiile unei cercetoare in domeniul vaccinelor ce zici ?
forum.romedic.ro/prod/Adevaruri_mai_putin_cunoscute_despre_vaccinuri__034483.html
0
28-10-2009, ora 15:17
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Descoperirea si utilizarea vaccinurilor a constituit CEL MAI MARE PROGRES IN LUPTA CU BOLILE INFECTIOASE, vaccinarea permitand CREAREA UNEI IMUNITATI similare cu cea determinata de boala naturala.Efecte adverse si chiar decese e adevarat ca s-au inregistrat, dar cate la un milion de copii vaccinati ? Cate milioane de vieti s-au stins fara a se face vaccin in masa in unele afectiuni ??? Are homeopatia pilula minune, vindecatoare antiholera ? Are homeopatia pilula ce vindeca febra galbena?? Are homeopatia pilula contra tifosului exantematic??? Are homeopatia pilula ce vindeca lepra ? Sau poliomielita ? Sau poate contra tusei convulsive ??? Ce bulina homeopata se poate da pentru a nu mai face tuberculoza in urmatorii cinci ani? Cum exista in lume bine si rau, alb si negru, minus si plus tot asa exista riscul si beneficiul; si omul de asta are ratiune, pentru a evalua si a lua decizia justa. In toate tarile programele de sanatate si studiile nenumarate, rezultatul muncii a mii si mii de cercetatori asta fac, pun in balanta riscul si beneficiul preventiei si terapiei pentru bolile ce ingenuncheaza lumea.pe cand un articol in care sa ne explici cauza mortii lui Jett Travolta ??? De ce homeopatia si medicina complementara, singura adoptata cu fanatism de parinti nu a putut salva acest copil???
0
28-10-2009, ora 15:30
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Dar Julia de Vaatt a carui deces a fost pe larg comentat in cea mai prestigioasa revista medicala din lume "The Lancet" ; la fel a facut si ea, a renuntat la tratamentul medical conform protocoalelor in favoarea remediilor homeopate. Poate reusesti un comentariu cat de cat ca sa-ti salvezi credinta nezdruncinata.Cu fiecare postare contra medicinei alopate am sa-ti aduc in memorie toate cazurile rasunatoare de esec ale terapiei homeopate, cea care vindeca tot si salveaza orice.
0
29-10-2009, ora 17:12
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Sa traiti sa infloriti, sorcova vesela trei iezi cucuieti. Ce are deaface Travolta cu vaccinele ?
Daca moare unul care nu face tratament alopat este de vina medicina alternativa si la 70% din cei care mor cei tratati de alopatie au fost salvati 30% ! Traisac alopatia !
O logica perfecta pt. secolul 21!
Si bolile avanseaza si spitalele sunt din ce in ce mai pline, si copii se nasc cu cancer si leucemie, de tuberculoza mai mor inca 1 milion de oameni pe an, bolile vechi revin in ciuda vaccinelor sau chiar datorita ei, oamenii sunt dispertai de medici si de tratementele inutile - numai aici in forum cat sunt. Dar toate aste anu conteaza. Conteaza Jett Travolta...saracutzu..
Si deci sorcova vesela, o tinem pe a noastra mai inainte...la cimitir ajungem oricand. Eu prefer de 1000 de ori mai mult sa mor de o boala decat de mana doctorilor..
Dvoastra ?
0
30-10-2009, ora 20:37
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Iar te prefaci ca nu pricepi.cel putin asa as dori sa cred."vaccinurile", nu "vaccinele".Nu te speria de numarul mare de boli si de bolnavi, dintotdeauna au fost si vor fi.Si pe un forum medical e normal sa fie zilnic zeci de cazuri si probleme medicale, dor nu te astepti sa depanam memorii de vacanta...Iar in ceea ce priveste sorcovitul, e cam devreme.asteapta pana pe intai ianuarie...
0
03-11-2009, ora 19:01
indiferent
Nu este medic/terapeut
indiferent
Stimate doamne si stimati domni, sunt noua in acest forum si nu vreau sa supar pe cineva, dar va voi plictisi probabil putin cu o problema care pentru mine este mare, desi de afara sunt convins ca pare insignifianta, insa, din cauza lipsei de profesionalism a medicilor din orasul meu, nu reusesc sa ii dau de cap.
Va deranjez, pe dvs., pentru ca nu am reusit sa gasesc o sectiune intocmai corespunzatoare problemei mele si am marea rugaminte, desi sunt off topic, ca un medic sa imi raspunda la urmatoarea problema, foarte serioasa pentru mine:
Ce risc daca am stafilococ auriu (gasit cu ocazia unor recoltari de probe din urechi-otita externa) ma pot vaccina impotriva gripelor-porcina si sezoniera- fara sa ma supun la vreun risc?
Eventual, ce anume riscuri imi asum?
Mentionez ca, am urmat tratament cu Augmentin 1mg timp de 2 saptamani, acest medicament fiindu-mi prescris de medicul orl, ales fiind de catre acesta din urma de pe antibiograma.Partea curioasa este ca pe antibiograma, streptococul a iesit sensibil la absolut toate medicamentele, ceea ce ma face sa ma indoiesc serios de acuratetea analizelor.Nu mai am incredere sa le repet intrucat in orasul in care locuiesc, desi sunt multe clinici, nici una nu imi impune incredere dupa ce am avut atat eu cat si multi cunoscuti numeroase episoade cu analize eronate care au cauzat 3 -4 drumuri la Bucuresti la diferite spitale pentru a repeta analizele de mai multe ori sa fim siguri ca au fost gresite rezultatele de aici. V-am plictisit in scopul de a evita pierderi de timp cu remarci de genul "trebuie repetate analizele". Singurul lucru care m-ar determina sa fac asta ar fi sa ma conving ca risc sa nu ma pot vaccina, din cauza unor complicatii care ar putea aparea, daca intr-adevar as mai avea inca acest streptococ.Presupunand ca analizele au fost bune, este totusi posibil dupa 2 saptamani de tratament strict cu Augmentin 1 mg sa mai am aces streptococ?
Va multumesc foarte mul,
0
04-11-2009, ora 12:34
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Orice vaccin reprezinta un risc, iar cand sunteti bolnava deja acest risc devine mult mai mare. In plus vaccinele nu ofera absolut nici o siguranta contra vreunei boli, cu atat mai putin contra la o gripa unde virusul muteaza continuu.
Vaccinele folosite pe piata contra la gripa porcina sunt destul de vechi si cei mai multi care se vaccineaza la momentul actual primesc imediat infectii de care nu prea mai scapa.
In Suedia aproape tot personalul vaccinat si care inainte ere sanatos s-a imbolnavit grav dupa vaccinare. O sora medicala a decead dupa vaccin.
Cine crede ca oamenii sunt vaccinati ca sa fie protejati de ceva este un om foartenaiv. Se vaccineaza
ca sa se faca bani si iarasi bani cu substante periculoase, netestate inainte si cu efecte de lunga duarat dezastruoase.

Riscul cel mai mare la acest vaccin inseamna MOARTEA.

-
Nurses Got Sick From the Swine Flu Vaccine in Sweden "¢- 190 Adverse Reactions 1 Suspected Death

Filed Under Pandemic, Vaccines

Yesterday 30 people had been reporting to the authorities in Sweden that they experienced such severe side effects that they felt the need to contact a hospital. Today the number is 140. The swedish newspaper Expressen is the only one in Sweden reporting on these cases and as usual this is most likely only the tip of a rather large iceberg. UPDATE: According to Dagens Nyheter, the number of reported side effects are now a few hours later 190. 1 person dies after the injection but "no direct relation with the injection has been established". The biggest medical scandal in the history of Sweden has just started.

Even so, Annika Linde, director of The Swedish Institute for Infectious Disease Control (SMI) manages to spin this into something positive by stating "The vaccine has more side effects than the normal flu vaccine. It is a sign that proves that it gives an effective protection."

Thousands of Swedes have been vaccinated so far and the reports of side effects are "flooding in" to The Swedish Institute for Infectious Disease Control (SMI). Annika Linde: "It is obviously so that the vaccine against the swine flu results in more side effects than the normal flu vaccines. That is because the swine flu vaccine contains adjuvants, shark liver oil, which triggers the immune defense to respond. That also results in that the protection against the virus becomes better."

Several severe cases of allergic reactions are reported to the unit for medicinal safety. "So far the reported side effects are not unexpected", says Gunilla Sjölin Forsberg. This unit has now asked some of the many units that vaccinate to report side effects to better get a grip on the situation. This statement alone is shocking since according to normal practice, all side effects should automatically be reported - right?

A nurse who took the shot on wednesday last week is still feeling sick. She got high fever and shivers from the swine flu shot. "-I was shaking in my whole body. It was so sever that I could not even hold a glass of water in my hand.", Lotta Lindström says.

"- I am now thinking about what it is I have been injected with. I really was affected. It feels really unpleasant."

De blev sjuka av vaccinet - Hälsa - Expressen.se

Maria Strindlund is not so sure she made the right choice to take the shot. She also got a severe fever and shivering reaction. "- Since I work as a nurse, I decided it was the best thing to do.", she says. At first she felt nothing from the vaccinaton, but a few hours later the side effects kicked in. "- I got a extreme pain in my arm. I could no longer lift it." The came the fever and the shivering. " _ I was lying in bed shivering and was feeling very cold and stood in a hot shower to get warm." She says many colleguse who also took the vaccine have had similar reactons. She has been taking many vaccines in the past without any reactions whatsoever.

Maria, 27: "Fick fruktansvärt ont" - Hälsa - Expressen.se

Rebecka Andersson was the first person to get the shot in Sweden. She became feverish and felt sick to her stomach from the shot. " - I lost all energy", she says. "-I am normally never sick so I understood it must be the vaccine." Her class mates was vaccinated at the same time and she states that five out of nineteen also got sick from the swine flu vaccine.

Rebecka, 32: "Jag blev orkeslös" - Hälsa - Expressen.se

Lotta Lindström, a nurse, states that she got the shot a week ago and still is not well. "- It feels very worrying", she says. "- I did not sleep anything the night after the shot since the pain in my arm was so severe." The day after, at work, the fever came. She later had headaches. She still today, a week after the shot feels sick.

Lotta, 49: "Jag sov inte nÃ¥got pÃ¥ natten" - Hälsa - Expressen.se

Another nurse, Jennely, could hardly walk five meters after she got sick from the "swine flu" vaccination. She was completely healthy when she got the shot but the day after she had 39 degrees centigrade fever (102.2 F). "- I could hardly walk the five meters I had to the bathroom", she says. The fever lasted for three days. sevreal of her colugueges at work had similar experiences. "- I know of at least ten that got fever, we are about 80 people at my workplace."

Jennely, 26: "Orkade knappt gÃ¥ fem meter" - Hälsa - Expressen.se

Johan Niklasson

www.theflucase.com/index.php?option=com_contentview=articleid=1268%3Athey-got-sick-from-the-vaccine-in-swedencatid=1%3Alatest-newsItemid=64lang=en
0
04-11-2009, ora 12:39
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Suedia: Investigaţii după decesul unor bătrâni vaccinaţi împotriva gripei A
Adevarul Autor: Valentin Bâlă

Decesul unor bătrâni, la câteva zile după ce le-a fost administrat vaccinul împotriva gripei A H1N1, a condus la investigaţii în Suedia pentru a se stabili dacă moartea lor a fost provocată de acest vaccin, relatează site-ul thelocal.se.

O femeie în vârstă de 74 de ani din nordul Suediei a murit vineri, la patru zile după a fost vaccinată împotriva gripei A H1N1, fiind integrată în grupa pacienţilor cu risc crescut, deoarece suferea de boli de inimă şi plămâni.

"Trebuie să tratăm acest caz cu seriozitate şi să investigăm ce s-a întâmplat", a declarat doctorul Markus Kallionen.

O altă femeie, în vârstă de 90 de ani, a murit, de asemenea, după ce i-a fost administrat vaccinul, potrivit cotidianului Expressen, în timp ce în prezent, autorităţile investighează circumstanţele în care au decedat alţi doi pacienţi, un bărbat în vârstă de 50 de ani cu probleme cardiace şi o femeie cu o boală musculară acută.
0
04-11-2009, ora 12:43
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Vaccinurile, încasări colosale

La nivel mondial, în schimb, vaccinurile împotriva gripei "normale" şi cele specifice pentru AH1N1 sînt cele care îngroaşă încasările "Big Pharma" (marile case farmaceutice). Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cifra de afaceri totală va fi în jur de 20 de miliarde de dolari. Compania elveţiană Novartis, de exemplu, a anunţat încă din luna iulie că a ajuns la acorduri pentru vînzarea produsului său "Focetria", cu 35 de state - printre care şi SUA, unde preşedintele Barack Obama a declarat recent gripa AH1N1 o urgenţă naţională - şi a estimat că va pune pe piaţă 150 de milioane de doze pentru perioada octombrie-decembrie. Compania britanică Glaxo mizează, în schimb, pe "Pandermix", aprobat de Uniunea Europeană, legat de care se estimează că a vîndut deja 400 de milioane de doze. Partea leului va reveni însă companiei Roche cu al ei "Tamiflu" - care nu este un vaccin, ci un medicament antiviral - care, în opinia analiştilor, ar trebui să-i asigure cvadruplarea vînzărilor, comparativ cu 2008. Vînzările medicamentului, care s-a dovedit suficient de eficient şi împotriva noii gripe, s-au înzecit în ultimul trimestru, la 994 milioane de franci elveţieni.

De mentionat ca medicamentul Tamiflu nu are nici cel mai mic efect pozitiv contra unei gripe !
0
04-11-2009, ora 12:48
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Medicament naturist impotriva gripei porcine care vindeca in trei zile

China a pus in vanzare un medicament traditional chinezesc despre care producatorul sau afirma ca este eficient in special pentru copii.

Potrivit declaratiilor lui Tu Zhitao, adjunctul sefului Biroului din Beijing de medicina traditionala chinezeasca, copiii diagnosticati cu gripa AH1N1 pot fi vindecati in trei zile cu medicamentul denumit No 2 Cold Medicine.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a afirmat ca nu are cunostinta despre medicamentul traditional chinezesc recomandat pentru copii si nu poate face nici un comentariu. (Bineinteles, aceasta este sluga si unealta industriei farmaceutice)
0
04-11-2009, ora 23:24
indiferent
Nu este medic/terapeut
indiferent
Va multumesc pentru atentia pe care mi-ati acordat-o, este un efort considerabil si nu neg ca si eu urmaresc astfel de statistici, insa pe mine ma interesu raspunsuri la obiect la intrebarile postate, si cat de repede se poate, din pareta unui medic, asa cum am mentionat in mesajul de ieri. Va multumesc inca o data si astept in continoare un medic. Daca si dvs (scarface) sunteti medic, imi cer scuze, dar nu ati mentionat sau nu am vazut eu ca ati mentionat.in acest caz, va rog, daca se poate, sa imi dati raspunsuri cat mai punctuale.
0
13-11-2009, ora 10:25
elif71
Nu este medic/terapeut
elif71
@ scarfaceeeeeeeeeeeeeeeeeee, pardon "missparker" , nu mai intoxica lumea cu ideile tale bolnave :((

@indiferent, scarface nu este medic , doar are "o misiune " de denigrare a vaccinului pe care o prezinta pe forumuri.
0
13-11-2009, ora 20:05
indiferent
Nu este medic/terapeut
indiferent
Va rog sa incetati sa incercati sa mai influentati lumea spre o optiune sau alta. Este lucrul care, noua romanilor, ne face cel mai mult rau. Fiecare om normal, ar trebui sa fie educat sa caute PENTRU EL, avantajele si dezavantajele oricarei probleme cu care se confrunta si abia apoi sa decida. Iar cand sunt probleme care necesita consultarea unor SPECIALISTI, sa o faca fara ezitare.
Nu va ganditi ca incercand sa determinati pe cineva sa ia o decizie intr-un anumit sens, puteti influenta acel om sa nu ia decizia cea mai corecta pentru el? Punetiva in situatia in care, nefiind specialist intr-un anumit domeniu(nu e vorba neaparat de medicina) in baza parerilor dvs. influentati un om sa ia o decizie care se dovedeste una total gresita pentru acea persoana. Va puteti asuma o astfel de raspundere?
Lasati oamenii sa se informeze si sa ia decizii care ii privesc singuri! Eu, inainte de a decide in orice problema, caut toate avantajele si dezavantajele pe care le pot gasi in functie de timpul in care pot decide, iar daca nu o pot lua din cauza ca imi lipseste expertiza in domeniul respectiv, incerc sa consult un specialist, asta neinsemnand ca voi face neaparat ce spune el. Decizia tot la mine e, dar acum o iau in cunostiinta de cauza. nu ma intelegeti gresit, nu spun ca e rau sa refuzi sa te vaccinezi sau sa nu te vaccinezi ci incerc sa va fac sa intelegeti ca nu e banefic sa ii lasam pe altii sa ia decizii pentru noi.
0
16-11-2009, ora 17:03
indiferent
Nu este medic/terapeut
indiferent
scuze pentru greselile de exprimare si de ortografie datorate grabei in care am scris mai sus, ma refer la "punetiva", pe care l-am scris impreunat si la a doua negatie din ultima fraza:"...nu spun ca e rau sa refuzi sa te vaccinezi sau sa nu te vaccinezi ci incerc sa va fac sa intelegeti ca nu e banefic sa ii lasam pe altii sa ia decizii pentru noi".Evident ca am vrut sa scriu:nu spun ca e rau sa refuzi sa te vaccinezi sau sa te vaccinezi.
0
16-11-2009, ora 18:56
ftziologie
Nu este medic/terapeut
ftziologie
"Casa drhouse,
in afara de faptul ca asa vi s-a predat la facultate, ce cercetari ati facut dvs? Va invit sa cautati si sa studiati care era rata imbolnavirilor la data introducerii vaccinurilor (ex. diftero-pertusis in 1949 ) per fiecare boala la care se face vaccinare. faceti un studiu comparativ pe regiuni geografice si apoi puteti dezvolta. daca studiul personal valideaza informatiile pe care le-ati preluat fara sa verificati, atunci veti avea un argument excelent in dezbaterile la care luati parte. o zi buna.
0
17-11-2009, ora 15:44
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
eu nu stiu cum poate cineva sa spuna ca vaccinul nu te protejeaza intr o mare masura de boala respectiva. cine afirma asa ceva a terminat facultatea de medicina?. prin vaccin se introduce o cant mica si inofensiva de virus care activeaza in organism macrofagele si limfocitele b (cu memorie) care au rol de a da semnalul si a chema anticorpii. (org e pacalit si se comporta ca si cum ar avea boala). anticorpii isi construiesc paratopi corespunzatori epitopilor virusului. (paratopii si epitopii sunt ca niste piese de puzzle. daca ei se contopesc perfect inseamna ca anticopii au invins virusul).atunci cand interactioneaza cu virusul adevarat, organismul isi spune "hei eu il cunosc pe asta si am arma iimpotriva lui".aceasta arma e reprez de limfocitele cu memorie care, la aparitia virusului nu i mai deranjeaza pe anticorpi sa lupte ci se descurca singuri pt ca il cunoaste si il da afara din organism imediat (faza a treia a raspunsului imun). asta e rolul vaccinului. persoana nu mai sesizeaza virusul in organism pt ca are anticorpii cu epitopii potriviti si nu mai lupta sa ii construiasca pe moment. altfel cum explicati faptul ca pojarul se face odata in viata (90% din cazuri) pt ca anticorpii aia raman toata viata daca exista o imunitate normala. daca gresesc, dna doctor poate explica mai bine. eu nu am cum sa n am incredere intr un vaccin care a fost cercetat si testat zeci de ani, sute de ani poate. organismul uman e inca un mister.de aceea au existat miracole in care tumorile au regresat si de aceea apar unele reactii adverse care nu se cunosc. studiez fitoterapia si am ramas uimita sa aflu cate reactii adverse pot avea si medicamentele pe baza de plante, daca nu sunt folosite in doza potrivita sau daca nu se foloseste o anumita subst activa din ele pt ca combinate cu altele pot face rau.
0
19-11-2009, ora 13:29
doramunteanu
Nu este medic/terapeut
doramunteanu
mai baiatule sau fetito, ca nu stie nimeni cine si ce esti. nu-mi spune mie, de exemplu, ce inseama vaccinarile, chiar si cele ale copilariei. ce drac de studii ai tu si unde le-ai facut. daca vorbesti doar pe informatii de pe net, atunci poti pleca de aici, pt. ca se gasesc aldef neica nimeni ca tine sa posteze tot felul de prostii. am 3 copiic si am vazut ce inseamna vaccinarea chiar pt. boli ale copilariei, cand colegii fie-mii s-au umplut de bube la varicela si au facut febra de i-au bagat parintii in apa rece, iar fiica-mea nu a avut nimic, fiind vaccinata. in schimb, cel mic al meu, pe care nu apucasem sa-l vaccinez, ca avea 1 an mi-a facut o varicela de n-am dormit nopti la rand stand sa-l pazesc. ca sa nu mai vorbim de tetanos, din care se moare in dureri crunte si de polio, care lasa nenorociti pe viata o gramada de copii.

asa ca mai veziti de treaba si fa-ti meseria ta, nu te baga doar pt. ca ti s-a pus pata.
0
03-12-2009, ora 10:35
pusti
Nu este medic/terapeut
pusti
oameni buni, eu cred ca efectul acestor vaccinari in masa se va observa (negativ-spun eu) abia peste zeci ce ani.voi cum credeti ca au aparut atatea mutatii ale unui singur virus?cred ca trebuie foarte echilibrat gandit atunci cand e vorba de asa ceva.oamenii nu sunt trasi la xerox. fiecare are propriul lui sistem imunitar si propria incarcare genetica transmisa de la stramosi.asa ca avem grija ce transmitem mai departe.probabil generatiile viitoare vor ajunge niste tifogiti care vor trai -mai mult poate-dar administrandu-si toata ziua cate ceva ca sa nu crape.scuzati limbajul.este adevarat ca cele mai mari descoperiri in lumea medicala de pana acum au fost antibioticela si vaccinurile.idee ar fi sa studiem acum si ce pot face ele in timp.(na peste 2-3 saptamani)peste ani, lageneratiile viitoare
0
21-01-2010, ora 15:53
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
eh scarface nu e doar impotriva vaccinurilor ci impotriva a orice e medical, sau modern din orice domeniu... ma mir ca are calculator. doar sunt atatea si atatea dovezi in lume impotriva sindromului de tastatura si mouse. e o adevarata conspiratie!
0
20-05-2010, ora 14:52
raluca serena
Nu este medic/terapeut
raluca serena
am nevoie de autor!!!!sunt aproape in luna a9ua de sarcina dar am o problema.mi-a iesit pe piele la nivelul bratelor si pe burta unde am pielea intinsa, niste bubite rosii mici care imi provoaca mancarimi, in special noaptea.nu stiu cu ce sa dau, poate e vre-o boala de copil.nu stiu ce ar putea fi.pot lua ceva acum medicament x tr sa ma duc la doctor, imi afewcteaza sarcina acum?ce pot face?
0
25-05-2010, ora 10:19
mihail_73
Nu este medic/terapeut
mihail_73
@raluca serena consulta fuguta medicul care-ti urmareste sarcina. el e cel mai in masura sa-ti dea un raspuns.
0
29-06-2010, ora 16:41
madelaine
Nu este medic/terapeut
madelaine
Buna ziua, sunt nou venita si am rugamintea ca cei ce vor comenta in legatura cu postarea mea sa o faca in cunostinta de cauza deoarece am nevoie de sfaturi si nu de, , judecati, ,.Sunt mama unui copil de 4 ani care in urma vaccinului de la 6 luni a facut, , soc postvaccinare, , care s-a manifestat clinic foarte violent si care nu a lasat spre Slava Domnului sechele neurologice insa, de-atunci orice raceala n-a mai fost doar o raceala iar tratamentele au fost din ce in ce mai grele.Acum este alergic si la cefalosporine si fara antihistaminice nu se poate mai mult de o saptamana.Problema e ca medicii au opinii diferite in legatura cu cazul lui iar eu refuz sa-i fac celelalte vaccinuri din acest motiv.Sunt demoralizata mai ales ca nu mi se spune cu cine sa iau legatura pt analizele ce se impun.Daca aveti cunostinta despre astfel de testari va rog sa ma ajutati caci nu vreau sa-mi vad copilul paralizat sau exclus din societate pentru niste legi penibile si din ignoranta!!!!!!! VA MULTUMESC!!!!!!!1
0
30-06-2010, ora 14:00
doramunteanu
Nu este medic/terapeut
doramunteanu
draga madelaine,

dibn pacate copilul tau face parte din acel mic procent acceptat de toata lumea ca avand efecte adverse la vaccinuri. sunt constienta ca acestea exista. cand mi-am vaccinat copii pentru varicela am stat si eu cu inima cat un purice sa nu-mi faca ceva, pt. ca boala asta este inrudita cu zona zoster si nu e de glumit. mi se pare normal sa nu-l mai vaccinezi in continuare. incearca sa-l investighezi intr-o cllinica de specialitate, de pediatrie. incearca pe la bucuresti. vezi pe forumurile de mamici, printre cele care au mai fost prin astfel de clinici, poate iti da cineva vreo sugestie. si tg. muresul are un spital foarte bun pt. copii. la fel cluj si timisoara. nu prea ti-as recomanda iasul pt. problema ta.
0
13-07-2010, ora 14:25
madelaine
Nu este medic/terapeut
madelaine
Multumesc, DORA! Acum avem si alte probleme caci de la sfarsitul lunii martie este racit si a facut o droaie de medicamente...are astm alergic si dupa o bronsita tratata cu Zinnat a facut otita bilaterala, pneumonie si infectie urinara.Suntem cu tratamente foarte puternice, cu analizele la pamant si nu a avut simptome decat febra, ceea ce i-a pus in dificultate pe medicii din Focsani.Sper sa-l stabilizez si apoi ma gandesc la vaccinuri. multumesc oricum
0
14-07-2010, ora 10:51
doramunteanu
Nu este medic/terapeut
doramunteanu
imi pare rau sa aud asta. eu stiu ca, la ai mei, doar pt.o banala raceala stau cu ochii pe ei ca sa nu degenereze. e posibil ca micutul tau sa faca tot felul de infectii virale, mai ales ca bantuie o gramada, chiar si acum, vara. am fost la turci si am vazut copii din Anglia, Belgia, Franta, tari norice, etc. raciti.

medicul pediatru la care merg eu scoate foarte bine copiii din astfel de situatii cu un tratament mai mult simptomatic. stiu de la o fina de-a mea, care era disperata ca patea cu baietelul ei cam cum patesti tu, ca se temea sa nu aiba astm - dar nu s-a confirmat, ca baza tratamentului este isoprinosine-ul. si la ai mei merge foarte bine. la fel a patit o verisoara si cu tratament bazat pe medicamentul asta a reusit sa scape de febre si raceli repetate la copil de 1 an. stiu ca multi medici nu sunt de acord cu medicamentul asta, ca ar fi numai pt. imunitate, dar nu e asa. citeste si instructiunile si vezi ca la prima liniuta scrie ca se da in tratamentul anumitor viroze, abia apoi scrie ca e pt. imunitate. fina mea ajunsese la antibiotice ce se dau mai mult prin spitale, injectabile, de ultima generatie. si multi parinti au dus-o asa cu copiii, iar pana la urma au ajuns la pediatra mea, care a reusit, ce-i drept, dupa 1 luna 1, 5 luni, sa le dea de capat si sa puna copiii pe picioare. macar pune o intrebare! apropo, din ce oras esti, daca poti spune?
0
14-07-2010, ora 10:53
doramunteanu
Nu este medic/terapeut
doramunteanu
scuze, abia acum realizez ca esti din Focsani. astmul cum l-au diagnosticat?? mai sunt unii medici care declara astm chiar in lipsa de investigatii suplimentare.
0
09-10-2010, ora 17:46
simonanna
Nu este medic/terapeut
simonanna
buna ziua, sunt si eu mamica unei fetite de aproape 8 ani nascuta in italia , ne-am intors in ro. acum un an cand a inceput clasa intai . anul acesta am primit o hartie de la cabinetul scolii ca trebuie sa faca vaccinul "rro" acela care se face de obicei in clasa intai, dar tin sa mentionez ca ea a facut toate vaccinurile care se fac in italia dupa legile lor care ar fi: dtpa-hbv-ipv-hib , mmr , pneumococco , meningococco , varicella si ultimul care la facut la 6 ani -dtpa- care va trebui sa-l mai faca la 16 ani
va rog sa ma lamuriti si pe mine ce sa fac? sa semnez pentru vaccinul -rro- ?
0
11-10-2010, ora 11:15
doramunteanu
Nu este medic/terapeut
doramunteanu
buna. pentru a vedea exact care sunt vaccinurile deja facute trebuie sa mergi la medicul de familie ca sa compare el exact pentru ce boli sunt valabile si, mai ales, sa vada la ce varste le-a facut, pt. ca mai trebuie facute niste rapeluri, adica revaccinari. daca nu se fac, atunci nu au prea mult rost cele facute anterior. deci, cel mai bine sa te adresezi unui medic de familie sau pediatru. din ce oras esti?
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.