Va rog sa ma ajutati

12-03-2008
marian68
Nu este medic/terapeut
marian68
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu informatii despre rezultatul analize. Sotia are 31 de ani are distrofie musculara, a facut analizele si datorita deplasarii grele nu poate sa mearga la doctor, va rog sa ne ajutati cu solutionarea rezultatelor, nici eu nu ma pot deplasa avand deficienta fizica. Rezultatele care sunt in chenar cu nivel ridicat sau scazut sunt: concentratie medie a Hb/eritrocit 31.6 g/dL valori de referinta 32-36, numar trombocite 134 mii/uL valori de referinta 150-450, volum trombocitar mediu VTM 13.1 fL valori de referinta 7.4-13, largimea distributiei trombocitare 19.7% valori de referinta 8-16.5, calciu ionic 3.8 mg/dL 3.82-4.82. Pe buletinul de rezultate are un comentariu si anume trombocitopenie usoara. Cu speranta ca ne puteti ajuta va multumim anticipat. Asteptam raspunsul dumneavoastra.
1 comentarii
0
12-03-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Nu este vorba de variatii semnificative ale rezultatelor.
CHEM 31.6 nu pune nici un fel de problema.
Referitor la trombocite, este un numar usor scazut insotit de celelalte variatii ale VTM si PDW. Trebuie sa urmariti daca prezinta tendinta la sangerare la traumatisme minore (cum ar fi sangerarea gingiilor la periaj dentar, epistaxis - sangerare nazala) sau aparitie de echimoze (vanatai) tot la traumatisme minore... Puteti repeta analiza dupa o perioada de 1-2 luni pentru a vedea daca a aparut vreo modificare. E posibil ca la urmatoarea analiza sa fie in numar normal.
Pentru calciu care e la limita inferioara se recomanda consum de produse lactate, eventual administrarea de medicamente pe baza de calciu si vitamina D.
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.