Tratament cu antibiotic la copil de 5 ani, din cauza unei tuse (care nu se mai opreste)

11-06-2011
minodorasandu
Nu este medic/terapeut
minodorasandu
Baietelul meu de 5 anisori face tratament cu antibiotic din cauza unei tuse care nu se mai opreste.Colegii lui de la gradinita au facut pe rand varicela.El deocamdata nu da niciun semn ca ar face.Daca totusi este in perioada de incubatie, faptul ca ia antibiotic nu-i poate dauna in niciun fel?Considerati ca ar trebui sa-i intrerup tratamentul cu antibiotic?Va rog sa-mi raspundeti pentru ca sunt disperata!Cum sa reusim sa scapam de tuse?
6 comentarii
0
11-06-2011, ora 20:38
aghi_anton
Nu este medic/terapeut
aghi_anton
Buna seara, eu baietelului meu care are trei ani jumate si este f sensibil cu gatul, am avut numai probleme iarna aceasta, i-am dat pt tuse, pe langa siropelul recomandat de medic, ceai de cimbrisor si de scai vanat. Poate va ajuta.Sanatate multa
0
12-06-2011, ora 00:42
georgi11
Nu este medic/terapeut
georgi11
Cand eram mica si tuseam, bunica mea imi prepara un ceai de ceapa si nuci. Stiu si acum reteta: 2 cepe si 4 nuci in coaja sparte se fierb in apa 15 minute. Ceaiul se bea neindulcit (stiu, are un gust neplacut), caldut, nu neaparat fierbinte. Iti mai pot recomanda Siropul de miere BIO cu fenicul si cimbru pentru tuse HOYER de la Life Care, eu ii dau baietelului meu (3 ani) cand tuseste. Pt detalii imi poti scrie -*. Sanatate multa!

(*modificat de admin)
0
12-06-2011, ora 18:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
A cata zi de antibiotic este ? Daca are doar tuse intrerupe antibioticul caci poate bloca/ influenta evolutia fireasca a varicelei si da-i doar ceva naturist pentru tuse.
0
13-06-2011, ora 10:50
minodorasandu
Nu este medic/terapeut
minodorasandu
Astazi este a patra zi de antibiotic, dar tusea nu s-a oprit deloc.Sunt de-a dreptul disperata!Ce imi recomandati sa-i dau naturist pentru tuse?Si ce se poate intampla daca antibioticul blocheaza evolutia varicelei?Sunt putin speriata!Va multumesc!
0
20-01-2012, ora 10:06
cosminoltean28
Nu este medic/terapeut
cosminoltean28
buna ziua am o fetita de 3ani si 8 luni si de vreo saptamina imi tot face scaunu foarte des si are niste mucoase foarte multe si groase.va rog sa -mi dati un raspuns ce ar fii eu acuma am luat pt ai face niste analize dar as vrea si un raspuns de la dvs. cu stima va multumesc
0
01-02-2012, ora 13:50
alinagrigore99
Nu este medic/terapeut
alinagrigore99
Buna ziua am o fetita de 5 ani si acum sase zile i sa infundat nasul si nu se desfunda cu nimic(chiar si cu aerosoli).Am inceput sa ii dau sinupret si a inceput sa curga secretii purulente. Cand se infunda si nu mai poate sa respire pe nas ii fac cate un puf cu Biorinil si alternez cu apa de mare.Acum doua zile a inceput sa tuseasca productiv si i-am dat faringo-tusiv sirop2.5ml*3/zi, dar tusea nu se schimba deloc, tuseste tot mai tare.Ce sa fac? Daca ma duc la medic mi-e frica ca imi da iar antibiotic..fetita e asmatica de la 10 luni si a fost mai tot timpul racita si nu stiu cat o sa mai reziste organismul ei cu atata antibiotic, am incercat tot felul de scheme pt imunizare si nu vad nici o schimbare(am fost la toti doctorii si profesorii pe care i-am stiut)Ce sa fac????Sunt disperata.!!!!!!!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Îngrijirea pielii copilului
  • Părinții nu conștientizează că preșcolarii deja își formează o imagine a propriului corp
  • Preșcolarii care stăpânesc limbajul matematic au aptitudini mai bune la școală
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Lumina de intensitate redusă, suficientă pentru a perturba somnul preșcolarilor
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  •