Imi este foarte scarba de scoala generala unde am invatat

18-10-2007
Dianna
Nu este medic/terapeut
Dianna
De 3 ani ma lupt cu o boala de care nu mai pot scapa :((.Imi este foarte scarba de scoala generala unde am invatat...Imi este scarba sa ma ating de fostii colegi, profesoare...de scoala...ma simt foarte rau si cand o privesc sau cand vorbesc despre asa ceva dar sa ma gandesc ca as intra in ea :(( (cred ca as murii).atunci cand ma ating de un obiect ce l'am folosit cand eram in timpul scolii sau de persoanele pe care nu le suport.ma apuca plansul, mi'e scarba de mine...ma spal de foparte multe ori si tot simt un microb pe mine :((nu ma suport.simt nevoia sa ma spal.iar apoi dupa ce ma spal ma apuca o alta nebunie...:(( ma gandesc ca apa imi face rau, ca imi cade parul dak ma spal in exces, sau ma decolorez.tot felul de prostii de care nu pot scapa.De scarba scap dupa cateva zile poate chiar saptamani dupa ce m-a spal bine si foarte des.dar nu se poate sa nu ma apuce o alta criza.iarasi atingand ceva sau pe cineva :((.Nu mai suport.am foarte multe probleme...timpul meu trece gandindu-ma numai la asta.Mi'a intrat in reflex.noaptea visez numai ca ma ating de scoala, ca intru in ea.imi visez fostii colegi.simt ca inebunesc de tot.nu stiu cum sa scap.Va rog frumos ajutati-ma cu un sfat, orice.ce ar trebuii sa fac?:((.ce am???:(( imi este foarte frica sa nu inebunesc de tot.multumesc :(
7 comentarii
0
18-10-2007, ora 00:00
getti
Nu este medic/terapeut
getti
Dianna, nu sunt medic, dar vreau sa-ti raspund pentru ca m-a impresionat f tare strigatul tau de ajutor.Banuiesc ca toate problemele tale isi au originea in suferintele din timpul scolii. Sfatul meu: incearca sa nu te mai gandesti la ce ti s-a intamplat, apoi, munceste, fizic si intelectual, pana la epuizare si o sa vezi ca nu-ti mai ramane timp pentru astfel de ganduri, iesi in oras cu prietenii, distreaza-te, fa "nebunii", in limitele bunului simt, evident, cumparati ceva deosebit, imbraca-te frumos in asa fel incat toata lumea sa te admire etc., etc. Sunt atatea lucruri frumoase la care poti sa te gandesti! Puterea sta in tine, nu uita! Succes si ai grija de tine.
0
18-10-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua, Dianna,
Sint medic rezident psihiatru. Problema pe care o descrii tu nu este asa de rara precum iti inchipui; in nici un caz nu esti singura. Probabil ca iti este greu sa te descurci cu anxietatea pe care o simti. Din pacate, aceasta tulburare, prin natura ei, pe face sa te simti stinjenit sa vorbesti despre ea; asta face lucrurile uneori si mai grele. Ceea ce trebuie sa faci este sa ceri o trimitere de la medicul de familie, pentru un specialist psihiatru. Daca posibilitatile financiare iti permit, adreseaza-te unui cabinet particular- iti usurezi astfel partea birocratica. Te duci pur si simplu la un consult, si vorbesti cu acel dr. Vei primi un tratament care nu o sa te ameteasca, nu o sa te innebuneasca- pur si simplu un antidepresiv care o sa te ajute sa vezi lucrurile prin alta perspectiva si o sa mai linisteasca starea de stres pe care o ai. O idee buna ar fi sa te interesezi si de psihoterapie-asta ar depinde insa de bani destul de mult. Important de retinut pentru tine: NU esti nebuna, si nici nu ai sa innebunesti mai mult de atit. Dar pentru aceasta perioada ai nevoie de un pic de ajutor- vorbeste cu un psihiatru; e mai putin rau decit isi inchipuie majoritatea oamenilor;-)
Cu prietenie,
Dr. Ileana Constantin
0
21-10-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Dianna, 3 ani de zile de-a lungul carora te-ai luptat cu astfel de manifestari, inseamna enorm de mult timp.
Gandeste-te cat de placut si eliberator ar fi ca in loc sa iti umpli ziua si noaptea cu diverse modalitati de a indeparta anumite amintiri si senzatii din trecut, sa te ocupi de acele laturi ale vietii tale din prezent, care iti aduc satisfactie si implinire! Pentru ca sunt sigura ca poti gasi in viata ta destule activitati si persoane in raport cu care sa iti mobilizezi acele resurse de care ai nevoie pentru a te ancora in prezent si, mai departe, in viitor.
Momentan, energiile tale sunt consumate in mod distructiv de un singur obiect: scoala. Ceea ce nu inseamna neaparat ca scoala in sine a avut un impact afectiv negativ asupra ta. Mai probabil, "ceva" ce s-a intamplat atunci, "ceva" ce poate fi legat de scoala, sau nu, pentru ca la fel de bine, poate fi vorba de "altceva" (din cadrul familiei, grupului de prieteni, relatiilor sentimentale).
Toate aceste aspecte se limpezesc in psihoterapie. Tot aici, inveti alte modalitati de a te debarasa de ideile obsesive legate de scoala, altfel decat prin ritualuri de comportament care nu fac altceva decat sa iti limiteze libertatea de miscare si sa genereze noi si noi ganduri.
Cauta un psihoterapeut bun in orasul tau, care sa te ajute sa lasi uitarea sa isi faca treaba, ca sa poti si tu sa traiesti din plin in prezent.

Mult succes!
0
24-10-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna,

Mergi la un psihoterapeut (bun).
Asa cum spune si Simina, nu e obligatoriu ca scoala sa fie motivul pentru care ai dezvoltat un astfel de comportament, ci un "ceva" pe care nu ai invatat inca cum sa-l integrezi...

Toate cele bune,
Andrei
0
21-11-2007, ora 00:00
nigelfarge
Nu este medic/terapeut
nigelfarge
Cauta la farmacie un medicament : propranolol 10 mg. costa 2 RON

ia in fiecare dimineata o pastiluta timp de o saptamana.atat.

gandeste optimist (e o tara plina de inculti, in america mentalitatea difera, iar ce ai tu este ceva obisnuit : stress post traumatic, adica ai suferit in scoala generala, iar amintirile te vaneaza, este ceva obisnuit.)

nu mai cauta nimic, adevarul trebuie cautat, acesta fiind ascuns de catre societate, pe medicament scrie ca este pentru tensiune dar este un fals.dupa o saptamana eu iti garantez ca nu vei mai avea nimic din aceste amintiri si vei trai frumos fara amintiri neplacute

Imparte tuturor acest mesaj

Inger.


nu uita, curaj si incredere !
0
21-11-2007, ora 00:00
nigelfarge
Nu este medic/terapeut
nigelfarge
nu exista reactii adverse la acest medicament, nu te speria, poti citi si prospectul si vei vedea.


gandeste-te cati ani ai pierdut in suferinta si gandeste-te ca a venit timpul sa castigi in fata lor.

o saptamana pentru toate ! nu mai astepta si i-al cat de curand, nu e antidepresiv nu da dependenta nu este decat medicamentul minune (ascuns).

imparte tuturor acest mesaj.
0
21-11-2007, ora 00:00
nigelfarge
Nu este medic/terapeut
nigelfarge
nu exista reactii adverse la acest medicament, nu te speria, poti citi si prospectul si vei vedea.


gandeste-te cati ani ai pierdut in suferinta si gandeste-te ca a venit timpul sa castigi in fata lor.

o saptamana pentru toate ! nu mai astepta si i-al cat de curand, nu e antidepresiv nu da dependenta nu este decat medicamentul minune (ascuns).

imparte tuturor acest mesaj.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Refuzul școlar - fobia școlară
  •