Va rog am nevoie de un raspuns: am 22 ani si poliartrita reumatoida

09-04-2013
Diana Irina
Nu este medic/terapeut
Diana Irina
Buna ziua, am 22 de ani, si am fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida...mi sa scos din genunchi 15 ml de lichid iar domu doctor mia sp ca lichidul este mai vechi, insa acum la picioru drept laba piciorului deasupra abea imi mai permite sa calc pe el, ce e de facut?si am inteles ca exista un vaccin care te scapa definitiv de artrita reumatoidala, se poate gasi la noi?moldaminu ajuta la ceva?va rog un raspuns...multumesc din suflet
3 comentarii
0
09-04-2013, ora 18:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
De tratamentul poliartritei reumatoide se ocupa specialistul reumatolog. Ati consultat pana in prezent vreun reumatolog??
Trebuie sa intelegeti urgenta situatiei, deoarece intarzierea administrarii tratamentului de fond adecvat conduce la distrugeri articulare rapide, masive si ireversibile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
09-04-2013, ora 19:01
Diana Irina
Nu este medic/terapeut
Diana Irina
da am fost la reumatolog mi sau scos lichid din genunchi si acuma mi sa dat sa fac analize dar mni sa inflamat deasupra labei piciorului e tot din cauza asta si iau cate 2 pastilute de vimovo pe zi, durerea este m, are ce pot face pentru ameliorare?
0
09-04-2013, ora 19:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Punctia articulara nu are aproape nici o importanta in cazul poliartritei reumatoide, ale carei diagnostic este 99% clinic, bazat pe examinarea articulatiilor.
Sunt obligat sa va repet: este vital ca poliartrita reumatoida sa beneficieze de un tratament de fond adecvat imediat de la diagnosticare, urgenta fiind majora.
Chiar si 1-2 luni, la debutul afectiunii, pot fi vitale pentru starea viitoare a articulatiilor: absenta tratamentului de fond va va distruge ultra-rapid, definitiv si invalidant articulatiile.
Este imperios necesar sa incepeti un veritabil tratament de fond, eficient si adecvat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.