pielea mainilor uscata si la cea mai mica atingere crapa si apare rana

20-12-2008
oe2
Nu este medic/terapeut
oe2
Tatal meu, de un an si jumatate are probleme cu pielea de pe maini (numai la maini) tot timpul este uscata si la cea mai mica atingere crapa si se face rana.A consultat dermatologul din hunedoara si i-au fost prescrise tot felul de unguente dar fara nici un rezultat.L-am dus la consultatie la alergolog, care ne-a spus ca are un microb la stomac dar tratamentul iarasi nu si-a facut efectul. De doua zile i s-au unflat mainile si i-au iesit niste basicute cu apa care se sparg si apoi se face rana.Vreau sa precizez ca aceasta problema este numai in zona palmelor, de la incheietura spre degete. Va multumesc.
4 comentarii
0
21-12-2008, ora 12:50
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
In primul rand mainile trebuiesc protejate de frig.Iarna, manusi si creme hidratante.Daca prin natura serviciului tatal tau manipuleaza cu mainile solutii chimice, toxice, iritante pentru piele, atunci mainile trebuiesc protejate cu manusi de menaj sau manusi speciale din cauciuc.Nu trebuie sa se spele cu sapunuri dure, cu apa rece, trebuie utilizat doar sapunul cu glicerina si zilnic, de doua ori pe zi trebuie frictionate mainile cu ulei de masline.Sa consume mai mult morcov, gutui [ coapte la cuptor].La florarie intreaba de o planta numita ghetisoara sau begonie mica; ia de pe frunza pielita si pune-o cu partea mai umeda pe crapatura si bandajeaza mana.Asta trebuie sa faci zilnic si crapaturile se vor inchide in cateva zile.Sarbatori fericite!
0
21-12-2008, ora 15:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poti sa adaug la cele mai sus mentionate.. ca Vitamina A in capsule... cate 2 la 12 ore.. pana la ameliorare dupa care cate 1 pe zi.. 3 saptamani.
Vit a uleioasa local.. pe maini..
O foarte buna hidratare a organizmului... cu apa plata siu ciaiuri
mare grija la alimentatie si la scaun.. care trebue sa fie 1 sau 2 pe zi.
0
21-12-2008, ora 16:30
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
As mai putea adauga si eu un produs extraordinar de bun pt pielea uscata si foarte sensibila, testat personal si de care sunt foarte foarte multumita!!Produsul se numeste Dardia, este o emulsie de tip apa in ulei, pt.hidratarea si catifelarea pielii foarte uscate, cu continut scazut de lipide, creata special pt utilizarea pe zone sensibile, care contine doar componente ce sunt deosebit de bine tolerate de catre piele.
Sarbatori fericite!!
0
27-12-2008, ora 20:46
oe2
Nu este medic/terapeut
oe2
Multumesc din suflet Casa drhouse, fvaleriu si jaquelin, sfaturile dumneavoastra mi-au fost de mare folos.LA MULTI ANI!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pielea uscată la copii
  • Remedii pentru pielea uscată
  •